15lolo Opublikowano 9 Grudnia 2012 Opublikowano 9 Grudnia 2012 witam w moim ajm zostal wymieniony termostat niestety bez duzych rezultatow,, auto aby osiagelo 90stopi potrzebujeje ponad 1,5 godziny jazdy po miescie, dolny wąz zimy a nawet jak osiagnie 90 stopni juz i zgasze odpale za 10 minut znowu potrzebuje dlugiego czasu aby osiągnoł daną temperature (i wąz dolny jest nadal zimny) czego to moze byc objaw?
hopek03 Opublikowano 9 Grudnia 2012 Opublikowano 9 Grudnia 2012 Witam ,myślę że możesz mieć problem z wskaźnikiem lub czujnikiem temperatury w moim poprzednim Audi 80 b4 miałem podobnie i okazało się że w liczniku luty dobrze nie łączyły
15lolo Opublikowano 9 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 9 Grudnia 2012 kolego rozwarzalem to ale dolne weze są zimne... od chlodnicy tak jak by termostat nie otwieral a jest nowy zamontowany czy mozliwe ze jakis trefny?..
Nelson Opublikowano 10 Grudnia 2012 Opublikowano 10 Grudnia 2012 kolego rozwarzalem to ale dolne weze są zimne... od chlodnicy tak jak by termostat nie otwieral a jest nowy zamontowany czy mozliwe ze jakis trefny?.. To że termostat jest nowy, wcale nie gwarantuje jego sprawności. Także zapitalaj do sklepu reklamować tego padalca:wink:
RS Opublikowano 10 Grudnia 2012 Opublikowano 10 Grudnia 2012 Moze swiece dogrzewajace ci sie wysraly, lub czujnik cieczy chlodzacej?
Nelson Opublikowano 10 Grudnia 2012 Opublikowano 10 Grudnia 2012 Co ma czujnik temperatury do dolnych węży? Sprawdź, też czy nie masz zapowietrzonego układu.
15lolo Opublikowano 11 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 11 Grudnia 2012 zapowietrzony nie jest... niech ktos sie wypowie kto ma diesla bo w PB jest inaczej szybciej sie nagrzewa... (mam drugie 1.8T) czy z tytułu ze jest na minusie i dolny wąz non stop cieply czy jak osiagnie 90 stopni to dolne weze i płyn w zbiorniczku pownien byc ciepły ps ktory czujnik bo slyszalem ze są dwa o ktorym mowa o tym co jest przy chłodnicy na krućcu dolnym weżu?? i czy jest jakas zada montazu weże mam namyśli... Pobierz plik wymiana termostatu jpg | TinyPic.pl - Najlepszy darmowy hosting zdjęć, obrazków, fotek chodzi mi o te przekrecania termostatu.
Dev Opublikowano 11 Grudnia 2012 Opublikowano 11 Grudnia 2012 wsadz tekture pomiedzy chłodnice klimy a chłodnice wody na całej powierzchni i sie przejedz czasami tak jest że nowy termostat musi sie "dotrzeć" gwarantuje że poskutkuje
kruper Opublikowano 12 Grudnia 2012 Opublikowano 12 Grudnia 2012 wsadz tekture pomiedzy chłodnice klimy a chłodnice wodyna całej powierzchni i sie przejedz czasami tak jest że nowy termostat musi sie "dotrzeć" gwarantuje że poskutkuje ooo tego to nie wiedziałem...
Rekomendowane odpowiedzi