Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Czułość pedału hamowania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Blok ABS i cały ukłąd najlepiej odpowietrzyc na Vacuum

tak jak napełnia sie układ klimatyzacji

ale do tego trzeba miec odpowiedni sprzet :kwasny:

polecam Ate Typ200

Opublikowano
Blok ABS i cały ukłąd najlepiej odpowietrzyc na Vacuum

tak jak napełnia sie układ klimatyzacji

ale do tego trzeba miec odpowiedni sprzet :kwasny:

polecam Ate Typ200

Spodziewalem sie, ze chodzi o odpowietrzenie za pomoca sprzetu innego niz wezyk + pedal hamulca. ja tak zawsze robie, szalu nie ma jesli chodzi o czulosc hamulca. gumki wymienilem w zaciskach tez i bialy smar i znaczna poprawa. Ale wiecej bede oczekiwac jak zmienie kpl tarcze 312mm+klocki. planuje do Ciebie sie odezwac deva :-)

Opublikowano
  • Autor

Może pokuszę się o odpowietrzenie hamulców tylko o co pytać warsztaty? czy odpowietrzają układy hamulcowe metodą próżniową :)??

Opublikowano

to jak powinno się je odpowietrzać?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Problem rozwiązany? Mam w swoim B6 ten sam i tak mi się wydaje, że chyba mój mechaniki nie miał sprzetu do odpowietrzania i źle to zrobił.

Opublikowano
  • Autor

Niestety nie, zaczynam podejrzewać że mam zapowietrzoną pompę ABS a a na 100% tylne zaciski. Miejscowi macherzy mówią że wiedzą jak to robić ale po krótkiej rozmowie wnioskuje że nie wiedzą o czym mówią, więc lipa trochę, przydałby się jakiś konkretny Warsztat w okolicach Lublina :D

Opublikowano

Ja też coś czuje, że w mojej okolicy nie wiedzą jak to zrobić.

Opublikowano

może ktoś podpowie jak to osobiście można zrobić..

Opublikowano

tego to Ci nikt nie powie :grin::grin::grin:

Opublikowano

Metoda na strzykawke i zacisniety wezyk sie sprawdza tutaj :wink:

Opublikowano

tylne zaciski to i owszem ale blok ABS juz nie

Opublikowano

No niestety caly blok ABS z tymi wszystkimi zaworkami to jest cholerstwo i zeby dobrze odpowietrzyc, to tylko metoda podcisnieniowa.

Opublikowano
Metoda na strzykawke i zacisniety wezyk sie sprawdza tutaj :wink:

możesz opisać tą metodę? bo ostatnio wymieniałem oring w zacisku i po zwyklym odpowietrzeniu wydaje mi się, że pedał jest miękki.

Opublikowano

ja otrzymałem od naszego experta czyt (devastation) taką informację na telefon najpierw mnie zrypał że nie wiedziałem jak się nazywam a dopiero później dokładnie przez telefon powiedział jak odpowietrzyć blok ABS. Trzeba ABS odkręcić od podstawy i nim lekko wstrząsać aby całe powietrze powychodziło i oczywiście przy kołach też tak odpowietrzać i przy włączonym silniku mi to pomogło ale powiem że męka pańskla jest, jak ktoś ma zapowietrzony blok mi to zeszło ze 3 godziny jak nie więcej, ruszanie absem odpowietrzanie przy kołach i tak w kółko:kwasny:

Opublikowano
  • Autor
ja otrzymałem od naszego experta czyt (devastation) taką informację na telefon najpierw mnie zrypał że nie wiedziałem jak się nazywam a dopiero później dokładnie przez telefon powiedział jak odpowietrzyć blok ABS. Trzeba ABS odkręcić od podstawy i nim lekko wstrząsać aby całe powietrze powychodziło i oczywiście przy kołach też tak odpowietrzać i przy włączonym silniku mi to pomogło ale powiem że męka pańskla jest, jak ktoś ma zapowietrzony blok mi to zeszło ze 3 godziny jak nie więcej, ruszanie absem odpowietrzanie przy kołach i tak w kółko:kwasny:

Zanim ja będę dzwonił do Ciebie i pytał o szczegółowe instrukcje, powiedz czy takie odpowietrzanie coś zmieniło :)??

Opublikowano

a orientuje się ktoś ile może kosztować odpowietrzenie układu próźniowo w jakimś warsztacie?

Opublikowano

150zł

ale z tego co wiem to w PL są tylko dwa tego typu urządzenia :facepalm:

Opublikowano

hehe dziki kraj :) DEV a co myslisz o takich wynalazkach: Zestaw do wymiany płynu hamulcowego ONE-MAN2

da rade tym odpowietrzyć?

Opublikowano

ABS-u tym nie odpowietrzysz

Opublikowano

devastation a ta metoda to jest to samo co odpowietrzanie vagiem? poniewaz u mnie w tej procedurze wyskakuje not availible/niedostepny, jak to trzeba ruszać abs?znaczy ze pompą absu tą co wtyczka jest?