Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakie macie przebiegi swoich 2.0 TDI spalanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A jakie oleje Wy lejecie? Wiem, że temat wałkowany, ale jak czytam te lektury o składach to się w głowie nie mieści... wymieniacie sami oleje i filtry? W starym passacie zawsze sam wszystko wymieniałem i wydaje mi się że tu też da radę, tylko kwestia zresetowania w komputerze wymiany oleju. Szukałem bagnetu żeby zobaczyć poziom oleju tradycyjnie ale jest tylko koreczek mały. Proszę o podpowiedź bo wszyscy tutaj są bardziej doświadczeni z nowszymi autami. Pozdrawiam Krystian

Opublikowano
A jakie oleje Wy lejecie? Wiem, że temat wałkowany, ale jak czytam te lektury o składach to się w głowie nie mieści... wymieniacie sami oleje i filtry? W starym passacie zawsze sam wszystko wymieniałem i wydaje mi się że tu też da radę, tylko kwestia zresetowania w komputerze wymiany oleju. Szukałem bagnetu żeby zobaczyć poziom oleju tradycyjnie ale jest tylko koreczek mały. Proszę o podpowiedź bo wszyscy tutaj są bardziej doświadczeni z nowszymi autami. Pozdrawiam Krystian

W ASO Leja Castrol. Chyba większość osób z forum zalewa Motul - jest o tym pare stron w innym dziale. Z resetowaniem kompa nie ma problemu bo serwis olejowy kasuje się za pomocą MMI. Samemu możesz zrobić wymianę,ale przydałby sie ssak, żeby wyciągnąć stary olej z puszki filara oleju.

Opublikowano

A ile wam pala wasze silniki w miescie z klima w automacie a ile no w trasie przy predkosciach 120-140km/h?

Tapnięte z mojego SGS III ♡

Opublikowano
A ile wam pala wasze silniki w miescie z klima w automacie a ile no w trasie przy predkosciach 120-140km/h?

5-5.5 na trasie przy 120-140km/h

Opublikowano

w miescie mi pali od 9 do 10 litrow(trzeba wywalic tego DPF-a :) :) i dolot wyczyscic z zaworem EGR przy okazji), w trasie tak jak u kolegi powyzej

Opublikowano

Kurcze... wczesniej mialem Octavie 2.0BKD i tak mi właśnie paliła.

Obecny passat 2.0 CR pali z 2 litry wiecej w miescie i z 1 litr wiecej na trasie niz wam.

Cos jest nie tak ale nie wiem co...

Opublikowano

zalezy jak jezdzisz po miescie ja tez jakbym chcial to po miescie bym osiagnol spalanie nawet 13 litrow :) :) w trasie ostatnio jak przejechalem 620 km spalanie wyszło 5,7 litra przy sredniej predkosci okolo 100 km/h jechalem nie tylko autostrada

Opublikowano

Styl jazdy taki sam w obu autach. Oba z DSG. Jednak CR pali sporo więcej. Nie wiem jak oszczędnie bym jechał to zejście w mieście poniżej 10L graniczy z cudem...

Opublikowano

moze masz felgi 20 calowe :decayed:

Opublikowano

Nic z tego. Seria. 16''

Opublikowano

Ja mam spalanie 7l/100km tylko miasto. Na całym baku zrobiłem 850km ostatnio. Koła 245/40/R19 więc chyba nie jest źle.

Opublikowano
Nie wiem jak oszczędnie bym jechał to zejście w mieście poniżej 10L graniczy z cudem...

Nie wiem po jakim mieście jeździsz i czy się da, ale ja przestałem z przesadną oszczędnością po Szczecinie. Nasze miasto nie jest jeszcze tak zakorkowane jak Poznań, Warszawa czy Wrocław i jeśli nie trafię dokładnie w godziny szczytu to da się normalnie po mieście poruszać.

Więcej go depczę i wychodzi na to, ze mniej spala. Oczywiście nie mówimy o pisku opon spod każdych świateł, ale przy nieco dynamiczniejszej jeździe wygląda mi na oszczędniejszego niż w trybie emeryta ;)

Opublikowano

Ja nie wiem jak Wy osiągacie takie zużycia:wink:, mój poniżej 8 l nie schodzi na 18" 235, autostrady powyżej 160 nawet do 9 l, faktycznie na 17" 225 schodził poniżej 8 l/100 w jeździe mieszanej:naughty:

Opublikowano

Gibons nie wiem skad wzieles takie magiczne spalanie poniewaz ja mam felgi ori z s-line czyli 18 cali z oponami 225/45 i auto pali mi w miescie srednio 9,5 litra a biegi zmieniam w zakresie obrotow 2000 - 2400 rpm

no chyba ze nie masz DPF-a ktory bierze(zwieksza spalanie) srednio 1 litr ropy na 100 km :) :) a nawet jakbys go nie mial to i tak za mało

panowie nie piszcie o spalaniu w miescie 7 litrow bo tyle to moja B6 w lecie na kołach 17 cali 1,9 TDi(130 KM) nie palila tylko wiecej

no chyba ze moja B8 jest chora

no ja ostanio za 200 zł zrobilem 600 km w trasie , autko na trase super ale po miescie niestety jak na ten silnik to zbyt duze spalanie

pomarzyc moge o takim spalaniu jakby takie bylo to to auto bylo by idealne

Opublikowano
Gibons nie wiem skad wzieles takie magiczne spalanie poniewaz ja mam felgi ori z s-line czyli 18 cali z oponami 225/45 i auto pali mi w miescie srednio 9,5 litra a biegi zmieniam w zakresie obrotow 2000 - 2400 rpm

no chyba ze nie masz DPF-a ktory bierze(zwieksza spalanie) srednio 1 litr ropy na 100 km :) :) a nawet jakbys go nie mial to i tak za mało

panowie nie piszcie o spalaniu w miescie 7 litrow bo tyle to moja B6 w lecie na kołach 17 cali 1,9 TDi(130 KM) nie palila tylko wiecej

no chyba ze moja B8 jest chora

no ja ostanio za 200 zł zrobilem 600 km w trasie , autko na trase super ale po miescie niestety jak na ten silnik to zbyt duze spalanie

pomarzyc moge o takim spalaniu jakby takie bylo to to auto bylo by idealne

Od paru dni jestem właścicielem tego silnika to średnie mam 7L a 2 razy już w mieście byłem więc jestem zadowolony

Opublikowano

mozecie mi zdradzic ja wy to robicie ?????

chcialbym sie przejechac taka B8 i zobaczyc to na wlasne oczy :) :) :) bo powiem szczerze ze ciezko mi w to uwierzyc

no chyba ze cos z moja B8 jest nie tak

a po trasie ile macie spalanie przy 100 km/h przy jezdzie ciaglej - 4 litry ????? :) :)

Opublikowano

myślałem że tylko mi tyle pali ale się uspokoiłem,mi na 18'' 225/40 palił 9l/100 w mieście teraz po programie na 184KM spadło na8l/100 trasa 6,2l/100

Opublikowano
  • Autor

na 16 calowych kołach w trasie na 1000km prędkość 120-160 km/h 6.5l jeżeli chodzi o miasto około 7lpewnie to zależy od tego czy się więcej stoi czy jeździ :) Na trasie przy wolniejszej jeździe w terenie góry i normalny teren około 6l tak wyszło na 500km trasy ;)

Opublikowano

no napewno zalezy to od tego jak kto jezdzi( ile stoji i jak czesto zwalnia do zera ) no mi poki co nie zeszlo srednie ponizej 8,5 litra jeszcze nigdy :)

Opublikowano

Witam. Przez ostatnie 1700 km moje spalanie średnie na kompie 7.5 litra. Jednak średnio licze 8 litrów. Dwa dni temu wypalał mi sie DPF jadąc do pracy i też niewiadomo jakich ilości ropy nie spalił. Dodam że mój stary passat b3 1.9 td 75 km również w berlinie w tych samych warunkach palił minimum 8 do 9 litrów, więc nie rozumie wypowiedzi niektórych powyżej. 6.5 litra mi pokazuje przy 140 z pełnym stanem po w miare prostej autostradzie, chwilowe pod górke przy 180 pokazuje 14.5 również na autostradzie. Jest elektryka, jest wygoda, jest komfort jazdy, więc nie liczmy, że auto spali magiczne 5 litrów, bo ja jeżdżąc wcześniej 1.9 td i 1.9 tdi jeszcze nie zszedłem do 5 litrów chyba że jadąc 70 na godzine po prostej na pół gwizdka:) Spalanie na postoju przed wypaleniem filtra pokazywało 0.8l/h a po wypaleniu 0,7l/h. A teraz do kolegów co palą im 6 czy 7 litrów w mieście... Miasteczko a miasto to różnica. W berlinie co 400 do 600 m światła, ruch zawsze, w godzinach szczytu minimum 8.5 do 9.5 litra średnie spalanie a w normalnym ruchu 7.8 litra jadąc bardzo delikatnie, więc nie wiem gdzie wy tą litre czy dwie palicie mniej...Dodam że silnik, cały osprzęt, zawieszenie jest w nienagannym stanie(sprawdzałem ostatnio w serwisie niemieckim), a opony oryginalne 225/55 r 16, więc nie sądzę że w normalnych warunkach miejskich spalicie 7...

Panowie stać na auto to stać na utrzymanie:) tak mi teściu zawsze mówi:)