Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Co to za zegary?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
Dla mnie to ktoś sobie zamontował angielski licznik z FIS-em i dorobił sobie tarczki żeby nie było widać skali w milach. Z tego co wiem to angliki mają na 12 godzinie 130km/h.

Prędkościomierz ok, ale po co reszta? Obrotów przecież w milach nie podają :grin: . No cóż, trzeba szukać ori...

Opublikowano

Kolega w aucie zamontował podobne kupione na allegro i po pewnym czasie sie zniszczyły i wyglądały podobnie(na początku były ładne) ;p

Opublikowano
  • Autor

Co to znaczy,że się zniszczyły ? Jak ? Grzanie świec nie powinno być na tarczy obrotomierza? Druga sprawa ,co to za kontrolka na prawo od świateł ? I co może być nie tak z sygnalizowaniem zapietych pasów i otwartych dzwi? Nie mam też informacji o serwisie po wciśnięciu przycisku testowania.

Opublikowano

Grzanie świec jak najbardziej na obrotomierzu to raz. Dwa - o co chodzi z sygnalizatorem pasów? Bo tą kontrolkę można VAGiem aktywować, ale to też świeci chwilkę po zapłonie i gaśnie za kilka sekund, a nie po zapięciu pasów. Trzecia sprawa myślę o tych drzwiach, że Ci nie pokazuje... Nie masz Ty czasami licznika z A6? Bo tam info o otwartych drzwiach idzie przez moduł komfortu, w B5 moduł pakowali tylko do automatów. Podejrzewam, że to jest powodem tego problemu. Paliwo Ci pokazuje normalnie? Jeśli tak, to w liczniku siedzi wsad z A4. Jedyne logiczne rozwiązania, jakie mi do głowy przychodzą :hi:

Opublikowano
  • Autor

Paliwo pokazuje bez problemu, raz na fisie mi sygnalizowało niski poziom jeszcze przed zapaleniem rezerwy. Rezerwy sprawdzić nie miałem okazji :wink: Co do pasów to mi się w ogóle nie zapala. Grzanie świec jest gdze jest, ale chyba działa ok, tzn. w ciepłe dni zapala się na 1-2 sek w ostatnie mrozy 4-5sek.Co do fis, to jak już pisałem klape sygnalizuje, dzwi nie. Niebawem zgłoszę się chyba do elektryka z tymi kontrolkami z powodu braku vaga. Poza tym abs mi się świeci, czego na fotach nie widać, bo to takie "ledwo-świecenie"

Opublikowano

No to może w przedlifcie są świece na prędkościomierzu, nie wiem - u mnie jest na obrotomierzu. Kontrolka pasów jak wspominałem - świeci po aktywacji z vaga.

Opublikowano
  • Autor

W przedlifice jest na prędkościomierzu, tyle że widziałem to na zegarach z okrągłym podświetleniem... Trzeba będzie vaga podłączyć. Rozumiem , że można w vagu aktywować i uaktywnić wszystkie kontrolki?

Opublikowano

Przy teście wyjść się to wszytko po kolei uaktywnia, wskaźniki, kontrolki, gong - wszystko.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki , sprawdzę przy nsjbliższej okazji

Opublikowano

jesli masz 2000 r auta to wogóle masz licznik sprzed liftu a powinienes miec po lifcie ( w 1999 kiedy wszedł II lift zdarzaly sie jeszcze sztuki z licznikiem przed ale w 2000 juz nie )

widac zaj****sta róznice miedzy czcionka wskazan temp oleju a np paliwa, ktos dorezał 4 srodkowe zegary

wysraj sie na nie i szukaj licznika po lifcie a nie baw sie ze starym

Opublikowano
  • Autor

Fakt i te czerwone podświetlenie.. .Coś mi się jednak wydaję, że znalezienie poliftowych zegarów graniczy z cudem :kwasny:

Opublikowano

:facepalm:

na forum co najmniej kilka na sprzedaz jest na allegro tez

Opublikowano
W przedlifice jest na prędkościomierzu, tyle że widziałem to na zegarach z okrągłym podświetleniem... Trzeba będzie vaga podłączyć. Rozumiem , że można w vagu aktywować i uaktywnić wszystkie kontrolki?

ja mam przedliftowy zegar i kontrolka świec jest na obrotomierzu :whistling:

Opublikowano

ja mam w przedlifcie identyczny licznik z pełnym FISem tylko 'oryginalny' z normalnymi tarczkami i normalną czcionka :decayed: i tak jak tu mam kontrolke od świec na prędkościomierzu... ;)

---------- Post dopisany at 17:27 ---------- Poprzedni post napisany at 17:25 ----------

ale ktoś na prawdę niezły rezacz był :grin: taką lipe odstawić...

Opublikowano
  • Autor

Lipa straszna. Ogólne to powypadkowe auto i cały czas się czegoś nowego dowiaduję :decayed: .Czegoś nie ma, coś jest innego ale generalnie wszystko ori. Z tym licznikiem to grubo ktoś pojechał...

Opublikowano

miałem licznik w swoich rękach z podobnymi tarczami tez miały takie dziwne ikonki,tylko że nie były blaty czarne a niebieskie i po rozebraniu było widać że ktoś wepchał inne tarcze

Opublikowano

ja mam zwykły bezfisowy licznik przedliftowy i świece mam na obrotku... a te tarcze to wygladają, jakby ktoś org zmył nitro i nowe skale korektorem naniósł :)