Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

wysoka temperatura

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

no ok ale na ten mi dale gwarancje do roku to chyba nie jest tak zle. a jakies to firmy ori jest ???

---------- Post dopisany 22-11-2012 at 17:36 ---------- Poprzedni post napisany 20-11-2012 at 18:42 ----------

kupilem ori termostat z gwarancja na 2 lata za 60 zł. teraz czekam na wolny dzien i bedzie wymiana.

Opublikowano

gdzie kupiłeś ori za 60zł??

Opublikowano
  • Autor

u mnie w miescie koles sprzedaje. tak naprawde to takie same termostaty co sprzedaja w ASO to w normalnych slepach motoryzacyjnych maja tylko ze taniej

---------- Post dopisany 24-11-2012 at 18:34 ---------- Poprzedni post napisany 23-11-2012 at 19:55 ----------

panowie pomozcie bo zaraz mnie szlak trafi. wymienilem ten termostat i okazał sie ze dalej temperatura do 100C i ciagle dolny waz zimny to go wyciagnelem i polecialem do sklepu wymienic go koles mi dal wahlera i tez sie chyba otworzyc nie chce to dzis po wymianie dalej jest te ok 100 C jak szybko jade. co jest grane???

Opublikowano

Może go odwrotnie wkładasz może chłodnica zabita,Ja rok temu kupiłem termostat za około 40pln i temp.na blacie i klimatroniku 88-89 stopni i nic się nie dzieje.Dziwna przypadłość z Twoim autem.

Opublikowano
  • Autor

chlodnica nowa.a wlozylem go tak jak był stary a stary dzialal kiedys dobrze. nie wiem a jak osiagnie 90C u ciebie to dolny waz jest zimny??? o u mnie tak

Opublikowano

na początku gdy temp.dojdzie do 90 st.C to jest zimny,dopiero po jakiś czasie robi się ciepły.Wskazówka na blacie dojdzie do 90C i nie drgnie ani w jedną ani w drugą stronę.

Opublikowano
  • Autor

i tak powinno byc czyli musze znow do sklepu naginac po trzeci juz termostat

Opublikowano

Dwa termostaty pod rząd-coś nie tak,mało prawdopodobne ale kto wie.W książce;Naprawiam Audi A4; znalazłem coś takiego--temperatura początku otwarcia około 87 st.C,temperatura końca otwarcia-102 st.C.

Opublikowano
  • Autor

na YT znalazlem filmik jak powinien sie otwierac termostat i u mnie jak go wrzuce do wody goracej to tylko pusci jeden pecherzyk powietrza i tyle nic wiecej sie nie dzieje. nie otwiera mi sie caly w wodzie. chyba bede musial oddac mu ten i niech daje nastepny.

Opublikowano
or kosztuje ze 100zł min bierz wahlera albo behr omijaj Verneta...

BEHR jest oryginalnym termostatem dawanym na pierwszy montaż w ASO kupisz to samo ale w opakowaniu AUDI/VW :decayed:

ja swojego BEHRa kupowałem od kolegi z forum ( nie pamiętam po roku nicku ) za jakieś 50 zł

ps. Wahler wytrzymał mi tydzień i zaczął się niedogrzewać silnik... po zmianie na BEHRa po dziś dzień non stop 90*c

Opublikowano
  • Autor

pierwszy to był ori a drugi mi dal na sprawdzenie własnie BEHRa i tez to samo

Opublikowano

u mnie na blacie non stop 90 natomiast zastanawia mnie taka rzeczy górny wąż gorący i twardy.. natomiast dolny też ciepły jak to u was wygląda na climatroniku temp od 90-95 na vagu 4 stopnie więcej... (kanał 49)

jak u was to wygląda z dolnym wężem >??

mówie to o sytuacji ok 16km przejechanych po mieście żeśko :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Podepnę się do tematu :wink:

1.8 ADR 1996r - nie dogrzewał się, temperatura nie chciała być wyższa niż 60-70 stopni zarówno na mieście jak i na trasie.

Kupiłem termostat Gates, jakiś mechaniur to wymieniał i temperatura wychodziła mi na postoju ponad 90 stopni więc jeszcze go odpowietrzyłem i przy jeździe po mieście trzymał 90 stopni. Ostatnio ojciec pojechał nim na sylwestra i mówił że na autostradzie zagrzał mu się do 110 stopni i aż się kontrolka zaświeciła więc się zatrzymał. Potem jakoś dojechał na miejsce i przed powrotem odpowietrzył go po raz kolejny ale w drodze powrotnej to samo.

Czyli przed wymianą termostatu się nie dogrzewał a po wymianie się przegrzewa :facepalm:

Podjadę tam dzisiaj po pracy zerknąć co i jak, zwrócić szczególną uwagę na coś konkretnego czy sprawdzać wszystko po kolei? No może poza samym termostatem bo nie mam teraz warunków na prace pod autkiem :wink:

Opublikowano

pompa wody na 110% miałem to samo

Opublikowano

pompa wody do wymiany to samo miałem w poprzedniej ,pompa wymieniona i wszystko gitara a tak przy okazji wymiana rozrządu by pasowała

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Dla potomnych, mój problem polegał na tym że nie wymieniłem tego termostatu sam gdyż jakiś geniusz założył go na odwrót... :facepalm:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie a co powiecie na taki numer. Stary termostat w jesienno zimowych warunkach dawał temp do 72-76st C. Wymiana na Wahlera, na początku wszystko ok, trzyma ładnie 89-90st C (przy minusie na zewnątrz). Ostatnio rośnie w miejskich warunkach do 92-93st C - taka normalna temperatura pracy, ale jak stanę w korku to potrafi złapać i 98st C. Wszystkie temp podaję z kanału 49 climatronic'a. Wskazówka na zegarach od 80st na climatroniku wędruje na 90st a nawet dalej jakby 91st C. O co cho? Mam się przejmować?

Opublikowano

Dobrze go odpowietrz przede wszystkim.

Opublikowano
Mam się przejmować?

Nie

Opublikowano

Dzisiaj podjechałem do mechanika, sprawdzaliśmy czy jest dobrze odpowietrzony no i jest. Tym bardziej, że po wymianie termostatu i odpowietrzeniu w ciągu pierwszych trzech dni "wciągnął" jeszcze 2,7l płynu :D No i teraz już nie zasysa a zrobiłem ze 3500km..

Temperatura na blacie ok 92st C, na kanale 49 climatronic 95st. , miernik w dłoń i sprawdzamy temp płynu w zbiorniczku wyrównawczym. I zdziwienie, bo tylko 80st C. Diagnoza - czujnik temp. 104zł w ASO jakby ktoś był ciekawy. Jutro wymiana ciekawe czy coś się zmieni :)