frog125 Opublikowano 26 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 W sumie masz racje są krótkie odcinki silnik nie zagrzeje się chyba nawet do 90 lecz łudziłem się że będzie poniżej 10 ---------- Post dopisany at 20:46 ---------- Poprzedni post napisany at 20:41 ---------- A zapytam jeszcze ile u was pali po odpaleniu auta ,ile wam pokazuje że pali na samym początku przyznam ze u mnie jest około 1,5l Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcian Opublikowano 26 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 Przy temp 0-5 stopni ,na odcinku 5km w mieście po drodze 5 swiateł (tyle mam do pracy) max 8,5, a przy płynnej jezdzie to 7,5 . Tylko miasto miastu nie równe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frog125 Opublikowano 27 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2013 Przy temp 0-5 stopni ,na odcinku 5km w mieście po drodze 5 swiateł (tyle mam do pracy) max 8,5, a przy płynnej jezdzie to 7,5 . Tylko miasto miastu nie równe. to mam podobna trasę i wydaje mi się ze za duzo pali a zapytam się kogoś kto się zna czy da się jakoś zredukować poprzez nowe ustawienie na kompie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondi30 Opublikowano 27 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2013 Napiszcie jeszcze czy Wasze spalanie podawane jest z FISa, czy na podstawie własnych wyliczeń z tankowania - bo to w naszych autach jest różnica:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
12olo Opublikowano 27 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2013 Witam.Często się mnie pytają ile mi pali,zazwyczaj odpowiadam od 5l do 10l. Wszystko zależy od jazdy i od kierowcy. Dziesięciu mi raczej nie przekroczyło,mówię na podstawię średniego zużycia z wyświetlacza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frog125 Opublikowano 28 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 Z tego co tam pisze na komputerze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcian Opublikowano 28 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 Ja podaje z fisa , ale jak auto było nowe to było to moją obsesją i sprawdzałem z fisa i na stacji, wyszła tak mała różnica że przestałem cudować . Od tamtego czasu jak mnie coś tyknie to sprawdzam tylko z fisa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miodzio Opublikowano 28 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 u mnie miasto 7,5 -8,5l nie więcej Mieszany 6,5-7l na a trasa 7,5 autostrada (160 i więcej:decayed:) spokojna jazda (100-130) 5 -5,5l Auto jeszcze w serii:wink: Troszeczkę mnie zaskakuje 10l> w zimie możliwe ze ma tu znaczenie fakt ze moje auto stoi w garażu gdzie temperatura nie spada poniżej 10 stC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anow8080 Opublikowano 30 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 U mnie 6,3l/100 km średnie. Poprzednio Volvo S60 2.4 D5 163KM (silnik 5-cio cylindrowy) średnie 5.4 l/100 km. Obydwa w manualnej skrzyni, ten sam styl jazdy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basstian Opublikowano 16 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 Witam u mnie spalanie z kompa różni się o 0,1L co z wyliczeń na stacji(komp zaniża o 0,1L), więc teraz już nawet nie przeliczam bo nie ma sensu. Zawsze ten sam dystrybutor paliwo standard nie v-power czy cuś takiego. silnik cagb 2.0 więc według producenta jeszcze mniejsze spalanie od caga, na jednej kropli 100km:facepalm: Autka bez modów z dpf-em. PS.Po zimie dpf out i 170 horsów myślę ze sam dpf trzyma z 0,5L może nawet więcej. Średnio w granicach 6,2-6,8 miasto 8-9L latem, no bo zimą... Pzdr wszystkich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbigor Opublikowano 19 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 U mnie 8,4. Liczone z motostata od czerwca br. Głównie miasto ale było też 1 tyś po trasie. Jest to prawie dokładnie takie samo spalanie jak w moim drugim aucie czyli Oplu Astra 1.9CDTI. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anow8080 Opublikowano 19 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 myślę ze sam dpf trzyma z 0,5L może nawet więcej. No dokładnie, ja myślę, że nawet więcej jak 0,5 litra. Ogólnie DPF-y to wg. mnie nie żadna ekologia i czyste powietrze a WYMYSŁ KONCERNÓW NAFTOWYCH żeby samochody więcej paliły. Poza tym jest naukowo udowodnione, że mikrocząsteczki sadzy, które mimo wszystko wydzielają się ze spalin Diesla z DPF-em są dla człowieka rakotwórcze (organizm jest bardziej przystosowany do neutralizowania dużych cząstek sadzy niż mikrocząsteczek) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proximpuh Opublikowano 26 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2013 Witamu mnie spalanie z kompa różni się o 0,1L co z wyliczeń na stacji(komp zaniża o 0,1L), więc teraz już nawet nie przeliczam bo nie ma sensu. Zawsze ten sam dystrybutor paliwo standard nie v-power czy cuś takiego. silnik cagb 2.0 więc według producenta jeszcze mniejsze spalanie od caga, na jednej kropli 100km:facepalm: Autka bez modów z dpf-em. PS.Po zimie dpf out i 170 horsów myślę ze sam dpf trzyma z 0,5L może nawet więcej. Średnio w granicach 6,2-6,8 miasto 8-9L latem, no bo zimą... Pzdr wszystkich U mnie po wycince DPFa spalanie spadło ok 0.8 l/100 km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basstian Opublikowano 27 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 Bogdan, a jak wywalałeś dpf-a to od razu program wgrywałeś? i spalanie spadło o 0,8l już przy mocy 201KM?? czy jeszcze przed programem spadło o 0,8L. Ale namotałem:facepalm: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proximpuh Opublikowano 27 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 Bogdan, a jak wywalałeś dpf-a to od razu program wgrywałeś? i spalanie spadło o 0,8l już przy mocy 201KM?? czy jeszcze przed programem spadło o 0,8L.Ale namotałem:facepalm: Program robiłem chwilę po wywaleniu DPFa i zużycie spadło jeszcze przed programem:wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basstian Opublikowano 27 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 A jak po programie? Dużo do góry? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proximpuh Opublikowano 28 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 A jak po programie? Dużo do góry? No właśnie, że wcale do góry nie poszło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
12olo Opublikowano 28 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 Też zależy jakie się ma kapcie przy oponach 245 a 205 to jest już różnica, tak jak u mnie to ponad 0,5 litra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jelo Opublikowano 29 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 witam chciałbym sie podzielić moja opinia odnośnie spalania spalania otóż moje spalanie wzrosło po zalorzeniu zimówek z 5.6 do 6.3 na autostradzie do 150 km/h dodam tylko ze opony jak i letnie tak i zimowe to rozmiar 205/55/16 letnie to [h=3]Dunlop SP Sport Bluresponse a zimówki to Dunlop SP Winter Sport 3D pozdrawiam[/h] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcian Opublikowano 29 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 Ciekawa sprawa miałem te zimówki tylko 225 i byłem mega zadowolony,letnie 245 i różnica to ponad pół litra mniej na zimówkach Sprawdz cisnienie , zresztą przy temp+10 (teraz w Krakowie) zimówka moze stawiac większy opór. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi