iceweed Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Opublikowano 25 Kwietnia 2015 mam kompa zostaje ci twoj na sprzedaz najlepsza opcja
boro81 Opublikowano 1 Maja 2015 Opublikowano 1 Maja 2015 Kolego ja polecam podjechać do tunera , sam w tym tygodniu byłem u polecanego człowieka na forum http://www.turbodiesel.pl/robi tanio i dobrze , zniknęły błędy katalizatorów i błędy sond także wszystko na + zostało tylko wywalić tylne katy
iceweed Opublikowano 3 Maja 2015 Opublikowano 3 Maja 2015 Po co mu do tunera jechac jak mam ecu z wylaczonymi sondami przez skn-tuning sprzeda swoje i mu wyjdzie za grosze
boro81 Opublikowano 5 Maja 2015 Opublikowano 5 Maja 2015 Tak wycinam je i zmieniam wydech tylko nie wiem na jaki
CzarnyAudiA4 Opublikowano 19 Maja 2015 Opublikowano 19 Maja 2015 kolego to daj znac jak to wyszło wszystko, pozdro i jak Tak wycinam je i zmieniam wydech tylko nie wiem na jaki i jak kolego zrobiles ten wydeszek?
julekF1 Opublikowano 20 Maja 2015 Opublikowano 20 Maja 2015 a te pre katy nie wywalasz kolego? wywalenie pre katów nie powoduje żadnego błędu na sondach.
iceweed Opublikowano 21 Maja 2015 Opublikowano 21 Maja 2015 najlepiej w tym silniku precaty wywalić i reszty nie ruszać.
CzarnyAudiA4 Opublikowano 21 Maja 2015 Opublikowano 21 Maja 2015 (edytowane) no a jak sa ze tak powiem wysrane normalne katy??? to chyba juz lepiej calosc usunac badz wypruc srodki i wylaczyc sondy z ecu. Moze niech sie wypowie ktos kto akurat w tym silniku tak zrobil i jak to sie sprawuje Edytowane 21 Maja 2015 przez CzarnyAudiA4
Robero321 Opublikowano 21 Maja 2015 Opublikowano 21 Maja 2015 Jak dobrze poszukasz to znajdziesz i to w nie jednym miejscu na forum jak się to zachowuje
boro81 Opublikowano 26 Maja 2015 Opublikowano 26 Maja 2015 (edytowane) jestem już po operacji wycięcia tylnych katów i wymiany końcowych wydechów , słychać że Audi odżyła , lepiej się wkręca , ale przy mocnym deptaniu jest na prawdę głośno oczywiście przed tą modyfikacją została wyłączona diagnostyka tylnych sond, jeżeli nie wyłączysz sond , będą cały czas sypać błędami . Edytowane 26 Maja 2015 przez boro81
CzarnyAudiA4 Opublikowano 29 Maja 2015 Opublikowano 29 Maja 2015 kolego a pre katy i z nich sondy????? wycinales cale? czy wywaliles tylko srodki??? pozdro
boro81 Opublikowano 29 Maja 2015 Opublikowano 29 Maja 2015 pre katów nie ruszałem , bo mogą wariować sondy z dawką paliwa , miałem tak w golfie 3 i palił jak smok po wycięciu środka kata , także dla świętego spokoju zostawiłem tak jak jest
CzarnyAudiA4 Opublikowano 19 Czerwca 2015 Opublikowano 19 Czerwca 2015 no ja tez wyprułem wszystkie katy i wylaczylem sondy z ecu teraz pozostalo zrobic cos z wydechem bo jest glosno ;p
Robero321 Opublikowano 20 Czerwca 2015 Opublikowano 20 Czerwca 2015 (edytowane) Wyprucie prekatów nie ma wpływu na spalanie w tym silniku. U mnie bez pre katów spalanie zaczyna się od 7.5 - 7,7 litra a mam pewność że z zapchanymi pre katami czy zapchanymi katami nie wzrośnie za bardzo ciśnienie więc nie strasz ludzi jeśli nie nie jesteś pewien --------------------- Co do głośności to w miejsce katalizatorów najlepiej wsadzić przelotowe tłumiki rozcina się ori obudowy wsadza się zrobione na wymiar tłumiki i zaspawuje po dobrej robocie nie ma śladu że cos było grzebane przy katach bo spaw jest od góry a jak się postarasz i zeszlifujesz porządnie spaw to nie do odróżnienia. Wygląda jak Ori. Jest o wiele ciszej i nie znacznie głośniej niż przy katach prawie nie słychać różnicy Edytowane 20 Czerwca 2015 przez Robero321
CzarnyAudiA4 Opublikowano 21 Czerwca 2015 Opublikowano 21 Czerwca 2015 no slyszalem wlasnie o tych przelotowych a czy znacie kogos kto robie cos takiego??? bo jak narazie to glos/dzwiek drazni uszy, pozdroo
buczek1980 Opublikowano 30 Lipca 2015 Opublikowano 30 Lipca 2015 Witam wszystkich. Po miesiącu od zakupu błąd 16815 P0431 bank 2 i kontrolka na blacie. Z tego co wiem katalizator z drugiej strony był wymieniany w AS0 na teście w VAG jest ok (0.05), o bank2 (0.67) i test off. Wiem że są po 2 katalizatory na stronę. Ten test jest katalizatora pierwszego od silnika (mniejszego) czy tego większego przy tłumiku końcowym, bo nie wiem którego ewentualnie szukać. Drugie pytanie, czy ktoś stosował: http://katalizatory123.pl/katalizator-audi-a4-24-230-30-2323.html Witam wszystkich. Po miesiącu od zakupu błąd 16815 P0431 bank 2 i kontrolka na blacie. Z tego co wiem katalizator z drugiej strony był wymieniany w AS0 na teście w VAG jest ok (0.05), o bank2 (0.67) i test off. Wiem że są po 2 katalizatory na stronę. Ten test jest katalizatora pierwszego od silnika (mniejszego) czy tego większego przy tłumiku końcowym, bo nie wiem którego ewentualnie szukać. Drugie pytanie, czy ktoś stosował: http://katalizatory123.pl/katalizator-audi-a4-24-230-30-2323.html Dodam jeszcze że firma Hiszpańska całość z nierdzewki wkłady ceramiczne gwarancja 2 lata
narkil Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Też sie zastanawiam nad kupnem tego, ciekawe czy cena jest za sztukę czy komplet. Nikt nie montował tego u siebie żeby sie podzielić opinią?
Rekomendowane odpowiedzi