Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B8 CAGA] czarny kot

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Podepnę się pod kolegę Woofer-a z jakim ET felga będzie pasować do opony 225/45/R18 ? Dodatkowo samochód obniżony sprężynami Eibach Sportkit o 35mm względem zawiasu standardowego 1BA

Spokojnie wejdzir ja mam 225/40/19 na feldze 8.5 cala i nie ma strasznego naciagu.duzo zalezy od rodzaju opony.

Opublikowano
Podepnę się pod kolegę Woofer-a z jakim ET felga będzie pasować do opony 225/45/R18 ? Dodatkowo samochód obniżony sprężynami Eibach Sportkit o 35mm względem zawiasu standardowego 1BA

Spokojnie wejdzir ja mam 225/40/19 na feldze 8.5 cala i nie ma strasznego naciagu.duzo zalezy od rodzaju opony.

turdzi opony będą albo vredestein sessanta albo nokian zg2, a felgi rotory albo ich replika w rozmiarze 18" Co z tym ET? Znalazłem fele z offsetem 35,38,45 który wybór będzie najlepszy czyt. najładniej wyglądał w B8? :naughty:

Opublikowano

Turdzi nie szkoda Ci felg przy takim rozmiarze opony , przecież tam już chyba nic nie chroni rantów felgi. W audi i Evo mam felgi 8.5" i nie wyobrażam sobie innej opony niż 245, naprawdę nie wiem po co na siłę kombinować...

Opublikowano

Tosz to balony :wink: ja mialem na 18" 8,5j 225/40/18 i byl leciutki naciag jak by na.... :naughty: teraz mam 235/35/19 i jest balon w ho.... :facepalm: na 8.5j to 215-205 juz jakos wyglada wiem ze juz nigdy nie popelnie takiego baloniastego bledu przy zakupie opon :wink: Mslin sorki za ot

Opublikowano

Carlos po to ze 255 to znaczne przegiecie do tego samochdu nie wiem kto w audi wpadl na taki swietny pomysl.Jak bedzie w aucie pod 300km to wtedy wsadze 255.

Opublikowano
Carlos po to ze 255 to znaczne przegiecie do tego samochdu nie wiem kto w audi wpadl na taki swietny pomysl.Jak bedzie w aucie pod 300km to wtedy wsadze 255.

zgadza się, sam jeżdżę na 225/40/18 8,5J (http://i1241.photobucket.com/albums/gg519/pebex/64957825.jpg) i nie ma problemu, po jakimś czasie po prostu nie podjeżdża się już bokiem do krawężników, lecz ze skręconymi przednimi kołami :wink:

graty zakupu i bezawaryjności :thumbup1:

Opublikowano

pełen s-line :slina:super fura

Opublikowano

A to trzeba mieć 100 koni więcej, żeby opona była szersza o 3 cm?

Opublikowano

zgadza się, sam jeżdżę na 225/40/18 8,5J (http://i1241.photobucket.com/albums/gg519/pebex/64957825.jpg) i nie ma problemu, po jakimś czasie po prostu nie podjeżdża się już bokiem do krawężników, lecz ze skręconymi przednimi kołami :wink:

Wiesz nie po to kupuje się fajne felgi ,żeby później patrzyć gdzie i jak się podjeżdża, jak ktoś żałuję 0.5 litra paliwa na 100 km to jego sprawa , dziwię się tylko ludziom , bo naprawdę B8 przy 245, prowadzi się bardzo dobrze i nie ma problemu w koleinach jakby się mogło wydawać , a dla mnie bardziej liczy się ochrona felgi niż ekonomia :wink:

Opublikowano

Dla niektorych liczy sie tez wyglad, moim zdaniem baloniata opona wyglada zle na feldze, dlatego zawsze staram sie miec przynajmniej minimalny naciag, teraz jeszcze na 9J i mam 225/35/19 i nie wyobrazam sobie zebym mogl zalozyc szersza lub wyzsza opona bo wygladalaby dla mnie masakrycznie

opcje 9,5J i opony 225/40/18 tez juz przerabialem ale wtedy naprawde trzeba uwazac na ranty

