Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Nowicjusz - wątek powitalny

Jest to część 1 dyskusji Nowicjusz - wątek powitalny.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześc wszystkim,obecnie mam w posiadaniu audi 80 i zastanawiam się nad kupnem A4 ,co z tego wyjdzie zobaczymy.Pozdrawiam

• Odpowiedzi 416,3 tys.
  • Wyświetleń 24,5 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Witamy :hi:

Opublikowano

siema :hi::a4fan:

Opublikowano

cześć :)

Opublikowano

cześć ;)

Opublikowano

cześć ;)

Opublikowano

Witam wszystkich klubowiczów :a4fan: . Od kilku miesięcy jestem właścicielem AUDI A4 1.9 TDi z 1997 roku. Niedługo dołączę kilka fotek! <br><br>Pozdrawiam

Opublikowano

Witaj :hi:

Opublikowano

siemka ;)

Opublikowano

Czesc

Opublikowano

Witam.Slawek (Elgin-Szkocja) Jestem posiadaczem A4-ki B5 1.9 TDI Czy ktoś mógłby mi napisać jak dużo pracy jest przy wymianie paska rozrządu?Tylko potrzebowałbym instrukcji kok po kroku co musze zdemontować. :notworthy:

Opublikowano

Czesc Sławek :hi:

Opublikowano

witamy na forum, w dziale technicznym na bank znajdziesz instrukcje :th:

Opublikowano

Na początku musisz rozebrać cały przód autka (czyli zderzak, pas przedni z chłodnicami i lampami) później trzeba pościągać paski klinowe (wieloklinowe) i zacząć rozbierać obudowę rozrządu. Później ustawiasz sobie koła pasowe na znaki i jest jeszcze dobrze samemu zrobić sobie znaki dla pewności np. lakierem do paznokci, na kole pasowym i silniku. Później odkręcasz napinacz i ściągasz pasek, wymieniasz wszystkie roli i napinacz, prawdopodobnie będziesz musiał wymienić pompę wody i składasz później wszystko tak jak rozbierałeś i trzeba założyć pasek tak żeby wszystkie znaki były na swoim miejscu tak jak było przed rozebraniem. Aha i po założeniu paska i przykręceniu napinacza, trzeba przekręcić silnikiem 2 razy, to znaczy założyć klucz na koło od wału i zrobić 2 pełne obroty, sprawdzając czy nic sie nie blokuje, jak wszystko jest wporząku to zostaje ci tylko złożenie autka.

Ale jak masz małe pojęcie o mechanice to lepiej sie za to nie bierz, możesz sobie narobić problemów.

Jeśli coś się nie zgadza w opisie to proszę mnie poprawić, w końcu pisałem to wszystko z pamięci. Poczytaj na forum technicznym jak radziła NIUNIAA4 napewno coś będzie o rozrządzie.

Opublikowano

Witam i pozdrawiam wszystkich forumowiczów, i fanów tej jakże prestiżowej marki :)

Opublikowano

Witam wszystkich i pozdrawiam !!

Opublikowano

Siemano

Opublikowano

Witamy na pokladzie A4

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Konto

Nawigacja

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.