Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich!

Tak jak w temacie, moja dziewczyna poszukuje netbooka do ~1500zl (może troszkę więcej:P) Czy ktoś może coś polecić? Może jest zorientowany, w branży?:decayed:

Jakie ma wymagania? Konkretnie, nie podała, ale z tego co wywnioskowałem do netbook ma służyć do prac typowo biurowych typu: word, przeglądanie internetu i czasem obejrzeć jakiś film.

Przeglądałem różne fora, i to co znalazłem:

MSI Wind U270 -1349zł

ASUS Eee PC 1225B - 1419zł

może ktoś z użytkowników, pomoże znaleźć coś ciekawszego?:)

Jak rozwiązać sprawę, z systemem? Samemu kombinować, czy jak robić?

P.S Jaką wielkość monitora polecacie? 10" będzie chyba za mała?

Pozdrawiam:)

Opublikowano

Czemu taki mały? Za 1500 powinieneś znaleźć 15" na pentiumie. A potrzebna Ci płytka dvd za ok 300zł? Jeśli nie to dopuść.

Opublikowano

Dziewczyna chciałaby mieć tego netbooka małego, poręcznego, lekkiego by nie stwarzał jej żadnych problemów transposrtowych, taki kobiecy...płytka za 300zł nie jest potrzebna, muszę to po prostu wyperswadować....

Opublikowano

10" będzie na pewno za mały, ale takich jest najwięcej z matową matrycą, która na pewno będzie lepsza do przeglądania w nasłonecznionych miejscach.

Osobiście jednak bym się skłaniał do niecałych 12" modeli (dużo czy nie, ale zawsze większy ten wyświetlacz). Co do płytki to zrób jak uważasz.

ASUS Eee PC 1225B 1215B E-450 4GB 7h Radeon (2686088581) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Netbook Acer 722 11,6 C60 1,3G HD6290 4G 320G Win7 (2670651695) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Opublikowano

Ja kupilem calkiem niedawno HP 635 za 1499zl w Neonecie. Jestem baaardzo zadowolony. Matowa matryca 15', Windows 7, procek AMD dwurdzeniowy, 4 GB ramu, DVD-RW, 500GB dysku, i co dla mnie istotne wejscie HDMI, dzieki ktoremu podlaczam jednym kabelkiem do TV i filmy ogladam na wiekszym ekranie.

Opublikowano

Zakupy będą robione w Warszawie, i do przejścia mamy tak:

targi elektroniczne

euro agd-rtv

media expert

i sklep x-kom (w nim pokładam największe nadzieje)

Opublikowano

ja mam netbooka Asus 1215B, mogę go jak najbardziej polecić do tego typu spraw jakie wymieniłeś. teraz widzę, że jest już nowy następca 1225B, więc brałbym go bez zastanowienia. jeżeli będziesz brał coś innego to pamiętaj nie bierz mniejszego 10 calowego tylko odrazu 12', niby nie duża różnica w calach, ale pracując na obu czuć dużą różnicę.

Opublikowano

No to po zakupach!

Ciężko było, sporo pochodziliśmy, ale kupiliśmy asusa 1225C :) teraz walcze z windowsem...mialem problemy by dorwac sie do bios'u F2, F10, delete, a tutaj escape zadzialal... :facepalm:

Opublikowano
No to po zakupach!

Ciężko było, sporo pochodziliśmy, ale kupiliśmy asusa 1225C :) teraz walcze z windowsem...mialem problemy by dorwac sie do bios'u F2, F10, delete, a tutaj escape zadzialal... :facepalm:

Takie cudo: 11,6, Atom 2x1,6, 2GB, 320GB, HDMI?? Możesz sie pochwalić ile dałeś?

Opublikowano

Nie mam jak odtworzyc tych na plytce, jeden netbook, a w lapie nie dziala naped...moze dzisiaj skombinuje laptopa, i przegram te sterowniki :) a windowsa mam x32

Opublikowano

Witam

Potrzebuje netbooka w okolicy 1200 zł -1300 zł. Najważniejsze żeby można było na nim zainstalować windowsa xp. W domu będzie używany do przeglądania internetu i czasem do podłączenia vag-a. Mam 2 typy ASUS Eee PC 1225B C-60/2GB/320 czerwony - Netbook 11,6" - Sklep komputerowy - X-KOM.PL albo Acer AO722 C-60/4GB/500 3G czarny - Netbook 11,6" - Sklep komputerowy - X-KOM.PL ??

Opublikowano

Szukaj lenovo - najlepszy stosunek cena/parametry

Opublikowano
Witam

Potrzebuje netbooka w okolicy 1200 zł -1300 zł. Najważniejsze żeby można było na nim zainstalować windowsa xp. W domu będzie używany do przeglądania internetu i czasem do podłączenia vag-a. Mam 2 typy ASUS Eee PC 1225B C-60/2GB/320 czerwony - Netbook 11,6" - Sklep komputerowy - X-KOM.PL albo Acer AO722 C-60/4GB/500 3G czarny - Netbook 11,6" - Sklep komputerowy - X-KOM.PL ??

Mam 722 juz ponad rok i moge tylko polecac, fajna matryca, nie duzy, bateria trzyma sporo i wydajnościowo jest super, przede wszystkim hdmi jest :) uzywam glownie do vcds'a :wink: