Skocz do zawartości
IGNOROWANY

S4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Swoją droga zastanawiam sie, który silnik lepszy 3.0 TFSI czy 2.7 BiT ASJ od RS4.

2.7 BiT :evil:

Opublikowano

2.0TFSi jest :kox: :kox: , więc 3.0TFSi :kox: :kox: :kox: , bez 2 zdań , czekam na dane ze spalania :cool1::naughty:

Opublikowano

Swoją droga zastanawiam sie, który silnik lepszy 3.0 TFSI czy 2.7 BiT ASJ od RS4.

2.7 BiT :evil:

Jakieś konkretne uzasadnienie Twojego wyboru ??

Czemu Audi już nie stosuje tego silnika ?

Opublikowano

Miałem okazję być przewiezionym samochodem z silnikiem 2.7BiT i powiem Ci że wrażenia są :kox: Auto łapie od początku. Audi odeszło od tego rozwiązania na rzecz wolnossących 4.2 ale zrozumieli błąd i wprowadzili ostatnio do gamy silników 3.0BiT :evil:

Opublikowano

zrozumieli błąd i wprowadzili ostatnio do gamy silników 3.0BiT :evil:

Z tego co czytałem, inżynierowie Audi początkowo planowali zrobić 3.0 BiT, ale stwierdzili, że w przypadku tego silnika kompresor Rootsa bardziej pasuje do jego konstrukcji i ma lepszą reakcje na pedał gazu od niższych obrotów niż w przypadku BiT.

Opublikowano

Jeszcze niedawno czytałem że będą samochody z 3.0BiT. Nawet były modele z tym silnikiem już zapowiedziane. A Ty piszesz że z tego zrezygnowali :mysli:

Opublikowano

Jeszcze niedawno czytałem że będą samochody z 3.0BiT. Nawet były modele z tym silnikiem już zapowiedziane. A Ty piszesz że z tego zrezygnowali :mysli:

Bo zrezygnowali, S4 jest tego najlepszym przykładem. Tam siedzi kompresor. O silniku 3.0 BiT pisano jakieś 2 lata temu w spekulacjach, Audi wypuściło zamiast tego 3.0 z kompresorem nie zmieniając nazewnictwa. :gwizdanie:

Opublikowano

Tu filmik S4 B8 MTM:

http://www.abhd.nl/video/mtm-audi-s4-avant/[br]Dopisany: 03 Sierpień 2009, 20:52[br]Dopisany: 16 Sierpień 2009, 18:33__________________________________________________________________________________________________s4uspricing01.jpg

Cena nowego Audi S4 B8 w USA wynosi 45.900 $ - (wcześniejsza wersja S4 B7 kosztowała 57 tys. $), czyli licząc po kursie 3,0 zł - 1 $ wychodzi 137.700 zł.

Za S4 B8 w Polskim salonie trzeba zapłacić ponad 260 tys. zł w zależności od kursu euro.

Niemcy już to rozkminili i uważają, że to dobra okazja kupić S4 B8 za 32.390€...

Zapraszam do zakupu S4 z USA.

Tu linki do poczytania:

http://blogs.thecarconnection.com/marty-blog/1034293_2010-audi-s4-priced-from-45900

http://www.qarsi.de/a4s4rs4/926-audi-s4-zum-schnaeppchenpreis-von-32390.html

Opublikowano

2 link w wersji bardziej przystępna dla Kowalskiego :decayed:

tłumaczenie by wujek google :tongue4:

A brand new Audi S4 for 32,390 euros? No problem, at least for U.S. customers. In the land of unlimited possibilities, there is the middle-class athletes now starting price of 45,900 U.S. Dollar (32,390 €) - there is really appealing emigrating.

The Audis in the U.S. because of the weak dollar and the usual price to consumers hießige always acted as a bargain is well known, but the pricing of the new S4 is still a crown on top.

For the latest version of the S4 with the V8 engine was still due $ 57,000 - almost 12,000 more than $ for the current model with the 3.0TFSI. The pricing will be according to the Audi S4 priced closer to the competition ala BMW 335i approaching.

The Audi S4 sedan with 6-speed manual transmission in Germany costs € 50,950, incidentally - no less than with the standard equipment.

Opublikowano

Sprowadzałem ze stanów moją eskę....tylko to czekanie i załatwianie..... :rolleyes:

Opublikowano

Ja chyba poczekam i sprowadzę sobie S4 B8 albo S5 w cenie, która jest przyzwoita, czyli mniejsza niż 200 tys. zł.

Opublikowano

no no :good::kox:

Opublikowano

jak wygram w totka to kupię sobie taki rodzinne kombi S4 :kox:

Opublikowano

MTM za niespełna 2500euro robi 430hp z tego autka ;]

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...