Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B7 Crew

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mi tez ...:facepalm: pocieszenie taie ze nie jestem w tej sytuacji sam :decayed:

• Odpowiedzi 12,2 tys.
  • Wyświetleń 823,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Jeśli pasek nie jest ori to po ilu czaaa by zmienić? Chociaż nawet ori paski robi jakaś firma z rynku, w mondeuszu miałem łancuch więc nie myślałem o niczym! W innych autach zakładałem Gates lub Coti. Kurde może dla pewności sam pasek zmienić, ale w tych samochodach jest sporo rozbierania , sam już nie wiem! Miałem ostatnio nie miłą niespodzianke z Vectrą mojego Juniora, gostek zarzekał się że rozrząd robił, i nie kłamał, ale nie wymienili pompy wody, za 100zł! Na szczęście zrobiło się to, przy bardzo niskich obrotach zatarła się pompa poszły ząbki paska i spadł! Zrobiłym na szybko, ale na jednym garku troszke zawory przygięło i minimalnie cisnienie jest mniejsze, nie mam za bardzo czasu głowicy zwalić, a on robi przydomowe jazdy!

Opublikowano
  • Autor

Różnie, od 60-80KKM wszystko zależy jak kto jeździ i czy ma program wgrany.

Opublikowano

Wymiana paska co 60 kkm (tak twierdzi Bosch) a po 30 kkm kontrola. Co do DPF Tune soft, osobiście nic tam nie robiłem, jest cennik, można popytać, ale z informacji z drugiej ręki podobno wgrywają wirusy gotowe od kogoś z Krakowa, po wcześniejszym sprawdzeniu sterownika.

Opublikowano

Dzwoniłem do Servie Poznań, zapytać się o rozrząd, i powiedzieli że dla tego podelu i silnika BPW, wymiana co 120tKm lub 5 lat

Opublikowano
  • Autor
Dzwoniłem do Servie Poznań, zapytać się o rozrząd, i powiedzieli że dla tego podelu i silnika BPW, wymiana co 120tKm lub 5 lat

Na ori pasku to tak... mi przy 88tkm pozrywało zęby na pasku z Gates, głowica do naprawy... decyzja należy do Ciebie...

Opublikowano

Nie wytrzymałem i sprawdziłem co się kryje pod pokrywa rozrządu - Contitech. Italy! Opinje są dobre o tej firmie, moze ktoś ma jakieś doswiadczenia z tymi paskami?

Opublikowano

Jaka by ta firma nie była to ori to nie jest. Osobiście wymieniłbym w okolicy 60tkm

Opublikowano

W końcu zebrałem się, by sprawdzić broki i dwa wypadły :facepalm:.

Wywaliłem wszystkie, wbiłem kawałki wierteł i zaspawałem, za miesiąc kontrola czy jest ok :decayed:

Dziwne, że na to nie ma akcji serwisowej w serwisach.

Opublikowano

Kurde wszyscy tak te broki sprawdzają to i może ja tez sprawdzę :grin: , ale pewnie najwcześniej koło sierpnia jak na dłużej w PL będę :wink:

Dużo przy tym roboty? :mysli:

Opublikowano

A co z tymi brokami nie teges, we wszystkich silnikach wylatają, jak Pawlakowy zamek w karabinie?

Opublikowano

Wszystko do ogarnięcia samemu, nawet spawanie :wink: . Też się do tego zbierałem, aż w końcu nastał ten czas.

Jedna uwaga, wszystkie klucze posklejać taśmą by żadna cholera nie spadła, a może polecieć naprawdę głęboko w silnik :kwasny:. Jeden mi wpadł, ale udało się wyciągnąć magnesem, ale już miałem ciepło. Jak broki wysunięte też trzeba pilnować by nie spadł w silnik.

Opublikowano

Czy mnie też to czeka? Silnik BPW, coś zaczynam mieć wątpliwości czy dobrze zrobiłem kupując to Auto :facepalm:

Opublikowano
Czy mnie też to czeka? Silnik BPW, coś zaczynam mieć wątpliwości czy dobrze zrobiłem kupując to Auto :facepalm:

A ja innego bym nie kupił :kox: mimo iż ma swoje wady (znajdź auto które ich nie ma).

Opublikowano

Bo mnie bombardujecie samymi złymi informacjami, i to w pierwszym tygo użytkowania! :decayed:

Opublikowano

Nie panikuj, w pierwsze dwa lata wkładamy 15000 i następne dwa smigaja jak salonowe. ;-)

Opublikowano

POWER-KRIS Dobijasz mnie :wink:, Pany- może chociaż coś optymistycznego na pocieszenie mnie :wink:

Szkoda że nie ma tu Mini Czatu bysmy sobie pogaworzyli!!!!!!