GOLI Opublikowano 30 Stycznia 2012 Opublikowano 30 Stycznia 2012 Niestety skody się nie podejmę w domu bo nie mam kanału ani podnośnika.Ale w firmie robimy cuś takiego w okolicach 350zł.W chacie robie wszystko co ma silnik wzdłuż, oczywiście w innej cenie :gwizdanie:
wagabunda Opublikowano 30 Stycznia 2012 Opublikowano 30 Stycznia 2012 qrde a skoda to w rączki kole to jest drugie auto w rodzinie, audi też mam te z opisu, Goli nie bądź żyła :gwizdanie: aha czy to trudniej inaczej o co właściwie chodzi, że w domu nie?? Kanał potrzebny?? Podnośnik?? Jaki, może uda mi się pożyczyć gdzieś. Znaczy turbo bez kanału w skodzie nie wyciągnie bo ma kolektor z tyłu, czy o to chodzi??
GOLI Opublikowano 30 Stycznia 2012 Opublikowano 30 Stycznia 2012 Po pierwsze w skodzie(golfie,seacie też) turbina jest częścią kolektora wydechowego.Po drugie nie dam rady tego zdjąć od góry bo silnik siedzi poprzecznie i połowę roboty jest od dołu.Nie chodzi o to że nie lubie skody bo sam szukałem Oktawki,poprostu nie chce brać się za coś ż czym mogę nie dac sonie rady.Jak mi ją przywieziesz to chętnie wyczyszczę
wagabunda Opublikowano 31 Stycznia 2012 Opublikowano 31 Stycznia 2012 no właśnie o to wyjęcie chodzi, zobaczę co powie mój nadworny mechanik od rzeczy łatwych, jak wyciągnie to pod moim okiem wyczyści też, w przeciwnym razie zapiszę się u Ciebie do firmy, tam piszesz, że 350 zł kosztuje. A powiedz mi ile taka robota jest warta biorąc pod uwagę, że mój mechanik to Pan Miecio, ma na wiosce garaż z kanałem i bawi się w mechanikę. Pomagamy sobie nawzajem on mi przy aucie a ja w innych sprawach, ale chcę go za pracę uczciwie wynagrodzić. pozdrawiam A co do octavki to fajne auto bardzo tanie w eksploatacji, ale ma jeden feler który mnie tak w....ia, że hej, mianowicie jak przekroczysz prędkość ponad 100 na godzinę to w kabinie tak szumi, że głowa boli. Nawiasem mówiąc chcę ją sprzedać lub zamienić na duże kombi, mondeo, pasat, a6 lub inne pakowne.
GOLI Opublikowano 31 Stycznia 2012 Opublikowano 31 Stycznia 2012 Ja takie rzeczy robie w okolicach 200.I rada dla ciebie,jeżeli gość tego nie robił to nie wiem czy poradzicie sobie.W twojej turbinie można bardzo łatwo się pomylić i wtedy dopiero zobaczysz co znaczy nie mieć mocy :gwizdanie:
wagabunda Opublikowano 31 Stycznia 2012 Opublikowano 31 Stycznia 2012 czyścił różne turbiny jest kumaty poza tym będę siedział przy nim, w zasadzie to on mi wyjmie a wyczyścimy razem, ja kiedyś to bym sam sobie takie rzeczy zrobił teraz niestety zdrowie nie pozwala na to.
GOLI Opublikowano 1 Lutego 2012 Opublikowano 1 Lutego 2012 Jeżeli wie o co chodzi to dacie rade.Pamiętajcie tylko żeby zaznaczyć kierownicę bo jest niesymetryczna.Złoży się toto bez problemu ale nie będzie działać poprawnie
devon00 Opublikowano 1 Lutego 2012 Opublikowano 1 Lutego 2012 goli ze sie tak podlacze pod temat ile bys wzial za czyszczenie turbo w silniku 1,8 aeb?
GOLI Opublikowano 7 Lutego 2012 Opublikowano 7 Lutego 2012 A jak ty ją zabrudziłeś? W benzynie chyba się nie da...Tam był problem z zaworem upustowym chyba,nie wiem bo jeszcze nie miałem przyjemności[br]Dopisany: 01 Luty 2012, 21:53_________________________________________________Halo, żyje tu kto?
devon00 Opublikowano 7 Lutego 2012 Opublikowano 7 Lutego 2012 mrozy sobie poszly u mnie minus 10 wiec lux
GOLI Opublikowano 8 Lutego 2012 Opublikowano 8 Lutego 2012 No u mnie aż tak dobrze nie ma.W nocy jeszcze okolice -20 mam
Klecha86 Opublikowano 12 Lutego 2012 Opublikowano 12 Lutego 2012 siemka orientuje sie ktos gdzie mozna oddac amora gwintowanego do regeneracji ??
GOLI Opublikowano 13 Lutego 2012 Opublikowano 13 Lutego 2012 Gdzieś na śląsku robia,chyba Katowice ale nie pamiętam dokładnie. Kiedyś chciałem regenerować swoje...
Michaloo24 Opublikowano 28 Lutego 2012 Opublikowano 28 Lutego 2012 A no ja jestem. jakos nie moge się odnaleźć troche przez ten nowy image Panowie a tak jeszcze na marginesie, znacie jakiegoś dobrego ale to naprawde kumatego mechanika ktory by sie podjął zmiany skrzyni biegów z automata na manual ?
GOLI Opublikowano 28 Lutego 2012 Opublikowano 28 Lutego 2012 Mechanicznie to sam bym ci zmienił ale tam pozostaje temat elektroniki i tego nie tykam. Wiem że jest jeden warsztat w Wałbrzychu który to ogarnie bo zmieniali multitrona na manual w B7 i dali rade
Michaloo24 Opublikowano 28 Lutego 2012 Opublikowano 28 Lutego 2012 A ile byś wziął za swój udział? Możesz podać namiary na ten warsztat?
szczyglo Opublikowano 29 Lutego 2012 Opublikowano 29 Lutego 2012 GOLI a jaki jest koszt czyszczenia turbinki z mojej audiczki 1.9 silnik afn?
Rekomendowane odpowiedzi