MaciejK Opublikowano 17 Czerwca 2013 Opublikowano 17 Czerwca 2013 Ale było u nich kupione. Mam VCDS'a. W którym bloku sprawdzić bo i tak dzisiaj będę podłączał by sprawdzić filtr DPF bo ostanio miałem juz 68g popiołu i coś autko zaczęło mulić. Zastanawiam się nad wywaleniem tego ustrojstwa.
H4mm3R Opublikowano 17 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 17 Czerwca 2013 Jak auto dłużej postoi np. po nocy, porównaj w blokach temp. cieczy, temp. oleju, temp. zew/otoczenia. Jak różnica nie będzie duża 2-5C to jest ok. Potem możesz odpalić auto i obserwować jak temp. cieczy rośnie na vcdsie, ma to być płynny wzrost, a nie skoki co 5-10C.
niestandardowy Opublikowano 17 Czerwca 2013 Opublikowano 17 Czerwca 2013 MaciejK tu masz wszsytko jak sprawdzic czujniki i termostat: http://a4-klub.pl/diagnostyka-vag-32/tdi-diagnostyka-aktualizacja-20-viii-2012-a-12031/
Młody_drog Opublikowano 17 Czerwca 2013 Opublikowano 17 Czerwca 2013 80 pokazywało na zegarach czy na vcdsie? Bo 90 na zegarach = 80 na vcds
MaciejK Opublikowano 17 Czerwca 2013 Opublikowano 17 Czerwca 2013 80 pokazywało na zegarach czy na vcdsie? Bo 90 na zegarach = 80 na vcds Na zegarach. Wskazówka była pomiędzy 60 a 90 (bliżej 90 - 2/3 odległości między 60 a 90). Teraz jest ruchoma, raz tu raz tu. Jak sie zatrzymałem żeby samochód po trasie chwilkę pochodził to skoczyło na 90.
Młody_drog Opublikowano 17 Czerwca 2013 Opublikowano 17 Czerwca 2013 A założyłeś oryginalny termostat?
MaciejK Opublikowano 17 Czerwca 2013 Opublikowano 17 Czerwca 2013 A założyłeś oryginalny termostat? Zakupiony w ASO za 99zł (dowód zakupu posiadam)
zawi Opublikowano 18 Czerwca 2013 Opublikowano 18 Czerwca 2013 Panowie mam takie pytanko czy moze ktos zna numery lampek ledowych w drzwi,i czy one sa takie same jak od poswietlania przestrzeni nug?z gury bardzo dziekuje:decayed:
Bart-S Opublikowano 18 Czerwca 2013 Opublikowano 18 Czerwca 2013 Panowie mam takie pytanko czy moze ktos zna numery lampek ledowych w drzwi,i czy one sa takie same jak od poswietlania przestrzeni nug?z gury bardzo dziekuje:decayed: Są takie sam jak podświetlenie nóg z przodu - lampki pod fotelami są inne.
zawi Opublikowano 18 Czerwca 2013 Opublikowano 18 Czerwca 2013 Panowie mam takie pytanko czy moze ktos zna numery lampek ledowych w drzwi,i czy one sa takie same jak od poswietlania przestrzeni nug?z gury bardzo dziekuje:decayed: Są takie sam jak podświetlenie nóg z przodu - lampki pod fotelami są inne. A znasz moze numerki tych ledowych od drzwi:co:
yanosho Opublikowano 18 Czerwca 2013 Opublikowano 18 Czerwca 2013 czy można vagiem ustawiać z jakiej odległości kluczyk będzie otwierał auto? bo obecnie otwiera mi z bardzo bliska a bateria jest nowa
Bart-S Opublikowano 18 Czerwca 2013 Opublikowano 18 Czerwca 2013 czy można vagiem ustawiać z jakiej odległości kluczyk będzie otwierał auto? Nie.
yanosho Opublikowano 18 Czerwca 2013 Opublikowano 18 Czerwca 2013 w takim razie co możne być przyczyną, że otwiera się z tak bliska? poprzednie B7 otwierało się z dużo większej odległości
Bart-S Opublikowano 18 Czerwca 2013 Opublikowano 18 Czerwca 2013 w takim razie co możne być przyczyną, że otwiera się z tak bliska?poprzednie B7 otwierało się z dużo większej odległości No na pewno nie ustawienia MK. Coś pizgło... temat znany ale nie kojarzę rozwiązania dla tej usterki. Wiem, że dyskutowaliśmy na ten temat...
MaciejK Opublikowano 19 Czerwca 2013 Opublikowano 19 Czerwca 2013 Panowie co może być przyczyną że silnik nie osiąga 90 stopni?? Zauważyłem dziś podczas jazdy w trasie (120km) z wskazówka temperatury wahają się miedzy 60 a 90 stopni. Jak dawałem gazu to szła do góry jak jazda spokojna to w dół. Średnie spalanie 6,8l/100km tak więc też troszkę wyższe. Termostat wymieniony był około miesiąca temu ( oryginał z ASO). Jeśli to wina termostatu to czy można go reklamować?? Średnie spalanie 6,8l/100km tak więc też troszkę wyższe. Silni 2.0. Auto stoi na serwisie. Jeśli to termostat to wymienią go bez kosztowo. Jeśli nie to $$$$
dudas307 Opublikowano 19 Czerwca 2013 Opublikowano 19 Czerwca 2013 http://a4-klub.pl/audi-a4-b6-b7-153/biale-lampki-lampki-led-glosnik-pdc-277539/ tu masz już z kostkami.
MaciejK Opublikowano 19 Czerwca 2013 Opublikowano 19 Czerwca 2013 Panowie co może być przyczyną że silnik nie osiąga 90 stopni?? Zauważyłem dziś podczas jazdy w trasie (120km) z wskazówka temperatury wahają się miedzy 60 a 90 stopni. Jak dawałem gazu to szła do góry jak jazda spokojna to w dół. Średnie spalanie 6,8l/100km tak więc też troszkę wyższe. Termostat wymieniony był około miesiąca temu ( oryginał z ASO). Jeśli to wina termostatu to czy można go reklamować?? Średnie spalanie 6,8l/100km tak więc też troszkę wyższe. Silni 2.0. Auto stoi na serwisie. Jeśli to termostat to wymienią go bez kosztowo. Jeśli nie to $$$$ Do zapłaty 430zł. Ułamał się jakiś króciec który blokuje termostat. Do wymiany króciec termostat + robocizna (najdroższa)
yanosho Opublikowano 19 Czerwca 2013 Opublikowano 19 Czerwca 2013 w takim razie co możne być przyczyną, że otwiera się z tak bliska?poprzednie B7 otwierało się z dużo większej odległości No na pewno nie ustawienia MK. Coś pizgło... temat znany ale nie kojarzę rozwiązania dla tej usterki. Wiem, że dyskutowaliśmy na ten temat... ma ktoś jakiś pomysł?
Rekomendowane odpowiedzi