Cuber Opublikowano 28 Listopada 2006 Opublikowano 28 Listopada 2006 Zmiany wygladu (lifty) B5 przed liftem 1994-1997 wnetrze: stara kierownica nadwozie: stary typ lamp tylnych w 1996 roku pojawiła sie wersja nadwozia Avant I lift 1997-1999 wnetrze: zmiana kierownicy inne zegary (m.in. zegarek analogowy z cyframi na godzinie 12, 3, 6 i 9) nadwozie: usunięcie znaczka Audi z pod bocznego kierunku zmiana tylnych lamp (lampa w paski - kierunek biały, 2 od góry) dolne listwy ochronne na drzwiach wyposażenie: pojawienie się w opcji bocznych poduszek lampy przednie na BOSCHe (H7) z zespolonymi przeciwmgielnymi w lampach II lift 1999-2001 wnętrze: zmodyfikowana konsola środkowa nowy klimatronic zmiana miejsca uchwytu na kubek chrom wokół drążka zmiany biegów zapalniczka w innym miejscu (tunel srodkowy) podswietlona regulacja mocy nawiewu (przy kratkach) inna podsufitka zmiana oświetlenia wnętrza (górnego) przód i tył zmieniono liczniki: cyfry są podświetlane na biało, ale w pierwszym wydaniu zegarek był analogowy a potem doszedł cyfrowy nadwozie: zmienione klamki na wypukłe zmieniona klapa tylna zmieniony zderzak tyl zmienione lampy tył (wsteczny biały, 2 od dołu, clear) przeniesienie spryskiwaczy z maski na podszybie inne podszybie zmienione lampy przód (zespolone soczewki Valeo) inny zderzak i halogeny w zderzaku nie w lampach zmieniony gril (wiecej chromu) prostokątne kierunki boczne wieksze prawe lusterko opcjonalnie błotniki (tutaj różnice kosmetyczne) inne listwy drzwiowe boczne, zmieniona maska wyposażenie: pojawiło się ESP (nie wiem jakz ASRem) 4x airbag w standardzie częściowo zmieniona gama silników (pod kątem normy Euro III) - wprowadzenie silników TDI PD http://www.vagmag.com/B5AudiA4/ zmiana modelu na B6 1998 pojawienie sie wersji S4 1999 styczen/luty - II face lifting modelu A4 B5 sedan i avant 2000 Listopad produkcja A4 model B6 sedan 2000 debiut RS4 2001 jesień - sprzedaż modelu A4 B6 avant (koniec produkcji A4 B5 avant)
luki_kali Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Opublikowano 17 Kwietnia 2011 dobra robota :> a jak wygląda sprawa z amortyzatorami, zawieszeniem itd chodzi mi konkretnie o to czy mocowania amortyzatorów z liftu i II liftu są takie same jak przed liftem
juchas Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Opublikowano 17 Kwietnia 2011 w drugim lifcie w początkach produkcji są egzemplarze w których cyfry na liczniku są podświetlane jeszcze na czerwono
majuDJ Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Po I lifcie dołożono w tylnej kanapie jeden zagłówek i było ich 3 zamiast dwóch jak do tej pory
wiktorsam Opublikowano 3 Maja 2011 Opublikowano 3 Maja 2011 Nie wszystko jest dokładnie tak jak tu opisane, ja mam auto po 1 mini lifcie, auto rocznik 96 ale modelowo już 97 i tak: Mam znaczki audi na błotnikach, ale mam już listwy dolne drzwiowe. W środku mam starą kierę, ale mam już np przycisk do zaryglowania drzwi przy klamce kierowcy którego przed liftem nie było. Mam też stary typ licznika. Do tego lakierowane klamki i lusterka których przed liftem nie było, lampy z przodu jeszcze valeo przedliftowe a z tyłu już poliftowe .
kalinowski85 Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Świetna robota ! Ale mam takie pytanie. Czy mógł by ktoś opisać zmiany w w wyposażeniu i elektryce? Na przykład : Mam audi po pierwszym lifcie i musiałem wymienić silniczek wycieraczki przedniej. I tu okazuje się że do auta z 1998r. nie pasuje silnik z audi z tego samego roku ale jeszcze przed liftem. Różni się sterowaniem silnika. ( to są bardziej ciekawostki ale takie szczegóły ułatwiają życie) Pozdrawiam
pastaldo Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Nie wszystko jest dokładnie tak jak tu opisane, ja mam auto po 1 mini lifcie, auto rocznik 96 ale modelowo już 97 i tak: Mam znaczki audi na błotnikach, ale mam już listwy dolne drzwiowe. W środku mam starą kierę, ale mam już np przycisk do zaryglowania drzwi przy klamce kierowcy którego przed liftem nie było. Mam też stary typ licznika. Do tego lakierowane klamki i lusterka których przed liftem nie było, lampy z przodu jeszcze valeo przedliftowe a z tyłu już poliftowe . u mnie tez jest własnie taka mieszanka a rocznik juz niby 97. Troche rzeczy jak w przedlifcie troche jak po I lifcie. podejrzewam że te nieścisłości wynikają z tego że w tych okresach takich przejściowych zakładali co mieli więc jak zostało troche elementów z przedliftu to wypychali później i mieszanki takie wychodziły
Armi Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Słownik w dłoń i wszystkie różnice znane: http://der-b5.de/Audi_A4_/_S4_Limousine_-_Typ_B5/8D2.html
Rekomendowane odpowiedzi