Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B6 AWX] Napełnienie klimy , po 2 tygodniach znow lipa ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wrzucam foto - mniej wiecej zaznaczylem w ktorym miejscu , dziurka ? Czy chlodnica walnieta juz ?? Bo niewiem czy to sie nadaje do spawania czy nowa chlodnica ?

Sprawdz czy uszkodzenie jest mechaniczne czy ze starosci - jak to drugie to kupuj nowa bo za jakis czas rozszczelni sie w innym miejscu.

Opublikowano

hmm, no to ciekawostka, przeciez, skoro ubywa czynnika, powinno spadac cisnienie w spoczynku.... fizyka :mysli:

ja bym sie nie bawil w naprawy tylko wymiana, kazdy ubytek czynnika chlodniczego jest szkodliwy dla kompresora

Opublikowano

Jutro wymieniam , tylko ile mozna dac za dobry zamiennik 200-300 zl ?? Mam nadzieje ze jak wymienie to bedzie juz ok , i cos innego nie wyjdzie :takiego:

Opublikowano

hmm, no to ciekawostka, przeciez, skoro ubywa czynnika, powinno spadac cisnienie w spoczynku.... fizyka :mysli:

ja bym sie nie bawil w naprawy, kazdy ubytek czynnika chlodniczego jest szkodliwy dla kompresora

Do konca to nie jest prawda, gdyz w ukladzie jest czynnik w postaci gazu i cieczy. W miare wycieku czynnika z ukladu, ciecz przechodzi w stan gazowy i cisnienie sie nie zmienia, dopiero jak wiecej tego czynnika ucieknie wtedy cisnienie spada. Nikt chyba po bez zalaczania sprezarki nie jest w stanie stwierdzic czy czynnika jest wystarczajaco. No chyba ze sie go spompuje.

Opublikowano

A mowili mi kup se nowego fiata :polew: :polew: :polew:

Opublikowano

właduj proszę to zdjęcie jeszcze na fotosika, kurcze nie wyświetla mi się ten z imageshacka...

Jeśli masz wyciek przy połączeniu, to ja nie widzę sensu wymiany całego skraplacza ?

No ale jak napisałem, nie widzę zdjęcia.

Opublikowano

Prosze :

chlodnica.jpg

Skraplacz chodzi Ci o chlodnice klimy tak ?? Trzeba caly przod sciagac ??

Na tym wyszlo pod UV i żółtymi okularami - całe to gówno co na foto jest zaznaczone było zielone .... :sick3:

Opublikowano

Minimalna nieszczelnosć i czynnik powolutku sobie spiernicza :kwasny:

A mowili mi kup se nowego fiata :polew: :polew: :polew:

Wojtas a czy Ty czasem nie miałes przejśc z klima w poprzednim aucie (A6) , bo cos chyba czytałem o ile dobrze pamietam :mysli:

Opublikowano

minimalna nieszczelnosc!

sluchajcie

ja sie ze swoja klima bujalem 3 tyg

okazalo sie, ze mam poszarpany oring, przy nakretce w jednym z przewodow i tamtedy spierniczal czynnik

diagnostyka wykazywala ze uklad jest szczelny

Opublikowano

Wojtas [/b] a czy Ty czasem nie miałes przejśc z klima w poprzednim aucie (A6) , bo cos chyba czytałem o ile dobrze pamietam :mysli

Mialem ale cos innego bylo, klima chlodzila super, ale wiatrak byl spalony i bezpiecznik , tam sie uporałem dosyc szybko , a tu hmm jutro wymieniam chlodnice i jade napelnic, zobaczymy :cool1:

Opublikowano

Kup nową naprawdę nie warto :) napisz za ile masz i jakiej firmy :) postaram się ocenić czy :th:

Opublikowano

No kupuje nową , firma nie pamietam cos na h , hart ? nie pamietam , a cena 250 zł

Opublikowano

No kupuje nową , firma nie pamietam cos na h , hart ? nie pamietam , a cena 250 zł

hart???? jutro rano- sprawdz- podaj-sprawdzę :)[br]Dopisany: 05 Czerwiec 2008, 22:34 _________________________________________________Hart masz racje robiona dla nich cena 220 zł hurt ,szkoda że nie ma Nissensa droższa o 30zł ale nie dostępna :)

dwa lata powinna wytrzymać :)

Opublikowano

hart???? jutro rano- sprawdz- podaj-sprawdzę :)[br]Dopisany: 05 Czerwiec 2008, 22:34 _________________________________________________Hart masz racje robiona dla nich cena 220 zł hurt ,szkoda że nie ma Nissensa droższa o 30zł ale nie dostępna :)

dwa lata powinna wytrzymać :)

No dluzej napewno nie bede mial a4 :tongue4:

Opublikowano

No to kupuj upały idą :JC_fan:

Opublikowano

A więc chlodnica zalozona , oringi nowe, napelniona i chlodzi az miło :JC_fan::cool1:

Mam nadzieje ze na wiecej niz 3 tygodnie :kox:

I taka mała ciekawostka :

Autko było sprowadzone z niemiec, a akurat w tym miejscu co byl wyciek bylo zaznaczone niebieskim krzyzykiem .... mozliwe ze juz w niemczech okazalo sie ze jest do wymiany ale przed sprzedaza tego nikt nie robil .... ot takie OT :mysli:

Opublikowano

ja na naprawe swojej klimy wydalem 2400 - tez taki maly OT :kox:

a co tyle kosztowalo?