Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wybór Telewizora :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Odbiegajac od tematu

Dzis strasznie chcialem sie dowiedziec jaka mam matryce w 6800 i nie jest to takie proste

,,,,ale np,jednym ze sposobow jest wejsc w menu servisowe i mamy wsio robiliscie to?

JAK NIE TO NIE ROBCIE :whip2:

A czemu nie robić , jeśli można zapytać?

Bo w samsungu twierdza ze ta Twoja wizyta zapisuje sie w menu servisowym i pan wlasnie TRACI GWARANCJE :hi:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Co powiecie na Samsunga 46" LED UE46EH5300 za ok 2400zł. Warto czy szukać coś innego?

Opublikowano

@YOGI3000 ,A czy musi być LED i czy musi być Samsung? :wink:

Dodaj jeszcze co chcesz oglądać - z jakiś źródeł i w ogóle.

Opublikowano

swego czasu ktoś kiedyś mi pisał że jak do 40" to tylko LED jeżeli po wyżej 40" to tylko plazma a jak jest naprawdę nie wiem

Opublikowano

Ja u siebie mam plazme 42" Panasa... i powiem jedne - Tylko plazma.

Chcąc kupić LED/LCD który oferuje zbliżoną jakoś obrazu, trzeba wyłożyć więcej.

Opublikowano
Ja u siebie mam plazme 42" Panasa... i powiem jedne - Tylko plazma.

Chcąc kupić LED/LCD który oferuje zbliżoną jakoś obrazu, trzeba wyłożyć więcej.

LED ok 60W a plazma ok 300W :kwasny:

Oglądać raczej normalna TV, sat i naziemną, czasami HD.

Opublikowano

300W?? :shock3:

Skąd Ty to wziąłeś?? 60'' ciągnie do 290W...

http://www.panasonic.pl/html/pl_PL/Produkty/TX-P60ZT60/overview/12244475/index.html?view=angle&angle=4&colourVar=TX-P60ZT60E

Moje 42" ciągnie 130W

A trzeba dodać, że w przypadku plazmy, nie ciągnie ona cały czas max - w przypadku ciemnych scen będzie ona pobierała nawet mniej od LCD.

LCD (czy LED - jeden pieron, to LCD tylko inny typ podświetlenia) natomiast ze względu na technologię cały czas pobierają średnią wartość.

Puść sobie materiał SD na plazmie i LCD, w tej samej cenie, możesz porównać jakość - rbl.tv, albo 4fun.

Osobiście wolę mieć lepszą jakość i dynamikę obrazu, a resztę oddać w rachunku. Trzeba dodać, że ile może wzrosnąć rachunek za prąd w stosunku miesięcznym? O 5zł?

Pozostaje pytanie po jakim czasie ceny się zrównają LCD i plazma + wyższy rachunek.

Jak zawsze wszystko kwestia gustu :wink:

Opublikowano
swego czasu ktoś kiedyś mi pisał że jak do 40" to tylko LED jeżeli po wyżej 40" to tylko plazma a jak jest naprawdę nie wiem

Zależy gdzie ten TV będzie stał. Jeśli będzie to bardzo jasny nasłoneczniony pokój to plazma może się zbytnio nie sprawdzić. W każdych innych warunkach plazma przebija LCD. Ma piękne nasycenie kolorów, różnica jest bardzo duża.

Opublikowano

i zre dwa razy wiecej pradu

Opublikowano

nie myślałeś o projektorze :naughty:? bije na głowę plazmy i LCD (oczywiście te w normalnych cenach, a różnica w poborze mocy to 20% więcej zje plazma...czyli żadna ;) )

Opublikowano

panowie wie ktos jaka roznica jest miedzy samsungiem F6640 a F6800 ? cena raczej podobna , kumple mi polecal ten pierwszy , poczytalem post chwali sie 6800 , jakies opinie >?

Opublikowano

Ja od lat tylko LG teraz seria LM 649s Poprzednik LM620s I nie narzekam Led ma dobre doświetlanie i mały pobór Prądu

Opublikowano
Ja od lat tylko LG teraz seria LM 649s Poprzednik LM620s I nie narzekam Led ma dobre doświetlanie i mały pobór Prądu

zgadzam się. 2 tygodnie temu kupiłem za 2590 zł LG 42LM640 .... podłączyłem zwykłą myszkę bezprzewodową i śmiga jak ta lala :)

Opublikowano

Dołączam się do opinii na temat LG. Mam LG 47LM640 i uważam, że telewizor spełnia moje oczekiwania.

Opublikowano

Moje 40 LCD Toshiba powiedziało wczoraj dość (matryca, po równo 5 latach :facepalm:) i dzisiaj wskoczy? Samsung Ue46F5500 :decayed:

Teraz będzie pełna kompatybilność TV/PC/phone.

A tak w ogóle, orientuje się ktoś gdzie i za ile można kupić matrycę? Tak z ciekawości bym sprawdził ile to kosztuje, bo w necie jakoś specjalnie znaleźć nic nie mogę.

Opublikowano

Daj sobie spokój z kupnem matrycy.Nieopłacalne.Kolega naprawia TV, miał kiedyś sony chyba 45 cali do naprawy.

Dzieci się bawiły i uderzyły w matrycę.TV kosztował 5000zł bo troche temu było a matryca 2000zł.

Za 3000zł kupił drugi tv

Wymieniałem kilka matryc w laptopach.

Koszt 350-450zł

W tv pewnie bedzie z 1000zł.

Twoja thoshiba sprawna 5 letnia może warta byłaby z 700zł

Tapatalk

Opublikowano

Jestes pewny ze to matryca? U mojego brata siedzimy w swieta a tu jeb dym z calego lcd. Myslal ze matryca a okazalo sie ze poszedl jakis kondensator ktory odpowiadal za uruchamianie matrycy. Magik skasowal 8 zl za kondesator a 50 za lutowanie i spr reszty tv :)

Wysłane za pomocą Tapatalk z Samsung Xcover2 4.1.2

Opublikowano

Tak, matryca. Telewizor normalnie działa, dźwięk itd. itd - po prostu pojawiły się pasy na ekranie, w różnych kombinacjach. Według fotek z sieci - jest to matryca.

Poza tym TV był w serwisie - koleś go przejrzał i potwierdził, że matryca.

Dzisiaj ktoś go zabiera za 150 PLNów, więc przynajmniej na na zgrzewę dobrego browara wystarczy, żeby wypić przed nowym TV :decayed:

Opublikowano

Szukam TV LED za max 2400 zł.

Ma mieć:

- dobre DVB-T, x-box, odczyt filmów z napisami z USB pendrive, dysk 1TB

- mocno SMART(tvn player, yt itd)

- dobrze jakby miał natywną matrycę 100 Hz

- WiFi

- 39-42 cale

Moje typy:

1. Panasonic 42E6E

2. Philips 40PFL5537

3. Philips 40PFL5507

Co myślicie? Dodam tylko, że nie mam żadnego tv. Nie oglądam od kilku lat:whistling:

Opublikowano

wiecie co troche poczytalem i wynika ze chyba jednak najlepiej kupic plazme :/