Skocz do zawartości
IGNOROWANY

lampa przednia-brak napiecia w kostce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

myslałem ze zarówka sie znowu spaliła ale gdy zajrzałem do lampy zobaczyłem przytopiona wtyczke od zarówki(dokładnia kabel ''-'' był przytopiony)teraz nie ma w nim napiecia jak włacze swiatła.bezpieczniki sa dobre,jest jeszcze jakis inny bezpiecznik lamp?a moze przekaznik sie spalił?gdzie znajde przekaznik od tej lampy.jest to lampa przednia od kierowcy.

Opublikowano

Jak prawe światło mijania świeci to włącznik i przełącznik świateł są O.K.

Przekaźników to w Twoim aucie na tym obwodzie raczej nie ma, sprawdź kontrolką przejście przez bezpieczniki od świateł mijania, czasem tylko wyglądają na dobre.

Jeżeli za bezpiecznikem napięcie jest, a przy żarówce sprawdzając kontrolką do masy go nie ma , to szukaj przerwy na kabelkach pomiędzy skrzynką bezpieczników a lampą.

Jak do żarówki dochodzi napięcie to albo żarówka dead, albo masa gdzieś uciekła ...( przytopiony kabelek może to potwierdzać ).

Opublikowano

kolego tak jak pisałem nie ma napiecia na przewodzie w kostce.bezpieczniki sprawdzałem miernikiem.

Opublikowano

Napisałeś, że przewód minusowy masz przypalony. Teraz moje pytanie skąd chcesz mieć w nim napięcie? Podłącz miernik do masy "gdziekowiek" i sprawdź napięcie w kostce. Przewody masz rozrysowane w albumie schematów elektrycznych "Sam Naprawiam" strona 360

Opublikowano

tak.przewód minusowy jest przytopiony wkostce przy zarówce a napiecia nie ma juz w kostce która jest wpinana do lampy (o ile pamietam przewód zółty)

Opublikowano

Sprawdź dokładnie bezpiecznik nr 21 i kable za nim.

Opublikowano

kolego tak własnie wczoraj zrobiłem i tam tkiił problem.nie było styku na bezpieczniku.

Opublikowano

szyli znowu dziala poprostu zle sprawdziles polaczenie bezpiecznika.

Opublikowano

no dokładnie,sprawdzajac bezpiecznik miernikiem był dobry.a po drugie to tez nie wiedziałem do konca który bezpiecznik jest od tej własnie lampy.ale działa,jest ok.dzieki za porady.:hi:

Opublikowano

czlowiek uczy sie cale zycie niby bezpiecznik oki a kto by patrzyl czy styka:hi:

Opublikowano

dokładnie.raz tez sprawdzałem bezpieczniki wzrokowo bo cos tam mi nie działało.okazało sie ze bezpiecznik nie przepalił sie tylko tak jak by pekł ten drucik i nie było widac,:kwasny: