Skocz do zawartości
IGNOROWANY

pomocy nie moge odkrecic wisco

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam dzis zamierzalem wymienic wiscoze ale jakis baran kiedys musial wymieniac i tak obrobil srube ze zaden imbus i torx nie pasuje. prawie okragla jest . co teraz musze zrobic z tym .??? jest jakas rada chcialbym to wymienic bez sciagania przodu ale chyba sie nie da ?

---------- Post dopisany at 17:35 ---------- Poprzedni post napisany at 15:40 ----------

ktos jest tu ogarniety i powie co mam teraz zrobic???

Opublikowano

Sam Sobie odpowiedziałeś,przód trzeba jakoś trochę odciągnąć bo niczym tej śruby raczej nie złapiesz trochę jakby tam jest za ciasno.

Opublikowano

ja to juz nie mam sily na te auto. a co da zdjecie przodu??? pomoze ktos bo w poniedzialek mam wolne to bym to ogarnał. mial ktos taki przypadek

Opublikowano

morze kupić całą łape aluminową nową ??

Opublikowano

pewnie trzeba bedzie kurde tam:facepalm:

Opublikowano

jak byś chciał to mam całą te aluminiowa łapę co jest wisko na niej do 1.8 adr, oddam za grosze :wink:

Opublikowano

ok dogadamy sie jednak . a msz w tej lapie moze ta srube co trzyma wisko??? .

---------- Post dopisany at 18:37 ---------- Poprzedni post napisany at 18:35 ----------

a ten tel co masz w opisie udolu to twoj?? bo ja ci dam w poniedzielek rano znac wpadne do mechanika i niech on oceni sytuacje a jak bedzie lipa to odrazu dzwonie do ciebie i sie ugadujemy. pasuje tak ci???

Opublikowano

te łapę powinieneś wykręcić bez rozbierania przodu, a śruba się znajdzie jak coś

Opublikowano

A co ty odkręcasz na tego imbusa ? Chyba sam wiatrak plastikowy? U siebie wymieniałem odkręcając w całości wisko . Klucz 32 , odkręcamy w prawo czyli gwint jest tam odwrotny. Można zablokować koło pasowe kładając coś w otwory .

Więc jeśli mi się udało wymienić w 2,8 30 v bez rozbierania przodu to u ciebie tez się da.

Opublikowano

tam z tylu jest sruba na imbus ona trzyma cale wisko .widocznie u ciebie jest cos innego

Opublikowano

Miałem podobną sytuację ale u mnie geint był ok tylko jakiś baran dał śrubę na kleju do gwintów i nie dało się ruszyc jak już się obrobiła śruba to wbiłem na siłę torxa iudało się żmudna robota ale łapa ok

tam z tylu jest sruba na imbus ona trzyma cale wisko .widocznie u ciebie jest cos innego
Opublikowano

raczej u mnie gwint jest tylko zapieczony mocno.wczoraj wbilem na sile torxa i tylko przedluzkie klucza urwalem.jutro do mechanika podskocze jak on tego nie ruszy to kupie to lape od kolegi i zaczne dzialac.