Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Brak oświetlenia bagażnika Avant

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A w moim przypadku kostka nie stykała. Po doginałem piny delikatnie na boki i wchodzi teraz ciasno. Oraz działa :)

Opublikowano

Panowie przyszły małe mrozy i coś mi lampka w bagażniku się nie świeci. Jak ją włączę ręcznie to zaczyna świecić ale po otwarciu klapy nic się nie dzieje. Jest gdzieś styk/przełącznik?

Opublikowano

W zamku.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam,

Czytam, naprawiam  i część problemów rozwiązana, między innymi mikrostyk w zamku bagażnika. :decayed:
Lampka w samej klapie bagażnika po otwarciu się świeci, FIS informuję, że bagażnik otwarty, ale w bagażniku w podsufitce w lampce cisza. 
Jeżeli włączę ręcznie zapala się, ale po otwarciu bagażnika nie chce. Kombinowałem z zimnymi lutami, rozebrałem ją przeczyściłem wszystkie styki i dalej cisza.

Jest jakiś sposób na sprawdzenie czy w momencie otwarcia bagażnika idzie jakiś sygnał do niej??? Chciałbym wiedzieć, że jest to wina samej lampki, a nie na przykład instalacji. :mellow:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, czy podjedzie lampka podsufitki bagaznika do a4 b6 z modelu a4 b7?

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

U mnie problem braku oświetlenia bagażnika był banalny -zimne luty.DSC05520a.jpg

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Mam taki sam problem jak w temacie, lampka w ogóle nie świeci mimo tego że żarówki są ok, na układzie płytki widać przepalone ścieżki oraz gdzie nie gdzie (tak samo we wtyczce) niebieski nalot.

Moje pytanie brzmi: czy da radę wskrzesić czy lepiej kupić nową używkę?

IMG_20180325_113649.jpg

Opublikowano

Da się wskrzesić o ile umiesz lutować. Sprawdź czy woda nie leci na lampkę, no spod uszczelki anteny w dachu.

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

• 2 lata później...
Opublikowano

Cześć,

Mam problem w swoim sedanie A4 B6 z lampką w bagażniku.

Otóż na fisie nie pokazuje otwarcie bagażnika, mam żarówkę ledowa i świeci ale bardzo delikatnie.

Ma ktoś jaki pomysł gdzie szukać rozwiązania problemu?

Opublikowano
21 minut temu, Jarkoo97 napisał:

Cześć,

Mam problem w swoim sedanie A4 B6 z lampką w bagażniku.

Otóż na fisie nie pokazuje otwarcie bagażnika, mam żarówkę ledowa i świeci ale bardzo delikatnie.

Ma ktoś jaki pomysł gdzie szukać rozwiązania problemu?

Mam podobnie, przymierzam sie do sprawdzenie wiązki, ponoć pękają kable, jak w drzwiach.... 

Opublikowano

Więc sprawdź tą wiązkę.

często i gęsto łamią się tam kabelki.

Wada fabryczna (lub celowe działanie fabryki).

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 25.03.2018 o 11:47, lukaszq napisał:

Mam taki sam problem jak w temacie, lampka w ogóle nie świeci mimo tego że żarówki są ok, na układzie płytki widać przepalone ścieżki oraz gdzie nie gdzie (tak samo we wtyczce) niebieski nalot.

Moje pytanie brzmi: czy da radę wskrzesić czy lepiej kupić nową używkę?

IMG_20180325_113649.jpg

Witam Gdzie znajduje się ta płytka :D 
U mnie też brak oświetlenia bagażnika, żarówki sprawne, kable też są okej, został do obadania ten mikrostyk, gdzie on się znajduje w A4 b6 sedanie?

• 1 rok później...
Opublikowano

Odgrzeję kotleta Panowe. U mnie nie działała lampka w bagażniku, sprawdzałem żarówkę, samą lampkę i prąd na wiązce do lampki. Winny okazał się... zamek klapy bagażnika. jest w nim mikrostyk odpowiadający za sygnał otwarcia/zamknięcia. Mikrostyk jest raczej nienaprawialny, zamek jest trudny do rozebrania, ale wymiana zamka rozwiązało problem niedziałającego oświetlenia bagażnika i klapy.