Skocz do zawartości
IGNOROWANY

AUDI S6 C7 4.0 V8 Bi-Turbo Ibissweiss Stage IV 701 KM / 880Nm by SPORTMILE

szymeniu

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4.4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Jasne tylko że to była kolosalna różnica. dlatego wysuwam taki wniosek bo nie sądzę żeby zastrzyk 40PS pozwolił się zbliżyć.

Nie wiem o jakim zastrzyku 40 KM mówisz...

W starszym 3.0TDI co ma seryjnie 239,240 KM bez problemu robisz wiecej niz 40 KM.

Licz około 20 % przyrostu samym softem.

to masz ponad 60 KM.

Wymiana wydechów,parę zmian i spokojnie są okolice 400KM.Wtedy się napocisz bardzo.A biorąc pod uwagę moment obrotowy w dieslu na trasie możesz chwycic baty.

Za te pieniądze co w dieslu robią te 400KM to u mnie byłoby 560/700Nm

SKN Tuning ChipTuning EcoTuning Turbo Kompressor MILLTEK Auspuff Fahrwerk Bremse CHIP & ECO

Nie dostane batów bo przy wyższych prędkościach diesel chyba jednak szybciej się kończy. 20% w przypadku 240KM to 48KM.

ej no co wy tu porównujecie że TDI po soficie by dało radę - jeden i drugi był seria więc było sprawiedliwie :wink: tak jak szymeniu pisze jego też się da zwirusować :whistling:

ale dlatego nie mozna porownywac 3.0 tdi z 4.0 tt roznice sa diametralne ale mozna zawsze porownac 6.0 tdi z 4.0 tt moce podobne i wtedy obaczaic jak to lata :)

Zerknąłem fakt dodatkowy tysiąc euro i jest.

Zgadza się 20% z 240 to 48KM.I tyle się robi softem samym.

Wiadomo że eska szybsza.Tylko w pewnej konfiguracji mogłaby być w miarę równa walka.

Przy wyzszych predkosciach diesel sie szybciej skonczy,ale chyba nie o maksymalna predkosc tu chodzi.

O przyspieszanie przy wyzszych predkosciach.A w tym dieslu po programie okolice 800NM.

U ciebie w serii 550NM.To jest roznica.

No tak tylko mówimy moja seria i maks zmodyfikowane 3.0 Bi-TDI w innym wypadku nie sądzę żebym dostał. A mi chodzi o konkretny przypadek gdzie usłyszałem że taki zrobione samym softem czyli na 350-360PS będzie mnie mocno męczyć :)

Paweł, tylko musisz też brać pod uwagę, że Nm diesla nie jest bezpośrednio porównywalny z Nm benzyny :wink:

Chwyciłem kiedyś przy kawie wykład z tego tematu od Łukasza z 4turbo :decayed:

Szymeniu chyba chciałeś podbić i tak solidnie stojący temat o s6, bo nic tak nie porusza do dyskusji na forum jak przewaga tdi nad benzyną i odwrotnie :decayed:

Nie mi tylko się rozchodzi o kwestię że "przepłaciłem" bo porobi mnie Bi turbo w dieslu. Taką tezę usłyszałem i powiem szczerze że mnie to z drażniło

4.7 katalogowo u Ciebie i 5.1 w 3.0 tdi do 100km/h to nie powinno być ze startu na początku dużej różnicy. Ale S6 tyle nie ma. Faktycznie nawet w USA jest oficjalny spot audi z info o czasie poniżej 4 sek do 96mph i wtedy różnicę robi.

Ma ta nowa S6 kilka wad ale mimo wszystko z tą ceną i osiagami to będzie moje kolejne auto. W tym tygodniu wystawie swoje zobaczymy czy będzie zainteresowanie. A rabat na S6 dostałem 18% jak się zdecyduję więc liczę że ktoś moje A6 łyknie. Za długo czekam na ten program bo tak to może bym nie chciał zmieniać a tak to te 300KM mnie już denerwuje. Jak coś w miesiąc wymyslą z programem to sie zastanowie bo mam na luty termin w mgmotorsport umówiony na wydech na 4 rurki i wtedy bez sensu zmieniać auto.

No ja na początku myślałem o zmianie auta na koniec tego roku na RS6 C7, ale nie ma sensu bo tak jak ktoś już tu pisał stracę najwięcej bo najbardziej w pierwszym roku dostaje się w dupe. Poza tym gwarancja i inne duperele. Trzeba ochłodzić trochę głowę

Nie dobijajcie zwykłych śmiertelników mówiąc o zmianie nowych wypaśnych aut na jeszcze nowsze i jeszcze bardziej wyjebane w kosmos :bag:

Któryś mnie może adoptuje??

Sorry ja od kwietnia będę miał komplet na pokładzie i ciężko by Ci było między dwoma fotelikami z tyłu siedzieć, a ja taki sam zwykły śmiertelnik jak każdy inny.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...