goldenboy9 Opublikowano 29 Września 2012 Opublikowano 29 Września 2012 Witam mam problem ze swoją pompką a mianowicie nie działa, więc dostałem się do niej by zobaczyć jaki ma nr no i znalazłem z tyłu jest napisane 8d0862257. Mam audi a4 b5 z autoalarmem 99 rok po lifcie. No i moje pytanie bo coś tam wyczytałem że najlepiej kupić taką pompkę dokładnie z takim samym nr ale na allegro są z jakimiś lierami E,G,C a moja nie ma więc jaka będzie pasowała do mojego? Wklejam również zdjęcie pompki. Pozdrawiam! 2012-09-29_10-13-08_...jpg | | Fotki, Zdjcia, Obrazki Fotosik.pl
mo2 Opublikowano 29 Września 2012 Opublikowano 29 Września 2012 Witam. Ostatnio miałem "przyjemnośc" wymieniać pompkę. Podłączałem z innym oznaczeniem - literką G na końcu ( mam D) i niestety nie działała. Więc radzę szukać pompki z identycznym oznaczeniem.
goldenboy9 Opublikowano 29 Września 2012 Autor Opublikowano 29 Września 2012 No wszystko fajnie, kup z taką samą literką ale u mnie nie ma żadnej , A wszędzie co czytam ludzie mają jakieś literki.
mo2 Opublikowano 29 Września 2012 Opublikowano 29 Września 2012 Sprawdź szroty w okolicy. Ewentualnie ebay.de, tam na bank znajdziesz np: Audi A4 S4 RS4 B5 ZV-Pumpe 8D0862257 AVANT Zentralverriegelung TOP | eBay . Ja miałem farta,tylko jedna na allegro mi spasowała. Podobno często te pompki padają...
goldenboy9 Opublikowano 29 Września 2012 Autor Opublikowano 29 Września 2012 dzięki, troche drogo wychodzi z niemiec , poszukam jeszcze w pl a jak nie to będę musiał z ebaya
mo2 Opublikowano 29 Września 2012 Opublikowano 29 Września 2012 Drogo? Nowa w ASO to wydatek ok 2000pln... Ma się audi , to sie płaci jak za audi . Tak przy okazji , pompka padła ot tak, czy coś się konkretnego stało? Ja np swoją zalałem podczas mycia auta-brak uszczelki.Powodzenia w szukaniu.
goldenboy9 Opublikowano 30 Września 2012 Autor Opublikowano 30 Września 2012 Kupiłem auto z padniętą pompką, ale jak otwieram drzwi kluczykiem to ta pompka chodzi jeszcze przez około 30 sekund, jak by coś chciało się zrobić a nie ma mocy.
krzysiekml Opublikowano 30 Września 2012 Opublikowano 30 Września 2012 sprawdz co vag pokaże,być może jest nie szczelność skoro piszesz że pompka działa ze 30 sekund lub też sama pompka jest uszkodzona rozbierz i zobacz.
steve69 Opublikowano 30 Września 2012 Opublikowano 30 Września 2012 Kupiłem auto z padniętą pompką, ale jak otwieram drzwi kluczykiem to ta pompka chodzi jeszcze przez około 30 sekund, jak by coś chciało się zrobić a nie ma mocy. Sprawdź wirnik pompki - potrafi się rozsypać: foto z forum audiklub.org Jak to zrobić: http://tinyurl.com/c3gz78p -- Pozdrawiam. Sławek
goldenboy9 Opublikowano 1 Października 2012 Autor Opublikowano 1 Października 2012 okej dzięki za pomoc, jak będę miał chwilę czasu wolnego to wezme się za to. Tylko jeszcze moje pytanie czy pasował by ten wirniczek z pompki z określeniem "E" lub innym ?
Lukasz_N Opublikowano 1 Października 2012 Opublikowano 1 Października 2012 Wirniki sa takie same w kazdej pompce
grippen Opublikowano 1 Października 2012 Opublikowano 1 Października 2012 Ostatnio wymieniałem sam kompresorek tyle tylko że w A3 i wirniki są inne ale to nie ma znaczenia wystarczy że kupisz sam kompresorek i go wlutujesz
Lukasz_N Opublikowano 2 Października 2012 Opublikowano 2 Października 2012 digakom - digitale automobil kommunikationstechnik
Chadury89 Opublikowano 2 Października 2012 Opublikowano 2 Października 2012 Pewnie wirnik sie rozsypal tak jak u mnie, dzisiaj montuje kompresorek i mam nadzieje ze bedzie dzialac;) Jak wyjac stary kompresorek? Juz sobie poradzilem, trzeba od zewnatrz wepchac takie gumki:)
Rekomendowane odpowiedzi