Na 19 w takim setupie jezdze juz ponad dwa lata i przyzwyczailem sie do tego ze musze uwazac, felgi nie sa zniszczone czy cos

W nowym aucie mam 225/40/18 na bodajrze8 albo 8,5 calowej feldze i wyglada to dla mnie koszmarnie

No ale ja mam chorobe psychiczna zwana tuningiem i moze stad moja skrzywione podejscie do tematu

Opublikowano

245/40R18 jest jak najbardziej odpowiedni do B8. Dobrze się prowadzi i odpowiednio wygląda a co ważniejsze felga jest bezpieczna. Fura fajna, bezawaryjności.

Opublikowano
245/40R18 jest jak najbardziej odpowiedni do B8. Dobrze się prowadzi i odpowiednio wygląda a co ważniejsze felga jest bezpieczna. Fura fajna, bezawaryjności.

ale bierzcie z Carlosem też pod uwagę że macie 3.0 a nie 2.0, Wy może nie odczuwacie różnicy, ale jak ktoś ma 100 koników mniej to:wink:

Opublikowano

Wiesz nie po to kupuje się fajne felgi ,żeby później patrzyć gdzie i jak się podjeżdża, jak ktoś żałuję 0.5 litra paliwa na 100 km to jego sprawa , dziwię się tylko ludziom , bo naprawdę B8 przy 245, prowadzi się bardzo dobrze i nie ma problemu w koleinach jakby się mogło wydawać , a dla mnie bardziej liczy się ochrona felgi niż ekonomia :wink:

Zgadzam się z Tobą jak najbardziej, ja kupiłem z takimi kołami i nie zmieniałem jeszcze opon, przy nowych zastanowię się, czy nie lepiej założyć 245...jednak nie ma co rozpaczać nad 225 na 8,5J, bo też się da na tym jeździć i to całkiem bezpiecznie, jeśli chodzi o felgę, z resztą widać na zdjęciu, że naciągu to tam praktycznie nie ma. Przy 9J lub więcej osobiście nie założyłbym 225, ale rozumiem tych, którzy zakładają :wink:

Opublikowano
  • Autor

juz starczy tego off topa

lepiej podpowiedzcie jakie sprezyny zapodac bo na 1be troche wysoko

moze ktos ma forki a4b8 sedana na eibach pro kicie, -35mm/-30mm????

Opublikowano

ty nie kombinuj nic ze springami tylko gwint zakladaj :naughty: po hooj sie bawicw pol srodki :whistling:

Opublikowano

Będziesz tym latał po PL?? to teraz mozna rejestrowac auta z kierą po prawej?? Czy bedziesz robił przekładkę?

Opublikowano
  • Autor

no jak ja w IRL jestem hehehhehehe

---------- Post dopisany at 23:44 ---------- Poprzedni post napisany at 23:40 ----------

ty nie kombinuj nic ze springami tylko gwint zakladaj :naughty: po hooj sie bawicw pol srodki :whistling:

koszt gwintu juz nie taki jak w b6 teraz 800jurkow trzeba wylozyc :-( a z kasa krucho jak narazie

Opublikowano

tego to nie wiedziałem bo wcześniej nie miałeś w profilu wpisane IRL :wink:

A co to u was nie ma A4 w IRL, ze do UK przyjechałeś kupić?? :)

Opublikowano

W angli lepsze sztuki za lepsze siano mozna wyrwac sam tak robilem ze swoja b6

Malin 800 tez odlozysz w to auto to juz tylko felga i gleba wuec nie ma wielkuch wydatkow :wink:

Opublikowano

Czyli na to wychodzi ze mieszkasz w irl. Polnocnej

iPhone using Tapatalk