szewka Opublikowano 11 Października 2012 Opublikowano 11 Października 2012 Witam wszystkich Opisze krótko mój problem w modelu B6 (2004r.) 1.9 TDI MULTITRONIC,mam nadzieję że ktoś mi pomoże Podczas jazdy na wolnych obrotach słychać dziwne szmery z prawej strony-przód,a do tego dochodzi dziwne grzechotanie podczas odpalania na gorącym silniku. Czy ktoś się spotkał z podobnym problemem? Bardzo proszę o małą diagnozę plus ewentualne koszty wymiany.Dzięki!
fabii Opublikowano 11 Października 2012 Opublikowano 11 Października 2012 Witam miałem podobnie przy odpalaniu na ciepłym silniku zgrzytanie blacha o blachę to jest dwumas kolego nie straszę ale rób z tym bo morzesz skrzynie zepsuć ,dwumas około 2000 tys i robocizna . pozdro.
Fr0styyy. Opublikowano 12 Października 2012 Opublikowano 12 Października 2012 Niech się Bartek wypowie
ocinus Opublikowano 12 Października 2012 Opublikowano 12 Października 2012 Tego dumasa trzeba by dobrze zdiagnozować bo koszta są spore i czy są jakieś inne objawy świadczące o problemie z dwumasem?
fabii Opublikowano 12 Października 2012 Opublikowano 12 Października 2012 wątpię żeby były inne objawy w manualu mają jeszcze kangura ale w multitroniku ja tego nie miałem i jeszcze ile ma przejechane autko ponad 200tys na pewno ,nie chce mi się szukać ale był link objawy dwumasu, szukaczka i wszystko wiadomo .
szewka Opublikowano 15 Października 2012 Autor Opublikowano 15 Października 2012 sorki,ze tak pozno sie odzywam,ale mialem wyjazd weekendowy i nie mialem dostepu do neta.auto ma przejechane ponad 222 tys.obajwy sa takie jak opisalem na poczatku.dwumas jest dostepny tylko w serwisie?znacie ewentualnie kod czesci?
fabii Opublikowano 15 Października 2012 Opublikowano 15 Października 2012 witam napisz do Bartka on na pewno wie.
szewka Opublikowano 16 Października 2012 Autor Opublikowano 16 Października 2012 podzwoniłem trochę tu i tam i najtaniej gdzie znalazłem to serwis audi Kraków, cena 2230 zł
fabii Opublikowano 16 Października 2012 Opublikowano 16 Października 2012 jak z robocizna Cie policzyli to dobra cena ,jechać i robić bo skrzynia cierpi .
szewka Opublikowano 16 Października 2012 Autor Opublikowano 16 Października 2012 nie nie.. to tylko sama cena za koło do tego trzeba doliczyć pewnie małe co nie co za robociznę.a Ty fabii gdzie robiłeś i ile Cię to wyniosło jeśli można zapytać?
fabii Opublikowano 16 Października 2012 Opublikowano 16 Października 2012 ja robiłem u Bartka dwumas + skrzynia sterownik przegląd i olej .
szewka Opublikowano 16 Października 2012 Autor Opublikowano 16 Października 2012 dodam jeszcze że do oznak tego zużytego dwumasa dochodzi również (niezawsze) szarpnięcia przy ruszaniu i radziej przy hamowaniu..tzn mam nadzieję że to zużyty dwumas a nie coś innego. a dzowniąc dzisiaj za dwumasem dowiedziałem się że pewnna firma z krakowa regeneruje te części za 2 koła,więc nie opłacałoby się regenerować skoro cena nowego z serwisu to 2230 zł
Rekomendowane odpowiedzi