Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

Sztywne zawieszenie a halas w aucie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam koledzy mam pytanie jak to jest siganie autem ze sztywna zawieszka na naszych drogach i np. kostce brukowej. Chodzi mi glownie o halasy w aucie np trzeszczenie roznych elementow i np jakies stuki i tpd. dzwieki.

Opublikowano

Na logike twarde zawieszenie-mniejszy komfort stuka puka ale ogolnie nie jest tak zle.

Opublikowano

u mnie tez plastiki trzeszcza a przewaznie boczki w drzwiach z przodu cos sie trzesie w srodku

Opublikowano

Do wszystkiego z czasem sie mozna przyzwyczaic :)

Opublikowano

Też mam obniżone zawieszenie i troszkę twarde.Po nierównościach plastiki się odzywają,trzeszczą co trochę denerwujące czasem jest,ale wystarczy radio podgłośnić i ok:decayed:

Opublikowano

na naszych drogach najwięcej koleiny wkurzają bo wtedy trzeba umiejętnie jeździć by nie urwać ekologii...:facepalm:

Opublikowano

Koledzy a powiedzcie mi jaka jest roznica w sztywnosci miedzy sprezynkami weitec 30/30 a seria 1BE? Czy 1BE sa duzo mieksze? Mam wstawione te weiteca i mam juz ich dosc bo duzo smigam po kiepskiej drodze i kostce brukowej. Jakie sprezynki sa najlepsze do komfortowej i szybkiej jazdy? Z gory dzieki.

Opublikowano

1be jest ok... nie ma takiej tragedi jak na typowo sportowych springach...

Jak masz dosc weitec to za dobra cene odkupie ;)

Opublikowano

Chetnych na Weitec i na amorki KONI SDP 55 na przod zapraszam na pw.

Opublikowano

ja mam sprężyny weitec + amory 1be i u mnie jest dość twardo w porównaniu do tego samego zesatwu ze sprężynami 1be, ale jak ktoś wyżej napisał: do wszystkiego można się przyzwyczaić :decayed: