lukasz2223 Opublikowano 15 Czerwca 2008 Opublikowano 15 Czerwca 2008 Cześć wam wszystkim,dawno nie męczyłem tu nikogo o poradę,ale dziś ku mojemu zaskoczeniu moja A4 pokazała rogi.Ni z gruchy ni z pietruchy nagle pod supermarketem wyciekł mi płyn z chłodnicy i z wyrównawczego,jako ze niedziele to marne4 szanse zdiagnozowania,ale znalazłem serwis opon gdzie podnieśliśmy auto zdjęliśmy osłonę i Wygląda na to ze cieknie Pompa Wody a dokładniej jest tam taki kapselek jak w bloku żeby czasami jak zamarznie..... Czy ktoś z was miał taki problem??? Czy muszę wymienić całą pompę wody czy tylko ten kapselek. Drugie pytanie jak w Audi wygląda wymiana pompy jeżeli trzeba co po kolei i jak sie do tego zabrać,dzięki z góry klubowiczom.pozdrawiam i czekam na jakieś wieści
zibizab Opublikowano 15 Czerwca 2008 Opublikowano 15 Czerwca 2008 Kolego jak ci siadla pompa to ją wymień i prawdopodobnie rozrzad do wymiany.jest rególa ,że jak sie wymienia rozrzad to i pompę bo jest napędzana z rozrzadu
lukasz2223 Opublikowano 15 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 15 Czerwca 2008 Ale rozrzad był wymieniany jeszcze zanim ja kupiłem-karteczka jest z serwisu ze jeszcze troche kilometrow zanim wymiana ponowna,Czy pompa wody musi zaczac cieknac z powodu rozrzadu??
zibizab Opublikowano 15 Czerwca 2008 Opublikowano 15 Czerwca 2008 Nie przy wymianie rozrządu nie wymieniono pompy
lukasz2223 Opublikowano 15 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 15 Czerwca 2008 no wygląda na to,ze nie wymieniono tej pompy...ale co?bylo dobrze i nagle w piekny sloneczny dzien pod sklepem nawet nie na gorącym silniku,zaczelo leciec ciurkiem
zibizab Opublikowano 15 Czerwca 2008 Opublikowano 15 Czerwca 2008 no wygląda na to,ze nie wymieniono tej pompy...ale co?bylo dobrze i nagle w piekny sloneczny dzien pod sklepem nawet nie na gorącym silniku,zaczelo leciec ciurkiem Padla[br]Dopisany: 15 Czerwiec 2008, 15:57 _________________________________________________Po co Ci nowy wątek - http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a7a1ec48cabebf00.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b66462a04993873c.html
lukasz2223 Opublikowano 15 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 15 Czerwca 2008 Czyli co,nie obejdzie sie bez rozbierania rozrzadu? Wyglada to na nie zbyt skomplikowana wymiane patrzac od spodu
andrzej_1970 Opublikowano 15 Czerwca 2008 Opublikowano 15 Czerwca 2008 W ADR pompa wodna nie jest napędzana paskiem rozrządu więc nikt nie pomyślał o wymianie pompy wody,do wymiany pompy trzeba zdemontować cały przód aby mieć dostęp.
lukasz2223 Opublikowano 15 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 15 Czerwca 2008 Ale rozrzadu ruszac nie trzeba?? bo jezeli nie to sam chyba dam rade to zrobic..ciezko zdjac przod-?no i ci trzeba pozdejmowac
andrzej_1970 Opublikowano 15 Czerwca 2008 Opublikowano 15 Czerwca 2008 Jeżeli rozrząd był wymieniany to niema powodu go ruszać pompa wody jest napędzana razem z pompą od wspomagania.
lukasz2223 Opublikowano 15 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 15 Czerwca 2008 No był wymieniany i na te chwile mam przejechane okolo 179 tys a mam nastepna wymiane 230 tys chyba wiec jeszcze czas jest,myslałem bardziej ze trzeba rozbierac rozrzad do wymiany pompy,ale z tego co czytam to nie ruszamy rozrzadu bo nie napedza jej pasek od rozrzadu[br]Dopisany: 15 Czerwiec 2008, 19:04 _________________________________________________Dobra wiec Watek do zamkniecia Pompa do wymiany ,juz Zaczałem nowy watek jak ta pompe wymienic, a ten watek usunac prosze pozdrawiam Łukasz
Rekomendowane odpowiedzi