ja74687 Opublikowano 6 Listopada 2012 Opublikowano 6 Listopada 2012 Siemka Mam pytanie używał ktoś tych srodków z STP bo zastanawiam się czy tego nie zastosować, ale opinie są rożne niektórzy mówią że niszczy silnik niektórzy wręcz przeciwnie. Czy ktoś to stosował ?? Czy ktoś miał z tym doczynienia wogóle ?? Jeżeli tak to jaki środek byście polecali do wyczyszczenia układu paliwowego
MATIUS Opublikowano 6 Listopada 2012 Opublikowano 6 Listopada 2012 ja zalałerm stp taka czarna butelka warunek auto zatankowane pod korek...
Grzelo Opublikowano 6 Listopada 2012 Opublikowano 6 Listopada 2012 ja używam stp w okresie zimowym już 3 lata i jest ok
Marko42 Opublikowano 6 Listopada 2012 Opublikowano 6 Listopada 2012 ja zalałerm stp taka czarna butelka warunek auto zatankowane pod korek... czemu ? butelka jest na określoną liczbę paliwa adekwatnie połowa zbiornika = pół butelki STP np
ja74687 Opublikowano 6 Listopada 2012 Autor Opublikowano 6 Listopada 2012 I co zauważyliście jakąś poprawę pracy silnika ?
Grzelo Opublikowano 6 Listopada 2012 Opublikowano 6 Listopada 2012 butelka STP 250 ml jest na 50-60 litrów ale śmiało można lać ile się ma paliwa, nie każdy tankuje do pełna. np. 50 ml na 10 litrów paliwa
bialy986 Opublikowano 6 Listopada 2012 Opublikowano 6 Listopada 2012 Używałem STP do poprzedniego auta-Civic na LPG.Nic się złego nie działo,a nawet łatwiej odpalał i się nie dusił.Do zalałem raz więc się nie wypowiem.Myslę,że żeby zobaczyć jakiś efekt to trzeba by to stosować systematycznie i przez dłuższy czas.Wtedy by można powiedzieć czy są + czy - Kiedyś czytałem artykuł o tym specyfiku i był zachwalany.Autor podpierał się zdjęciami silnika po stosowaniu STP.
Marko42 Opublikowano 6 Listopada 2012 Opublikowano 6 Listopada 2012 Używałem STP do poprzedniego auta-Civic na LPG.Nic się złego nie działo,a nawet łatwiej odpalał i się nie dusił.Do zalałem raz więc się nie wypowiem.Myslę,że żeby zobaczyć jakiś efekt to trzeba by to stosować systematycznie i przez dłuższy czas.Wtedy by można powiedzieć czy są + czy - Kiedyś czytałem artykuł o tym specyfiku i był zachwalany.Autor podpierał się zdjęciami silnika po stosowaniu STP. w ogóle są dwa rodzaje czerwony i czarny STP czerwony podobno do diesla w jakiej cenie to chodzi ?
bialy986 Opublikowano 6 Listopada 2012 Opublikowano 6 Listopada 2012 STP | Dodatki do Paliw Marko42 ja uzywałem takiego STP | Dodatki do Paliw Zmienił się troche design butelek:decayed: Cenowo to pewnie jakieś 20 zł,na stacji benzynowej pewnie drożej.
Marko42 Opublikowano 6 Listopada 2012 Opublikowano 6 Listopada 2012 STP | Dodatki do Paliw Marko42 ja uzywałem takiego STP | Dodatki do Paliw Zmienił się troche design butelek:decayed: Cenowo to pewnie jakieś 20 zł,na stacji benzynowej pewnie drożej. podziękował za info jednak czerwony do benki można spróbować skoro nic takiego się nie dzieje cena też spoko
darko Opublikowano 6 Listopada 2012 Opublikowano 6 Listopada 2012 Ponoć dobre środki do układów smarowania,wspomagania,układów paliwowych można znaleźć pod nazwą''WYNNS''
Marko42 Opublikowano 6 Listopada 2012 Opublikowano 6 Listopada 2012 Ponoć dobre środki do układów smarowania,wspomagania,układów paliwowych można znaleźć pod nazwą''WYNNS'' coś tam znalazłem na ten temat można poczytać Wynn's Aircomatic czyszczenie TURBO, Zaworu EGR,Filtra DPF dodatki do oleju paliw uszczelniacze regeneratory skrzyni
cacek89 Opublikowano 6 Listopada 2012 Opublikowano 6 Listopada 2012 u mnie po tym jak auto mialo faze ze przerywalo po nocnym postoju przez ok 30s, mechanik zalecil wlanie podobnego cudaka tzn srodka firmy Liqui Moly (mowil ze podobno STP sie spapralo ostatnimi czasy, kiedys bylo lepsze) no i moje odczucia: ani sie nie pogorszylo ani poprawilo dopiero demontaz i czyszczenie wtryskow w warsztacie sie tym zajmujacym i problem rozwiazany
darko Opublikowano 6 Listopada 2012 Opublikowano 6 Listopada 2012 Kiedyś byłem na spotkaniu z przedstawicielem tej firmy i to co pokazywał z różnymi środkami było bardzo ciekawe.
cacek89 Opublikowano 6 Listopada 2012 Opublikowano 6 Listopada 2012 Kiedyś byłem na spotkaniu z przedstawicielem tej firmy i to co pokazywał z różnymi środkami było bardzo ciekawe. opowiedz z grubsza, reszta forum tez chetnie poczyta na ten temat
Marko42 Opublikowano 6 Listopada 2012 Opublikowano 6 Listopada 2012 Kiedyś byłem na spotkaniu z przedstawicielem tej firmy i to co pokazywał z różnymi środkami było bardzo ciekawe. tzn co masz na myśli mówiąc CIEKAWE ?
waskivw Opublikowano 6 Listopada 2012 Opublikowano 6 Listopada 2012 Polecam używam tego do myci wtryskiwaczy, rozpuszcza nagary i smaruje układ zasilania, tylko jeśli wtryski są na wykończeniu to żaden środek ich nie naprawi
darko Opublikowano 6 Listopada 2012 Opublikowano 6 Listopada 2012 Nabrał do podziurawionej puszki wody i ciekła jak sitko potem nalał jakiegoś płynu zamieszał i przestało cieknąć-płyn ten zmienił napięcie powierzchniowe cieczy czy jakoś tak i tylko dziura nie może być jak palec tylko delikatne podciekanie.Nie jest to żaden proszek czy coś podobnego po prostu jakiś płyn. OLEJ.Obracający się wałek w oleju-zwykły minerał był dociskany dźwignią obciążoną kilkoma ciężarkami po kilku sekundach zatrzymał się tzn.zatarł po dolaniu dodatku zmniejszającego tarcie i dołożeniu na dźwignię trzy razy więcej ciężarków wałek dalej się obraca,zabrał pojemnik z olejem w którym obracał się wałek a on dalej się obraca po chwili zaczął polewać to wodą bo wszystko zaczęło dymić i dopiero po kilku sekundach zatarło się.
Rekomendowane odpowiedzi