Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Truckerzy

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Wyświetleń 270,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

jest jeszcze jeden starszy gość u nas, który dwa razy przeciągnął przyczepę tandemu o ten sam znak :decayed::decayed::decayed:

Gili coś ci tam kliknąłem, swoją drogą wiele razy mijam Repińskich na drodze ale ciebie chyba jeszcze nie trafiłem :wink:

Opublikowano

Słabo się rozglądasz :decayed:

Zygzakiem od 2uch tygodni jeździ Bubu, po urlopie siadam już w coś innego :wink:

Opublikowano
Dziś znów kolega nie wrócił do domu z winy osobowek.

[*]

Koło Bielefeld na autostradzie A2 był wypadek w którym zginął kierowca cysterny....

Osobówka zmieniała pas z środkowego na lewy kiedy z tylu z duża prędkością zbliżał sie inny samochód osobowy. Doszło do kolizji w wyniku której jeden samochód osobowy uderzył w przednie lewe koło cysterny. Kierowca cysterny chcąc uniknąć kolizji, stracił panowanie nad ciężarówka która sie wywrocila i uderzyła w Barierkę a on poniósł smierć.

Nie wiem, ale zawsze jak któryś kolega traci życie za kółkiem to cieżko to trawię....

Wielka szkoda chłopaka...

Ostatnio jest bardzo dużo wypadków na A2 jeszcze trochę i Niemcy zaczną się zastanawiać co trzeba zmienić.

Mi nie tak dawno na 2 jakieś 20km przed zjazdem na Gutersloh auto stanęło w zwężce, padł sterownik wtrysku i koniec jazdy, jakas pechowa ta 2 dobrze że rzadko sie tam zapuszczam

Opublikowano
  • Autor

Nie tyle pechowa co duży ruch tu jest. Niemcy nazywają ją "Warschauer alee" ( Aleja Warszawska). :)

Jest na niej największy ruch tranzytowy, ale ma tez sporą przepustowość, więc aż tak tego nie widać, dopiero jak sie wypadek zdarzy to jest sajgon w promieniu 20km, a jak dotyczy to węzła to jest jeszcze gorzej.

Ja mieszkam 2km od A2 i w pobliżu węzła A2/A33, więc jak kiedyś zamknęli węzeł to najlepiej było jeździć rowerem. :)))

Opublikowano

No tam jest masakra na zwężce przed Hannoverem sie stało i po 3h i to nie w godzinach szczytu to samo koło Braunschweig'u było

Opublikowano

Najgorsze są sezony letnie i mobilne zwężki momentalnie robi 10-25km ształu.

Prawdę mówiąc 2ka ma najlepszą przepustowość,znacznie mniej tranzytu idzie 6tką,a sznur aut ciągnie się czasem ponad 100km od Heilbronn,aż po Norymbergę... w sezonie letnim najluźniejsza jest 9tka..mam jednak spokój bo ostatnio jeżdżę na wschód :naughty:

Opublikowano

Prawdę mówiąc 2ka ma najlepszą przepustowość,znacznie mniej tranzytu idzie 6tką,a sznur aut ciągnie się czasem ponad 100km od Heilbronn,aż po Norymbergę... w sezonie letnim najluźniejsza jest 9tka..mam jednak spokój bo ostatnio jeżdżę na wschód :naughty:

I jak się po wschodzie jezdzi? załadowałem w zeszlym miesiącu w Hiszpanii Towar na Ukraine ale niestety nie mam paszportu, dowiozłem tylko to na baze i prezes to opylił na giełdzie i gdzies na granice pojechał to przeładować. Zrobił bym paszport ale nie mamy roboty na wschód w ogóle

Opublikowano

I jak się po wschodzie jezdzi? załadowałem w zeszlym miesiącu w Hiszpanii Towar na Ukraine ale niestety nie mam paszportu, dowiozłem tylko to na baze i prezes to opylił na giełdzie i gdzies na granice pojechał to przeładować. Zrobił bym paszport ale nie mamy roboty na wschód w ogóle

Zależy gdzie, ogólne spokój i znacznie biedniej jak w Polsce.Na Ukrainie masz dużo szutrów i podobno cyrki na polsko-ukraińskiej granicy,ale ja chodzę na Budzisko i biorę kwity celne z bazy Girteki pod Wilnem,tak,że naprawdę spokój,tyle,że trzeba stawać na nocki na firmach,bo ropa może zginąć szczególnie na Litwie i Łotwie.

Opublikowano

Mój szef ma filie na SK i naciągnął pełno kierowców z Rumuni,nie wiem z kąt on ich bierze ale większość to umie jeździć tylko do przodu.

Jak wracają z trasy do firmy przynoszą papiery do magazynu i magazynier mówi pod która rampą zostawić naczepę to kiwa głową i mówi OK,OK wychodzi odpina na parkingu i w długą.

Noo,ale są i plusy pracują w systemie 3-4 miesiące na 2-3 tygodnie śpią w kabinie.Szef płaci im od 1300-1500 euro zależy od umiejętności. Jeżdżą na maksa ile się da nie odmawiają że coś nie jest zgodne z prawem czas pracy itp....:wink:

Każde uszkodzenie ciągnika czy naczepy a zdarza się to bardzo często jest z miejsca naprawiane w servisie z innymi małymi usterkami i fakturę za naprawę pokrywa kierowca,ma co miesiąc odliczane z wypłaty.Jeśli są jakieś większe koszta to szef niby idzie im na rękę bo ma serce i dokłada ze swoich....:wink:

A jak szef jest tak dobry to nie odmawia się mu wożenie ADR-ów z cukiereczkami .....:naughty:

photo0075.jpg

photo0074.jpg

Cieszę się że dzisiaj pracuje w tej zjebanej firmie ostatni dzień i więcej nie będę musiał k**wa na to wszystko patrzeć ...:facepalm:

Opublikowano
:shock3: a co potem przyjacielu ?
Opublikowano

ja też kiedyś jeździłem ciężarówką i teraz powiem brakuje mi tego trochę :decayed:

Opublikowano
  • Autor
Mój szef ma filie na SK i naciągnął pełno kierowców z Rumuni,nie wiem z kąt on ich bierze ale większość to umie jeździć tylko do przodu.

Jak wracają z trasy do firmy przynoszą papiery do magazynu i magazynier mówi pod która rampą zostawić naczepę to kiwa głową i mówi OK,OK wychodzi odpina na parkingu i w długą.

Noo,ale są i plusy pracują w systemie 3-4 miesiące na 2-3 tygodnie śpią w kabinie.Szef płaci im od 1300-1500 euro zależy od umiejętności. Jeżdżą na maksa ile się da nie odmawiają że coś nie jest zgodne z prawem czas pracy itp....:wink:

Każde uszkodzenie ciągnika czy naczepy a zdarza się to bardzo często jest z miejsca naprawiane w servisie z innymi małymi usterkami i fakturę za naprawę pokrywa kierowca,ma co miesiąc odliczane z wypłaty.Jeśli są jakieś większe koszta to szef niby idzie im na rękę bo ma serce i dokłada ze swoich....:wink:

A jak szef jest tak dobry to nie odmawia się mu wożenie ADR-ów z cukiereczkami .....:naughty:

http://s21.postimg.org/xihsc3hb7/photo0075.jpg

http://s13.postimg.org/4t08ljiar/photo0074.jpg

Cieszę się że dzisiaj pracuje w tej zjebanej firmie ostatni dzień i więcej nie będę musiał k**wa na to wszystko patrzeć ...:facepalm:

Ten fach schodzi na psy...

Ale mam nadzieje ze to sie niedługo skończy, tak mawiają w Niemczech. Dąży sie do tego zeby kierowca ciężarówki był wysoko wykwalifikowany , co oczywiście kosztuje.

Mam nadzieje ze wtedy skończy sie obsadzanie ciężarówek rolnikami i kierowca będzie ceniony za to kim jest, zarówno przez klienta jak i przez szefa.

Opublikowano

Tylko,że wysoko wykwalifikowany bedzie oznaczać raczej,że ma na to tylko papiery....jeżdżę krótko,ale zauważyłem,że wielu kierowców minęło się z powołaniem,a mimo to siedzą za kółkiem od wielu lat...

---------- Post dopisany at 22:49 ---------- Poprzedni post napisany at 22:28 ----------

Rumuni,to pionki przy chińczykach :decayed:

etransport.pl - Chiskie ciarwki wjad do Europy?

Opublikowano

Jeśli chodzi o mnie to od poniedziałku zaczynam u normalnego pracodawcy i trzymajcie kciuki ....:wink:

Opublikowano

Problem polega na tym, że UE chciałaby wysoko wykwalifikowanych kierowców, którzy żyja w trasie i zapierdalają za miskę ryżu , jak chinole.

Prawda jest taka, że juz na dzień dzisiejszy, jak dobrze policzymy nasze godziny itd, to nawet cieć na bramie z grupą inwalidzką zarabia więcej od nas. I nie musi m,ieć uprawnień za kilka a i kilkanaście tysięcy. I nie ryzykuje codziennie zyciem na drodze, i nie robi za skarbonkę dla wszystkich psów EU.

Pokażcie mi inny zawód, w którym pracownik za dłuzszą pracę jest karany wielotysięcznymi karami?

Mnie zawsze uczyli że za dobrą pracę należy się dobra płaca :P

Opublikowano

Jeśli chodzi o mnie to od poniedziałku zaczynam u normalnego pracodawcy i trzymajcie kciuki ....:wink:

Powodzonka :decayed:

Opublikowano

dlatego ja sie trzymam firmy w której kulam, dwutygodniowy czas jazdy rzadko przekracza 45 godzin

jeżdżę w 2 miejsca, do lipska robi się kółko na strzał a kawałeczek za hof latamy we dwóch i też rzadko się zdarzy nie wrócić, ewentualnie jak niemcy dadza d*py na rozładunku to się kręci 9h i do domku.

w życiu nie pójdę z własnej woli na przerzuty po unii :thumbdown: pracuję w sumie 3 dni w tygodniu a do firmy mam 5 km.

czekam i mam nadzieję na pracę w innej okolicznej firmie- kursy na anglię w podwójnej obsadzie, kółko 3 dni i 3 dni w domu, zarobek 5,5 tys +

to uważam za uczciwe warunki, do tego szef płaci za przegięcia czasu jeśli prosi żeby zdążyć

są jeszcze uczciwe firmy ale mało

Opublikowano

Zgadza się u mnie też było fajnie. zaczynałem to były 4 autka, teraz mamy 9 i podejście szefa, zarobki, atmosfera znacznie na - :kwasny: ale gdzie tu iść... jak wszędzie niewolników szukają

Opublikowano

Tez zmieniłem ostatnio prace,chociaż w poprzedniej nie było źle...