Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B7 Crew

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Te będą good? Lepsze od tych valeo?

• Odpowiedzi 12,2 tys.
  • Wyświetleń 823,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
  • Autor
Te będą good? Lepsze od tych valeo?

według etki jest różnica 3cm więc z cabrio nie podejdzie...:kwasny:

Opublikowano

No właśnie o tym miałem mówić. U nas jest 55cm prawa i lewa strona. :kwasny:

Opublikowano

akjam, ja mam wycieraczki z Boscha AeroTwin na wiosnę lato i jesień a na zimę Valeo Areo i jestem zadowolony w stu procentach :wink4:

Opublikowano

Czym się różnią te areo od twinów? :mysli:

Opublikowano

A tego nie wiem. Od zawsze kupuję Aero Twin z Boscha :wink:

Opublikowano

Ja kupuje tylko ASO tez i wymieniam tylko raz w roku

Opublikowano

zapytam tutaj, może ktoś będzie wiedział... ostatnio zauważyłem, że ze środkowych kratek nawiewu przy nastawieniu auto powietrze prawie nie leci - dopiero jak wcisnę nawiew na środek, to leci. coś jest nie tak, czy już ja sfiksowałem i szukam wszędzie problemów? :D

Opublikowano

tak ma być

Opublikowano
  • Autor
Panowie tak na szybko rozkminiłem czemu u mnie w Klimatroniku w kanale 12 było ustawione na 1 (być może komuś się przyda to ustawienie..., ja powróciłem do 0):

Kanał 12 wygląda tak:

Kanał świeżego powietrza charakterystyczne dmuchawy 012

0 = Auto (odpowiednik kodowania)

1 = Low Power (mniej niż "reszta świata" kodowania)

2 = Normalna moc (odpowiednik "reszty świata", kodowania)

3 = Zwiększona moc (odpowiednik "US / Japan" kodowania)

I teraz tak:

- Ja posiadam Webasto oryginalnie (nawet je ostatnio wyciągałem i regenerowałem), więc ustawienie na 1 - czyli zmniejszony przepływ, powoduje o kreskę mniejszy nadmuch, tym samym powoduje to szybsze/większe nagrzewanie się silnika, a mniejsze wnętrza kabiny (co za tym idzie szyby itp.),

- To samo odnosi się do nagrzewania zimnego auta i prawdopodobnie eliminuje to ustawienie w mniejszym stopniu niedogrzanie się auta do 90*C - czyli ustawienie na 1 daje mniej powietrza na kabinę o około kreskę nadmuchu, silnik szybciej łapie temperaturę, natomiast wolniej/mniej nam się nagrzewa kabina.

Zmiana opcji nie powoduje żadnej innej zmiany, jeżeli by były pytania np, o komponenty elektrycznej nagrzewnicy itp., wszystko dalej działa tak samo - można sobie wypróbować wchodząc w kanał 12 i na włączonej klimie wystarczy, że wpiszemy tylko wartość w kanał bez zapisywania i już można dostrzec zmianę siły nawiewu. Pozdrawiam

Obadam to przy następnej okazji :wink:

Opublikowano

ok thx antonio. coś jestem przewrażliwiony po ostatniej awarii pompy oleju i innych kwiatkach, które wyszły przy tym tj. IC, chłodnicy klimy, poduszce silnika :facepalm:

Opublikowano

Ziomble potrzebuje kupic obrysowki boczne do b7 usa przod/tył . Widze ze sa dwa rodzaje na przod i tyl , czym sie to cholerstwo moze roznic ? ( nie chce zamowic jednych zeby sie okazalo ze potrzebuje te drugie ) :)

Opublikowano
  • Autor
Ziomble potrzebuje kupic obrysowki boczne do b7 usa przod/tył . Widze ze sa dwa rodzaje na przod i tyl , czym sie to cholerstwo moze roznic ? ( nie chce zamowic jednych zeby sie okazalo ze potrzebuje te drugie ) :)

Na przód masz żółte, na tył czerwone. I te i te nie świecą jak np w volvo.

Opublikowano

no ok to wiem ale za dwa rozne numery przednich i tylnich z tego co spojrzalem :)

Opublikowano
  • Autor
no ok to wiem ale za dwa rozne numery przednich i tylnich z tego co spojrzalem :)

Pod zderzak z RS to ma być?

Opublikowano
Panowie ile jest roboty przy zdjęciu tylnego zderzaka?Muszę wymienić czujnik parkowania zbieram się do tego jak pies do jeża :whistling:

w kombi do czujnikow zewnetrznych dostaniesz sie od dolu, do czujnikow srodkowych trzeba zdemontowac taki plastik na sroku zderzaka, jak dzwigniesz klape to zobaczysz

Opublikowano

Pany :hi:

Z racji iż nigdy nie przeliczałem spalania to nie wiem jaka jest norma więc zapytam tutaj.

Nie udało mi się nigdy dobić do 1000 km na baku zawsze tak 900-950 a w bak wlewam zazwyczaj 60-64l ON.

Czy oby nie za dużo przepala mi ta moja lokomotywa ? (2l 8v BPW)

Soft seria. Tubo, wtryski seria. Ile wasze BPW palą :eusathink:

Opublikowano

a po co dobijać do 1000km? spalanie możesz obliczyc po dowolnej ilośic przejechanych kilometrów,nawet po 10:whistling:

z tego co podałeś,twoje auto pali od 6,31 do 7,11

Opublikowano

dobrze Ci pali, u mnie średnia na drugim FIS 7,6

Opublikowano

To wiem :decayed: tak tylko zastanawiałem się ile spali takie BPW :decayed:

Nasłuchałem się jak mało to spalają te nasze TDI i te moje 6,7 litrów mogło by być dużo ale to chyba tylko takie gadanie o spalaniu 5-5.5l