Ciepły Opublikowano 17 Czerwca 2008 Opublikowano 17 Czerwca 2008 Panowie u was tez tak jest i bylo ze zaraz po zalozeniu instalacji autko robilo 420 km na pelnym zbiorniku pozniej 360 a teraz ledwo 320 wyciagam, dziwne jest to ze styl jady sie nie zmienil a gazu ubywa... Moze gaz jest slabszej jakosci sam juz nie wiem a do tego duzo mocy stracila niunia zaraz po zalozeniu nie czulem roznicy teraz jest ogromna :/
letallec Opublikowano 17 Czerwca 2008 Opublikowano 17 Czerwca 2008 Jedź do tego gazownika i się poskarż. W końcu masz chyba jakąś gwarancję.
Lukas Opublikowano 17 Czerwca 2008 Opublikowano 17 Czerwca 2008 a moze kiedys to byla zima i jazda bez klimy a teraz z klima ale to by byla mniejsza roznica z 20 KM jedz na regulacje
mirek31071977 Opublikowano 17 Czerwca 2008 Opublikowano 17 Czerwca 2008 Ile już przejechałeś na tym gazie?Może już by trza było na regulację gazu podjechać,filtr z gazu wymienić itd.I kwestia czy cały czas tankujesz na tej samej stacji.
Ciepły Opublikowano 17 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 17 Czerwca 2008 No wiec instalacja to "Tomasetto" gaz zakładałem w czerwcu tamtego roku 90 % tankowania od samego poczatku to Shell czsem tylko ja jestem gdzies w trasie lub na shellu niema gazu tankuje gdzie indziej nawet za granica jak bylem staralem sie tankowac n a shellu. Klimy praktycznie nie urzywam wiec to napewno nie przez to. Co do wymiany filtra itd wszystko robie regularnie i powiem szczerze ze bylem u gazownikow mowie ze auto za slabe ze za duzo pali odpowiedz jest zawsze jedna po podpieciu komputera wszystko jest ok mapy dzialaja jak nalezy i nic sie nie rozregulowalo
poziek Opublikowano 17 Czerwca 2008 Opublikowano 17 Czerwca 2008 a sondy lambda ? czy wywala ci jakieś błędy w Vagu ?
Ciepły Opublikowano 17 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 17 Czerwca 2008 sprawdzalem tydzien temu jedyny jaki byl to cos tam o akumulatorze ze slabe napiecie ale aku podladowany po zimie wiec spokoj
poziek Opublikowano 17 Czerwca 2008 Opublikowano 17 Czerwca 2008 sprawdzałeś spalanie na benzynie ? identyczne co wcześniej ?
Ciepły Opublikowano 17 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 17 Czerwca 2008 nie zauwazylem raczej wiekszego spalania na benzyce. A najwiekszy problem w tym ze niunia jest mulasta na gazie z poczatku nie czulem roznicy
Ciepły Opublikowano 17 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 17 Czerwca 2008 Chyba tak.. Pojade tem i powiem co sie dzieje w koncu gwarancja jest niech siedza i mysla :gwizdanie:
Dev Opublikowano 17 Czerwca 2008 Opublikowano 17 Czerwca 2008 ....a i tankuj na Orlenie na tę chwile maja najlepszy gaz
Ciepły Opublikowano 17 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 17 Czerwca 2008 tankuje czasem na bliskiej ona jest z orlenu niestety nie jestem zadowolony ostanio po tankowaniu zrobilem 290 km od tamtej pory nie jezdze tam
stomi Opublikowano 24 Czerwca 2008 Opublikowano 24 Czerwca 2008 z ciekawości zapytam jaką masz butle?
przemo2.4 Opublikowano 23 Listopada 2008 Opublikowano 23 Listopada 2008 nie wiem czy ktos tu jeszcze zajzy ale napisze co mnie zastanawia. 44l lpg wchodzi do butli a ty piszerz ze przejezdzales 420km to na setke ci pali 10.5l. (2.7 bt)super wynik jak dla mnie to 320 km na 44l to swietny wynik.(13.75l/100km) problem z ustaleniem spalania lpg polega na tym ze silnik sie rozgrzewa na benzynie i czesc kilometrow z licznika robi sie na pb. zima wiecej- latem mniej. dlatego czasem mozna odniesc wrazenie ze latem gazu pali wiecej.
Rekomendowane odpowiedzi