Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Turbo K04

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ile maksymalnie da się uzyskać na hybrydzie k03 i gdzie coś takiego można dostać?

też słyszałem o jakichś hybrydach od karambola, ale za cholerę nie mogę znaleźć ich strony, czy też jakiegokolwiek kontaktu.

Opublikowano

hybryda k03s polega za przerobce turba k03-029 (np. z BFB 163KM) i wymianie koła kompresji i wirnika ssacego jesli mnie pamiec nie myli, nie uciagnie wiecej jak zwykla k03s z BEXa

generalnie to mozesz pojsc w dwa kierunki, pozostac przy k03s/k04 i ok 220-230KM lub kupic cos wiekszego i przebudowac pol osprzetu w silniku i bawic sie w troche wiecej (ale tu koszta rosna znacznie) wiec nie zawsze warto

Opublikowano
  • Autor

no tak a na przykład gt28r co trzeba przerabiać? są gotowe flasze do montażu. I coś jeszcze? ja mam już DP z kwasika wiec co dalej?

Opublikowano

Możecie mi powiedzieć kto robi takie hybrydy i jak to się ma do nowej k03s?

Opublikowano
  • Autor
Możecie mi powiedzieć kto robi takie hybrydy i jak to się ma do nowej k03s?

Auto Karambol - TURBOSPR?ARKI - Gdynia - Biaystok tu masz stronę Karambola i oni robią hybrydy. Czytałem gdzieś, że z hybrydami nie ma powtarzalności raz sie udają raz nie.

---------- Post dopisany at 00:36 ---------- Poprzedni post napisany at 00:07 ----------

a może jakieś turbo po regeneracji zazwyczaj tańsze ale jak z wytrzymałością?

Opublikowano

dzięki za link :) czytałem o jakichś problemach tymi sprężarkami, że potrafią podziękować nowemu właścicielowi :/

Opublikowano
  • Autor

ja też więc obawiam sie hybrydy

Opublikowano

Jestem mechanikiem.

Karambola odradzam. Złe wspomnienia ze współpracy.

Wiem z własnego doświadczenia jeżeli auto tańsze niż 10t to regeneracja za 700 i do żyda. Niech inny się martwi.

Jeżeli więcej warte i jest robione dla siebie i swojego świętego spokoju to tylko nowa z pewnego źródła.

np tego: Nowe Turbosprężarki - Turbiny - DIESEL SERVICE - Najlepsze Turbosprężarki w sieci

Opublikowano

Jak myslicie o hybrydzie to reguły nie ma - jedne jeżdżą bez problemu inne wywalają się na starcie :kwasny: Karambol, Moto-remo tu możecie pytać o hybrydy. Mozecie też uderzyć do Tomka Devastation - ma kontakt na jakieś hybrydy.

Opublikowano

Ja mam hybryde od Devastationa. Śmigam na niej już 7 miesięcy i nie ma z nią problemów. Wystroiłem teraz auto u GTO na wtryskach 440cc. Przepływka pokazuje 177g/s więc nie jest żle. Nie hamowałem jeszcze i nie wiem ile jest dokładnie km i nm

Opublikowano

Pokaż logi 2 i 115

Opublikowano
  • Autor

a może wie ktoś jaki nr powinna mieć K04-015 w serwisie bo mam u siebie serwis Skody może tam przypytam?

Opublikowano

Ta k04 nie była montowana do żadnego samochodu seryjnie więc numeru pewnie nie znajdziesz

Wysłane z mojego HTC EVO 3D X515m

Opublikowano
  • Autor

aha na jakiejś stronie widziałem ze ktoś pisał że kupił turbo w serwisie skody chyba chodziło o K04

Opublikowano

I nie mylił sie, bo k04 były montowane seryjnie ale tylko w poprzecznych silnikach stąd to zmylenie

Wysłane z mojego HTC EVO 3D X515m

Opublikowano
Pokaż logi 2 i 115

115. ??????

:polew::polew::polew::polew:

Opublikowano
  • Autor

tak ale podobno k04-015 pasuje P&P w miejsce naszej k03

może zrobimy listę turbin i jakich przeróbek trzeba dokonać będzie to spore ułatwienie dla początkujących.

Opublikowano
  • Autor

no spoko ale wetując 89 stron nie dowiedziałem sie zbyt wiele wszytko porozsiewane nic zebrane do kupy

Opublikowano

K04-015 podchodzi P&P

zapodasz do tego metalowy TIP, dobry DV np Forge 007

wtryski 320-380ccm, front cooler i wyjdzie Ci z 230kM

cała reszta turbin wymaga sporych przeróbek