Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Truckerzy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam! Koledzy mam pytanko, pracuje ktoś z Was na własny rachunek ( własna firma, własne auto )? Warto zaczynać?

na zeszłej stronie był ten temat poruszany:wink:

Dzięki, czytam na bieżąco cały temat truckerzy. Tylko rozchodzi się o "nasz" region: pomorskie, zachodniopomorskie, na razie krajówka (nie mam stażu na licencję międzynarodową), gdzie się podpiąć. Rozmów z wytwórcami lub i potencjalnymi zleceniodawcami wykonałem osobiście od ch.... i ciut ciut. Każdy kogoś ma, ewentualnie z doskoku na jakiś kurs. Dzięki za wszelkie sugestie i odpowiedzi.

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Wyświetleń 269,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Zależy co chcesz wozić.

Jak wanna,to na piasku i recyklingu jest robota,ale trzeba być oszczędny i kulać od świtu do zmierzchu.

Dużo jest też roboty na odpadach z tartaków kontakt mondi świecie.ruchoma podłoga lub hakowiec.

Jak masz chłodnie to Grecja,Włochy,Hiszpania mięsiwo lub kwiatki pod Florisa...Plandeka palety na de,nl lub anglia mebelki w jedną farby na powrocie....Beczka Marlep trans szuka podwykonawców...o kontenery pytaj Edyte,bo nie wiem :wink::grin:

---------- Post dopisany at 18:41 ---------- Poprzedni post napisany at 18:24 ----------

ucho.77,coś ucichł.. dowiozłeś te akwaria?

Opublikowano

O k**wa Gili to tylko kupować traktorzysko i ogień roboty od c**ja....:wink:

Ja dzisiaj widziałem u gościa oto taki tachograf w użytku auto Mercedes Axor ....:decayed:

photo0191.jpg

photo0192.jpg

Opublikowano

jak ma lekką stopę,to tak.

Jest w firmie stary actros chlewik z takim tachem wciąga je jak cd,a jak się kończy to nie wiadomo czy wreszcie wyjdzie. :grin:

Opublikowano

ja hakowcem woże wszystko ostatnio..... złom, kamień, piasek, gałęzie, korzenie asfalt i inne gówna... a ostatnio do Bielska wiozłem 2 maszyny do rozsypywania granulatu na sztuczne trawniki..... rozładunek 6 h spania w momencie ich pracy i powrót do domciu .... dniówka marzenie :naughty::naughty::naughty:

na warsztacie robią już mi platforme jak laweta na hakowca... więc i koparke przewioze :)

a tu fotka z Bielska

1377362_581109798621169_1961175319_n.jpg

Opublikowano

Talib macie tam u siebie jakąś Scanie 124 480 potrzebuję troszkę wiadomości o tym motorze V8 ...:wink:

Opublikowano

Mielismy taki ciagnik ale krotko ze wzgledu na wysoka kabine. Ogolnie silnik fajny mocny. Palil nie duzo wiecej jak 420. Jak dobrze kojarze na 2 turbinach .

Sent from my GT-S7710 using Tapatalk 2

Opublikowano

480 ma jedno turbo, w modelu 470 zastosowali dodatkowo tak zwany tourbocompound który współpracuje z wałem korbowym i w tych modelach jest wszystko dobrze jak wszystko działa, ale w modelach o wysokich przebiegach może być rożnie i naprawa jest bardzo kosztowna....:kwasny:

480 niby jak nie była przegrzana to niema się co obawiać jakiś większych problemów nawet przy bardzo wysokich przebiegach,oczywiście mowa o E3 ....:eusathink:

Ale może jeszcze ktoś coś wie ....:wink:

Opublikowano

Nie wiem czy ktoś widział taką rosyjską technologię

Opublikowano

[/color]ucho.77,coś ucichł.. dowiozłeś te akwaria?

:hi:dowiozl nawet bez mandatu :wink:

---------- Post dopisany at 14:24 ---------- Poprzedni post napisany at 14:03 ----------

a wczoraj pod j.Bodeńskin już pierwszy śnieg :facepalm:

a tak było w Murnau

Zdj_cie0215.jpg

Opublikowano

Znajomy dzwonił,ze używał łańcuchy na Austrii.

Panie Tomaszu tourbocompound to straszny niewypał w Scanii,teraz Mercedes montuje cos takiego w nowej najmocniejszej jednostce zobaczymy co im wyjdzie

Opublikowano
480 ma jedno turbo, w modelu 470 zastosowali dodatkowo tak zwany tourbocompound który współpracuje z wałem korbowym i w tych modelach jest wszystko dobrze jak wszystko działa, ale w modelach o wysokich przebiegach może być rożnie i naprawa jest bardzo kosztowna....:kwasny:

480 niby jak nie była przegrzana to niema się co obawiać jakiś większych problemów nawet przy bardzo wysokich przebiegach,oczywiście mowa o E3 ....:eusathink:

Ale może jeszcze ktoś coś wie ....:wink:

Rozumie, że chodzi wam o to "biTurbo". prawda jest taka iz ta mniejsza turbina często hmm kilka set tysięcy km czy to często(silnik 470)??? ale pada. wymiana w serwisie 21tys złoty jak dobrze kojarzę... ale można ją zregenerować(łożyska hmm 2-3tys) :wink: więc koszt żaden a silnik :shock3:

Opublikowano
Znajomy dzwonił,ze używał łańcuchy na Austrii.

Panie Tomaszu tourbocompound to straszny niewypał w Scanii,teraz Mercedes montuje cos takiego w nowej najmocniejszej jednostce zobaczymy co im wyjdzie

No słyszałem właśnie i Scania po jakimś czasie wycofała ten wynalazek ze swoich silników ...:wink:

Opublikowano

zmiana firmy i auta, do wyboru miałem premiumke i to :decayed:

na rozładunku u sąsiadów z zachodu:wink:

20131016_094023.jpg

Opublikowano

Sławek ta kabina w mostku taka duża że ledwo cię poznałem dlatego tak późno przez cb krzyczałem :decayed:

Opublikowano
Sławek ta kabina w mostku taka duża że ledwo cię poznałem dlatego tak późno przez cb krzyczałem :decayed:

Najważniejsze,że jesteś czujny :wink:

w tym tygodniu 6razy leciałem obwodnicą Elbląga :grin:

Opublikowano

Teraz weekend w porcie spędzam przy załadunku złomu na statek ,prawie 40 h non stop bo zmiennika nie ma dla mnie :kwasny:. Ale tysiak wpadnie :decayed:

Opublikowano
Teraz weekend w porcie spędzam przy załadunku złomu na statek ,prawie 40 h non stop bo zmiennika nie ma dla mnie :kwasny:. Ale tysiak wpadnie :decayed:

normalny tydzień pracy w jeden weekend,a nauczycielskie 2 tygodnie :grin:

Opublikowano
któreś to auto minąłem dziś na 544 leciało w kier. Przasnysza lub inne z tej firmy

http://s15.postimg.org/j2nw1m9y3/005.jpg

Zgadza się,tego drugiego 510kę pewnie gdzieś ok.9tej.

Ja z rana latałem po 3city,a za godzinę ogień na Śląsk pierwszym na foto.