Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakie macie przebiegi swoich 2.0 TDI spalanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dzięki

Opublikowano
  • Autor

Przebieg 184tys i padł sterownik air baga . Po prostu w trasie się skończył i zapaliły się poduchy, auto nie było powypadkowe. Mało typowa podobno usterka ale się zdarzyła.

Opublikowano
Czy ktoś z szanownych forumowiczów słyszał o jakiejś niby cichej akcji serwisowej wymiany wtrysków w 2.0 tdiku?

Jest akcja ale na rurki :wink:

Opublikowano

jakie rurki?? A to takie pewne że bezwypadkowy może cofnięte liczydło?? Kolego to nie możliwe wręcz :facepalm: może coś nie kontaktuje i daje błędny sygnał

Opublikowano
to mam teraz pytanie bo wyczytałem ze zabierak D 77 mm stosowany w AUDI 2.0 PD ORAZ 2.0 CR do wrzesnia 2009 jezeli zostanie zamieniony na 100 mm stosowany od wrzesnia 2009 wcale nie rozwiaze problemu z prostego powodu poniewaz trzeba rowniez wymienic pompe na ta ktora współgra właśnie z zabierakiem 100 mm

wiec zostaje albo regeneracja dotychczasowej pompy wraz z przerobka na zabierak E albo ponad 5 tysi za pompe oraz wałki czy to PRAWDA ????

producent wmienil nie tylko zabierak ale wszystko... zarowno pompe oleju jak i walki (i to nie tylko "zrobiono glebsza dziurke by dluzszy zabierak glebiej wszedl")

Fachury przerobia Ci tak jeden z walkow ze glebszy zabierak da sie uzyc ze stara pompa i starymi walkami (po przerobieniu). Robia nawet wlasne "grubsze" (od strony walkow wyr) zabieraki

Jezeli g... seryjne rozwiazanie na krotkim zab to 200 - 200+ tys wytrzymuje (mowimy o b8 a nie b7 z mechanizmem na lancuchu) to nie wazne w jaki sposob sie to naprawi... i tak ten samochod pewnie rozsypie sie wczesniej niz naped (bez obaw :) )

Przemek

Opublikowano

ja rezygnuje calkiem z wałkow i tej pompy a co do autka powiem Ci ze daje Ci slowo ze bedzie miec 20 lat i bedzie jezdzic wiec nie badz taki pewny siebie bo widze ze jestes bardzo pewny a czasami pewnosc to zguba :))))))))

Opublikowano

Panowie pytanko :whistling: jak jest naprawde z tą wymianą rozrządu :wink: krótki opis- a4 b8 170 KM. rok 6.2010 z przelotem 146 tyś byłem w piątek w ASO chciałem się umówić się na wymianę rozrządu ,pan doradca serwisowy wzioł dowód posprawdzał i powiedział tak , a po co pan chce rozrząd wymieniać ,pan ma rozrząd przewidziany na 220 tyś lub 6 lat z tego co mówił doradca są założone szersze rolki i pasek co o tym myślicie :whistling:

Opublikowano

no mial racje jezeli chodzi o wiek - 5 lat badz dany przebieg z ktorym co do podpowiedzi pana sie nie zgodze poniewaz 220 tysi to za duzo aczkolwiek zaryzykowac mozna i sprawdzic z jakiego materialu jest zrobiony pasek :))))))))

Opublikowano

Andrzeju, trzeba było pytać o rozrząd jak dzwoniłeś :decayed: u mnie w książce jest napisane 180.000 km na rozrząd.. ja profilaktycznie zmieniłem przy 132 :wink:

Opublikowano

lukas309 Skoro profilaktycznie wymieniłeś pompę oleju to czemu włożyłeś używaną?

Osobiście nie widzę w tym logiki.

Opublikowano

Panowie macie tu jakby ktoś chciał zobaczyć :

w Gdyni 600zł , ponoć CAGA z 2008 też ma taki problem :/

Opublikowano

Nie ponoć a napewno sam wymienialem w czerwcu caga 11/ 2008 rok prod.

Opublikowano

Z tymi przebiegami to jest tak że w naszym kraju nieważne jaki rok auta a przebieg to 155 do 185 tys.

Opublikowano
lukas309 Skoro profilaktycznie wymieniłeś pompę oleju to czemu włożyłeś używaną?

Osobiście nie widzę w tym logiki.

bo nie ma sensu wkladac nowej poniewaz mam pompe z przebiegiem do 100.000 tys km a z tego co wiem sa wytrzymale wiec tylko podzsespoly sa nowe, natomiast tutaj tez wystepuje zagrozenie ze strony łańcuszka i jego napinacza ale napewno mniejsze niz w zestawie za napedem szesciokatnym

Opublikowano
ja rezygnuje calkiem z wałkow i tej pompy a co do autka powiem Ci ze daje Ci slowo ze bedzie miec 20 lat i bedzie jezdzic wiec nie badz taki pewny siebie bo widze ze jestes bardzo pewny a czasami pewnosc to zguba :))))))))

jasne ze jezdzic mozesz... ale zycze Ci bys dorabial sie nowych aut a nie palowal sie ze starymi gratami

P.S.

ale wiesz o tym, ze silniki 2,0TDI CR (podobnie jak PD) w wersjach bez walkow fabrycznie maja inne waly korbowe z dodatkowymi przeciwagami by sie silnik nie telepal?

Opublikowano

wiem o tym bo rozmawialem z kolega z serwisu :)))))))) no coz kazdy robi co chce

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

audi 8k to szrot

Opublikowano
  • Autor

mówisz że szrot i takim jeździsz?

Opublikowano

NIE BO ON MA Z 2010 ROKU I MYSLI ZE WSZYSTKO JEST OK heheheh

Opublikowano

193000 km....słychać troszkę dwumas,ale nie ma jeszcze tragedii.Poza tym wszystko ok:-)