troudyl Opublikowano 5 Listopada 2012 Opublikowano 5 Listopada 2012 Odsiarczanie to bardzo złożony proces...to co "coś tam słyszałeś" jedynie mogło dotyczyć tego by nie dopuszczać do stanu niedoładowania akumulatora, które może doprowadzić do zasiarczenia. a mógłbyś opisać cały proces? bo szczerze z chęcia bym zrobił to w moim aku.
wielki1980 Opublikowano 5 Listopada 2012 Opublikowano 5 Listopada 2012 Centra futura to badziewie miałem taki w oplu i nie wytrzymał 2lat i kilka razy się z taką opinią spotkałem.
bogus096 Opublikowano 5 Listopada 2012 Opublikowano 5 Listopada 2012 Bo centre teraz produkują w CHRL. Myślę że w miarę dobry aku to MOLL,VARTA. Wyszukiwanie akumulatora - VARTA Automotive
adadur Opublikowano 6 Listopada 2012 Opublikowano 6 Listopada 2012 Odsiarczanie to bardzo złożony proces...to co "coś tam słyszałeś" jedynie mogło dotyczyć tego by nie dopuszczać do stanu niedoładowania akumulatora, które może doprowadzić do zasiarczenia. a mógłbyś opisać cały proces? bo szczerze z chęcia bym zrobił to w moim aku. Tu poczytaj... Odsiarczanie akumulatora kwasowo-ołowianego - elektroda.pl podejrzewam że odechce ci się całej zabawy...
Pinczi Opublikowano 7 Listopada 2012 Opublikowano 7 Listopada 2012 Ja też nie polecam Centry, miałem Future i poszła do śmieci, pękła na środku i oczywiście nici z gwarancji ;/
kqba Opublikowano 6 Marca 2013 Opublikowano 6 Marca 2013 U mnie według kodu wyposażenia (AVF): J1D = Akumulator 380 a (72 ah) Szukać takiego samego, czy może być o zbliżonych parametrach?
adadur Opublikowano 7 Marca 2013 Opublikowano 7 Marca 2013 BOSCH SILVER S5 77AH 780A lub BOSCH SILVER S5 74AH 750A
1977andrzej Opublikowano 7 Marca 2013 Opublikowano 7 Marca 2013 Najlepiec kupic MOLL, ktory idzie na pierwszy montaz. Do Ciebie bedzie pasowal Moll Kamina Start 74Ah, prad rozruch w normie EN - 680A Mozna znalezc za 350zl Bedac w sklepie porownaj wage MOLLa i BOSCHa. Moll jest ciezszy co juz o czyms swiadczy.
adadur Opublikowano 7 Marca 2013 Opublikowano 7 Marca 2013 Moll (Kamina Start) jest kilkadziesiąt zł droższy ... z tym że tak na dobrą sprawę warto by brać MOLL M3 Plus K2 75Ah a ten już co najmniej o 100 zł jest droższy od Bosch S5 Boscha dostaniesz jako świeżą bułeczkę - można kupić "ze świeżą datą" np. lutego 2013, moll może być już trochę zleżały ale jak to będzie do kilku miesięcy to nie powinno być problemu.
Rekomendowane odpowiedzi