lorak156 Opublikowano 19 Września 2012 Opublikowano 19 Września 2012 Witam. Dziś miałem nieudane na szczęście włamanie do swojego Audi a4 1.9 tdi 2002 rok sedan. Złodziej rozwalił mi całkowicie zamek od kluczyka. Nieudany włam jest spowodowany moim zdezaktywowaniem zamka na kluczyk. Macie jakies pomysły na zabezpieczenie tego modelu Audicy ? Jakieś rady.
tomek20stencel5 Opublikowano 19 Września 2012 Opublikowano 19 Września 2012 Wiadomo - najlepsze zabezpieczenie to AC (można też wykupić w PZU minicasco które chroni właśnie przed kradzieżą i kilkoma innymi przypadkami i jest tanie - ok 300-400zł), można też zrobić magiczny przycisk którym odłączysz zapłon, jak dobrze jest zrobione jest bardzo skuteczne i nie odpalisz auta choćbyś nawet podmienił komputer i na vagu też nic nie wykaże, więc można nad tym dobrze pokombinować. Lepiej odpuścić jakieś wieśniackie blokady na kierownicę/pedały. Zabezpieczenie skrzyni też bardzo łatwo rozwalić.
Dev Opublikowano 19 Września 2012 Opublikowano 19 Września 2012 najlepsze są patenty "domorosłego" elektryka złodziej wsiada do auta i nie wie dlaczego auto nie odpala najlepiej zapodac wyłacznik na pompe paliwa i zapłon mozna też na ECU i jeszcze pare innych rzeczy wszystko jest kwestią pomysłowości osoby montującej
Arek956 Opublikowano 19 Września 2012 Opublikowano 19 Września 2012 najlepsze są patenty "domorosłego" elektrykazłodziej wsiada do auta i nie wie dlaczego auto nie odpala najlepiej zapodac wyłacznik na pompe paliwa i zapłon mozna też na ECU i jeszcze pare innych rzeczy wszystko jest kwestią pomysłowości osoby montującej Dokładnie, takie proste sposoby są najbardziej skuteczne, do mojej byłej 80-tki włamali mi się 3 razy, i nigdy im się nie udało za***przyć auta, bo w bagażniku pod wykładziną miałem wyłącznik pompy paliwa, auto na chwilkę odpalało bo odrobina benzyny została ale po 2 sekundach auto gasło i koniec jazdy... więc ja proponuje coś w tym rodzaju bo jest to tani i skuteczny sposób, chyba że możesz sporo pieniedzy to zainwestuj np. w ZEDER
Kozathe1st Opublikowano 20 Września 2012 Opublikowano 20 Września 2012 najlepsze są patenty "domorosłego" elektrykazłodziej wsiada do auta i nie wie dlaczego auto nie odpala najlepiej zapodac wyłacznik na pompe paliwa i zapłon mozna też na ECU i jeszcze pare innych rzeczy wszystko jest kwestią pomysłowości osoby montującej To chyba faktycznie najlepsze rozwiązanie. Co do Mini Casco ma jeden minus. nie działa za granica kraju.
domjenick Opublikowano 21 Września 2012 Opublikowano 21 Września 2012 ale, jak wyjeżdżasz za Granicę-możesz dokupić pakiet, który pokrywa ubezpieczenie na czas wyjazdu
Kamyk Opublikowano 21 Września 2012 Opublikowano 21 Września 2012 ale, jak wyjeżdżasz za Granicę-możesz dokupić pakiet, który pokrywa ubezpieczenie na czas wyjazdu koniecznie zalezy jeszcze gdzie sie jedzie, ale zazwyczaj to nie super wydatek, a glowa spokojna ...
grzesce Opublikowano 23 Października 2012 Opublikowano 23 Października 2012 Minicasco w porównaniu do AC dla osób, które wcześniej nie opłacały AC i nie posiadają na nie zniżek jest również ciekawym rozwiązaniem nie tylko ze względu na cenę, ale również z uwagi na to, że co roku z Minicasco zbieramy zniżki (10%) które przydadzą się w przyszłości kiedy potrzebować będziemy opłacić pełne AC.
zradek1 Opublikowano 25 Października 2012 Opublikowano 25 Października 2012 też się zastanawiam nad Minicasco dobra opcja
Adrianus1980 Opublikowano 13 Listopada 2012 Opublikowano 13 Listopada 2012 też się zastanawiam nad Minicasco dobra opcja Ja już ubezpieczyłem z 60% zniżkami - auto w stopce OC i miniAC - 800zł
Tabasko Opublikowano 13 Listopada 2012 Opublikowano 13 Listopada 2012 mini pakiet AC dobry patent, sam z niego skorzystalem w maju, mam 0% znizek na AC a od kradzieży chroni i koszta niewielkie (PZU)
mlodziak22 Opublikowano 13 Listopada 2012 Opublikowano 13 Listopada 2012 witam, panowie a to mini AC działa natychmiast?? pytam bo słyszałem że AC po pół rok dopiero. Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
Tabasko Opublikowano 13 Listopada 2012 Opublikowano 13 Listopada 2012 jak opłacałem OC, NW to dokupiłem AC(mini), działa to natychmiast od daty podpsiania umowy. Inaczej chyba być nie może.
kqba Opublikowano 13 Listopada 2012 Opublikowano 13 Listopada 2012 Jeszcze MTU ma miniCasco od kradzieży - dosyć tanio ok. 1000zł z OC, tylko TU opinie ma średnie.
Rekomendowane odpowiedzi