Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B7 Crew

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A dla czego jeszcze nikt nie pochwalił się naklejką ;)

Ja już wrzucałem,a le mogę jeszcze zapodać ;)

b7768f321561.jpg

Widzę kawałek mojej ręki i nogi :decayed::wink:

• Odpowiedzi 12,2 tys.
  • Wyświetleń 825,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Też bym pokazał ale to już by był trzeci czarnuch :lol:

Opublikowano

Ludziska potrzebuje nr gumki z pilota? Już jest mocno powycierana i chciałbym ją wymienić?

:hi:

Opublikowano

No to widziałem na alledrogo ale dlatego pytam bo własnie otrzymałem info w serwisie, że do B7 nie można tego kupić ale z drugiej strony wiem, że ktoś to zamawiał... :wink4:

Opublikowano

No to widziałem na alledrogo ale dlatego pytam bo własnie otrzymałem info w serwisie, że do B7 nie można tego kupić ale z drugiej strony wiem, że ktoś to zamawiał... :wink4:

Do B6 zamówisz w aso za kilka złociszy, ale do B7 ori nie widziałem nigdzie.

Opublikowano

Ta gumka jest Ok sam u Siebie w pilocie wymieniałem

Opublikowano

Do B6 zamówisz w aso za kilka złociszy, ale do B7 ori nie widziałem nigdzie.

No zamówiłem jakiś zamiennik ale chciałem wiedzieć czy jest opcja dostania tego w ASO :hi:

Opublikowano

Ja kiedyś kupiłem taki zamiennik, po jakimś czasie zeszła przezroczysta warstwa z przycisków, a trochę później przyciski zaczęły się wycierać :)

Opublikowano

Od jakiego nr vin w 1.8t byl montowany nowy sterownik ( nie wiem jak to nazwac) licznika.

Chodzi o to że chce zamontować zegary od rs4 a podobno nie do kazdej b7 podchodzi taki mod.

Podobno można sprawdzić to w etce ale nie moge znaleźć.

Opublikowano

Czy ktoś z Was chłopaki zmienial glowice u siebie w silniku 2.0Tdi ? Siostra ogarnela i pompe oleju i turbo ktore zaraz pozniej padalo i czujnik oleju na nowy ori, nowe pompowtryskiwacze i okazuje sie, ze jak jezdzi teraz ok 800-900km miesiecznie glownie expresowki, to po zalaniu na poczatku miesiaca na koniec po tym odcinku tj 800-900km z poziomu max spada jej do minimum wyskakuje że niski poziom i trzeba dolewac :( czyli silnik chochluje sporo oleju, do wymiany pewnie glowica tłoki i nie wiem co tam jeszcze? Jakie to moga byc koszta i czy warto? Pacjent A4B7 170km BRD z 2007r...

Opublikowano
  • Autor

Czy ktoś z Was chłopaki zmienial glowice u siebie w silniku 2.0Tdi ? Siostra ogarnela i pompe oleju i turbo ktore zaraz pozniej padalo i czujnik oleju na nowy ori, nowe pompowtryskiwacze i okazuje sie, ze jak jezdzi teraz ok 800-900km miesiecznie glownie expresowki, to po zalaniu na poczatku miesiaca na koniec po tym odcinku tj 800-900km z poziomu max spada jej do minimum wyskakuje że niski poziom i trzeba dolewac :( czyli silnik chochluje sporo oleju, do wymiany pewnie glowica tłoki i nie wiem co tam jeszcze? Jakie to moga byc koszta i czy warto? Pacjent A4B7 170km BRD z 2007r...

Wycieków niema? Turbo regenerowane? Przed zmianą turbo też tak było? Na początek zacznij od zmiany oleju...

Kup słupek z grandisa i przeżuć graty, stary pogoń to jeszcze na tym zarobisz :whistling:

Opublikowano

Wyciekow autko nie ma. Pompa oleju wymieniona na regenerowana w grudniu. W kwietniu regeneracja Turbo. Olej jaki polecasz? Wiem, ze ktos wczesniej grzebal przy glowicy bo przy wymianie pompowtryskow w ASO powiedzieli, ze ktos dlubal skrecal dzwigienki na rozne sruby itp. Zastanawiam sie czy tylko glowica czy cos jeszcze nie wymieniac :/ auto siostra wolalaby zostawic na kilka lat przy sobie. A co powiesz o ori glowicach nowki gołe za 1600zl jakie szły na 1 montaz? Warte to tych pieniedzy? Czy lepiej rozwazyc Twoja propozycje i marke Grandis?

Opublikowano
  • Autor

Ja bym najpierw sprawdził turbo, bo te regenerowane lubią się posypać. Odkręć katalizator czy co tam masz, z drugiej strony gumowy wąż i odpal auto jak jest zimne i obserwuj. Jak po 5min będzie sucho to turbo ok.

Co Ci po głowicy jak zawory będą wyślizgane lub pierścienie będą puszczać? Syzyfowa robota i podwójne koszta - przerabiałem to... zasada jest tego typu - jak coś ori ruszysz i ktoś coś źle dokręci to będziesz częstym bywalcem warsztatu. Ja po takich walkach wrzuciłem nowy silnik, zrobiłem już 90kkm i wymieniam tylko olej filtry i teraz rozrząd. Oleju nic nie dolewam nawet jak zrobię 15kkm. Ale jak mówię, sprawdź najpierw turbo.

Opublikowano

Od jakiego nr vin w 1.8t byl montowany nowy sterownik ( nie wiem jak to nazwac) licznika.

Chodzi o to że chce zamontować zegary od rs4 a podobno nie do kazdej b7 podchodzi taki mod.

Podobno można sprawdzić to w etce ale nie moge znaleźć.

up bo temat pilny

Opublikowano

Tomek czyli sugerujesz, że jak zmieniac to caly silnik? Czyli nie bawic sie w przekladanie kompletnej glowicy? Bo np jej planowanie moze komus nie wyjsc? No i skad tu wytrzasnąć pewny silnik BRD? Wowczas trzeba by bylo jedynie przelozyc nowa zregenerowana pompe oleju z obecnego silnika i pompowtryski.

Opublikowano
  • Autor

Tak nowy silnik i tyle, nie szukaj brd tylko silnik z grandisa, outlandera itd. ale wczesniej sprawdz turbo...

Opublikowano

A moglbys Tomek mi np na pw poslac jakis namiar na taki silnik skad i za ile i dokladnie jaki? To jest zabieg w miare plug and play ? i czy duzo modyfikacji przy tym jest?

Opublikowano
  • Autor

:hi:

Hammer co mi powiesz na temat tego http://olx.pl/oferta/audi-a4-b6-fis-kolor-jezyk-polski-CID5-IDassyr.html#7ca44912eb

bo bardziej obeznany jesteś ode mnie tej materii

Właśnie widziałem, ciekawa sprawa...

A moglbys Tomek mi np na pw poslac jakis namiar na taki silnik skad i za ile i dokladnie jaki? To jest zabieg w miare plug and play ? i czy duzo modyfikacji przy tym jest?

Szukaj 16V to jest silnik audi, osprzęt wtryski i pompę dajesz swoją a słupek nowy.