Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Truckerzy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnim moim kursem przywiozłem w podobne miejsce (kraków wawel) worki z jakimś ekstra cementem czy czymś tam :decayed: 2 konary z drzewa uwalone, naczepa uszkodzona, ruch zablokowany totalnie :polew: bo w parku nawracałem zestawem :decayed:

Co do duffy, to jeszcze przelicznik jest taki. jako, że spedycje różnie płacą to powinieneś mieć na koncie kasy na 3miesiące nawet. W tygodniu zrobisz pewnie z jakieś 3tys km(średnio) na 100km spalisz 30-35L x 12tyg. to trochę jest. do tego autostrady np przez słowacje przejechać to 50-60eur, zależy od auta. wegry ostatnio też drogie a najdroższe Czechy. wiadomo jakieś awarie ogólnie kupa tego :decayed:

Dodam, że np kolega jeździł cysterną a potem jego szef zawarł umowę z spedycją (duda). dostali od nich naczepę z robotą. kursy na węgry czas pracy się w ogóle nie liczył ciągle zjebka, że późno itd. płacone według najkrótszych tras wyliczonych w google. a po kilku miesiącach kilkadziesiąt tysięcy długu bo duda nie wypłacił za robotę i interes skasowany!!! Super okazji nie ma :kwasny:

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Wyświetleń 270 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

dzięki za odzew, wróciłem właśnie z trasy, wiem że w branży jest ciężko zaistnieć i się utrzymać. Mam jednak małą znajomość w LKW Walter i myślę nad rozpoczęciem współpracy właśnie z nimi. temat odległy ale to i dobrze, mam czas żeby wszystko dobrze przemyśleć, policzyć i nazbierać odpowiednią ilość pieniędzy :wink:

Opublikowano

Panowie jako, że początkujący ze mnie kierowca dużego to mam głupie pytanie:)

Powiedzcie mi czy jeśli np. stoję w kolejce do załadunku 5minut, za chwilę podjazd i znowu stoję powiedzmy 3 minuty itd... To czy ten czas 5ciu minut i 3 minut liczy mi się do czasu jazdy czy tylko do czasu pracy? Chodzi mi właśnie o takie krótkie przerwy w jeździe, do czego to zaliczać?

Opublikowano

ten czas to twoja praca lub odpoczynek, zależy jak masz tacho ustawione:wink:

powinno być zanotowane jako praca, jednak w żadnym razie nie jest to czas jazdy :wink:

Opublikowano

czy ja wiem u mojego pięknego w tym nowym dafie tacho liczy to jako czas jazdy z tym, że liczy tylko faktyczny czas podjazdu a nie liczy tych postojów kilkuminutowych

ja bym powiedziała, że to już praca a nie odpoczynek bo pauza już jest ruszona czyli zaczynasz kolejny cykl pracy

boguki a jeździsz na karcie czy tarczki?

Opublikowano

ja jeżdżę Manem z cyfrowym tacho i wyglądałoby to na wykresie tak:

stoję w kolejce do załadunku 5minut(praca), za chwilę podjazd(jazda) i znowu stoję powiedzmy 3 minuty(praca)

jeżeli zgasiłbym silnik kiedy auto bedzie stało w miejscu czekając na następny podjazd, wtedy zapisze mi te minuty jako odpoczynek ale rzecz jasna nie zaliczą się one do krótkiej przerwy, czy odpoczynku dziennego :wink:

Opublikowano

Tak jak koleżanka strawberry napisała wszystko się liczy do czasu pracy....:wink:

Opublikowano
czy ja wiem u mojego pięknego w tym nowym dafie tacho liczy to jako czas jazdy z tym, że liczy tylko faktyczny czas podjazdu a nie liczy tych postojów kilkuminutowych

ja bym powiedziała, że to już praca a nie odpoczynek bo pauza już jest ruszona czyli zaczynasz kolejny cykl pracy

boguki a jeździsz na karcie czy tarczki?

Jeżdżę na starym tacho czyli na tarczki, na karcie nie ma takiego problemu bo tacho sam liczy ile zostało czasu jazdy.

Czyli podsumowując z tego co zrozumiałem te postoje kilkuminutowe do czasu jazdy mi się nie zaliczają, jest to czas pracy. Naturalnie do czasu pauzy też nie, ale z pauzowaniem jest dla mnie wszystko jasne:)

Dzięki koledzy i koleżanko za wyjaśnienie:)

Opublikowano

W przypadku analogowego tacho do czasu jazdy zaliczają sie wyłącznie okresy, kiedy pojazd jest w ruchu.

Nieco inaczej takie krótkie zmiany aktywności interpretują tacha cyfrowe do 2011 roku i jeszcze nieco inaczej po 2011.

Opublikowano

co do pracy na własne konto moich kilku kumpli pokupowało po jednym zestawie i wożą pod Hutą Katowice kęsy pod inne huty... ( promień do 100 km ) płacone od kursu ... nie wychodzą może kokosów ale robota na stałe jazda w okół komina więc w razie W masz jakiegoś swojego mechaniora ...

ps. a tu moje 2 niunie o wschodzie :naughty::naughty::naughty:

v1dq.jpg

Opublikowano

tak jak mówię to zależy co /czym chce wozić :wink:

to i ja pokaże nasze nuny:decayed:

DSC_0633.jpg

Opublikowano

Mam takie pytanie może ktoś z was lub waszych bliskich miał odczynienia w budowlance ze Scanią 124 400 KM lub modelem R, albo może polecić jakieś inne ciągnik na krótkie odcinki i do tyrki na budowie ...:wink:

Opublikowano

czwórka scania łamie kręgosłup nawet na krótkich trasach,Rka już droższa w zakupie,Volvo też twarde,ale droższe w naprawach i ciężko znaleźć nie wyeksploatowany model.

Daf i Man delikatny...zostaje Mercedes mp2 lub 3 :grin:

Opublikowano
Mam takie pytanie może ktoś z was lub waszych bliskich miał odczynienia w budowlance ze Scanią 124 400 KM lub modelem R, albo może polecić jakieś inne ciągnik na krótkie odcinki i do tyrki na budowie ...:wink:

w mojej firmie mamy tylko Scanie :) 2x3gen. 2x4gen. 2xRki pytaj o co chcesz... dodam, że to typowo auta na budowe ( wywrotki )

ps. Volvo to jeden z największych niewypałów jeśli chodzi o budowy :decayed::decayed::decayed: z tego co widze a mam do czynienia z duzymi budowami na śląsku tylko Scania i MAN dają rade...

Opublikowano

W firmie mamy Mercedesy MP2 4x4 na resorach. Dają rade w terenie.

Nie wiem jak traktory, ale jesli chodzi o typowo budowlane to tyrania, wywrotki 8x6 i 8x8 to liczy sie od lat tylko MAN i Mercedes.

Opublikowano

Gili wczoraj na 7 pod Gdańskiem widziałem niebieskie mp4 :kox: robi robotę te autko

Opublikowano
Gili wczoraj na 7 pod Gdańskiem widziałem niebieskie mp4 :kox: robi robotę te autko

jo,fajne, na razie nim jeżdżę,ale trochę za mała kabina jak dla mnie na stałe będę miał to czerwone mp3 w giga...:wink:

następnym razem wołaj na radiu :whistling:

Opublikowano

Busem leciałem ,a tam radia nie ma.

Opublikowano

Tomek nie pamiętam która R-ka była chyba na pompo-wtryskach i podobno najbardziej podatna z wszystkich motorów Scanii na usterki i słyszałem coś o pękających ramach ...:eusathink: