Al@n Opublikowano 9 Października 2012 Opublikowano 9 Października 2012 Witam mam problem z mokrą tapicerka pod nogami kierowcy, wszystko rozbierałem i suszyłem ale problem się powtórzył, wykładzina jest nasączona wodą. proszę o porady z góry dziękuje
grzegorzmen Opublikowano 9 Października 2012 Opublikowano 9 Października 2012 sprawdź odprowadzenie wody z wymiennika klimatyzacji czy nie spadł przewód lub czy się niezapchał ---------- Post dopisany at 11:36 ---------- Poprzedni post napisany at 11:30 ---------- sprawdź odprowadzenie wody z podszybia jak jest zapchane to woda lubi wlewać się pod serwem lub poprzez obudowę kompa.
d4widoV Opublikowano 9 Października 2012 Opublikowano 9 Października 2012 chyba ze uzywales/probowales uzywac spryskiwacza tylnej szyby, ale nie leci to wtedy tez :-D
Al@n Opublikowano 9 Października 2012 Autor Opublikowano 9 Października 2012 sprawdź odprowadzenie wody z wymiennika klimatyzacji czy nie spadł przewód lub czy się niezapchał---------- Post dopisany at 11:36 ---------- Poprzedni post napisany at 11:30 ---------- sprawdź odprowadzenie wody z podszybia jak jest zapchane to woda lubi wlewać się pod serwem lub poprzez obudowę kompa. a gdzie znajduje się ten wymiennik klimatyzacji ? bo chciałbym to sprawdzić. Podszybie miałem kiedyś zapchane ale wszystko udrożniłem, spryskiwacz tylnej wycieraczki działa jak należy
grzegorzmen Opublikowano 9 Października 2012 Opublikowano 9 Października 2012 odprowadzenie z klimy jest z prawej strony za schowkiem . Może jeszcze niebyć jakiegoś korka zaślepiającego i dywaniki robią się mokre podczas jazdy po kałużach. Jak masz szyberdach , mógł pęknąć wężyk co odprowadza wodę słupkiem dachowym i woda ścieka do wewnątrz. ale to tylko domysły.
Duch^ Opublikowano 9 Października 2012 Opublikowano 9 Października 2012 Pewnie pod obudową komputera leje się. Otwórz pokrywę odkręcając 4 śrubki później odczep blaszkę co trzyma komputer i połóż go obok. Weź kubek wody i polej dookoła obudowy komputera dość obficie i patrz czy się nie dostaje woda pomiędzy karoserią a plastikową obudową.
dante0018 Opublikowano 9 Października 2012 Opublikowano 9 Października 2012 Zobacz czy przy ECU woda nie stoi. Odpływy podszybia może są drożne ale tam czesto lubi stać woda bo syf dostaje sie za obudowe sterownika i woda nie ma jak odpłynąc
siara Opublikowano 9 Października 2012 Opublikowano 9 Października 2012 Przeczyść wszystkie odpływy. U mnie dawniej woda była do połowy akumulatora
radimm Opublikowano 13 Października 2012 Opublikowano 13 Października 2012 mi uszczerbiła się uszczelka przedniej szyby w górnym prawym rogu (od strony kierowcy) i tamtędy wlatywało
Kakt00z Opublikowano 14 Października 2012 Opublikowano 14 Października 2012 A u mnie woda się lała tam gdzie idzie linka do otwierania maski. Niemiec tamtędy puścił kabel do wzmacniacza i nie uszczelnił tego dobrze. Do tego nazbierało się tam piachu, błota ... i minęło sporo czasu zanim znalazłem przyczynę ...
scitec87 Opublikowano 14 Października 2012 Opublikowano 14 Października 2012 u mnie tez byl problem z przednia uszczelka i woda w schowku stala po wymianie uszczelki i wklejeniu przedniej szyby wszystko oki koszt 130zl
siara Opublikowano 14 Października 2012 Opublikowano 14 Października 2012 U mnie jeszcze po sporych opadach czasem kapnie gdzieś w okolicach pedałów...
Rekomendowane odpowiedzi