marcinsparco Opublikowano 30 Grudnia 2012 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Witam, szukam informacji na temat sterowania głosem w B6/B7 z radiem RNS-E, czy jest możliwe dodanie języka polskiego, i czy to działa?Co należy zrobić żeby spolszczyć navi RNS-E i kolorowy FIS? Pozdrawiam
danielo Opublikowano 30 Grudnia 2012 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Z tego co wiem FISa nie spolszczysz,RNS-a można jak poszukam to dam Ci namiary kto może to zrobić,nie wiem jak z SDS sam też jestem ciekaw mam w j.angielskim.
marcinsparco Opublikowano 30 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2012 Szkoda że Fisa nie idzie spolszczyć, niemieckie komunikaty mam, źle mi sie na to patrzy, a można chociaż zmienić na angielskie? Co do RNS-E, czekam za info A najbardziej ciekawi mnie jak w praktyce działa SDS
wrclaguna Opublikowano 30 Grudnia 2012 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Szkoda że Fisa nie idzie spolszczyć, niemieckie komunikaty mam, źle mi sie na to patrzy, a można chociaż zmienić na angielskie?Co do RNS-E, czekam za info A najbardziej ciekawi mnie jak w praktyce działa SDS Aby zmienic komunikaty w liczniku wystarczy przekodowac było o tym pierdylion razy , wystarczy poszukac i poczytac na FORUM Tematy do poczytania : http://a4-klub.pl/nawigacja-car-audio-cb-radio-17/b6-b7-sds-rns-e-57552/ http://a4-klub.pl/warsztat-zrob-to-26/all-rns-e-7428/ Jezeli chodzi o Polskie Menu to mozna to zrobić jezeli ma sie NAVI BNS 4.2 Przykład jak to wygląda ---> BNS 4.2 - FIS Nawigacja w Liczniku - Polskie Menu - Nauczymy Twoje Auto Języka Polskiego !
bojan167 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Szkoda że Fisa nie idzie spolszczyć, niemieckie komunikaty mam, źle mi sie na to patrzy, a można chociaż zmienić na angielskie?Co do RNS-E, czekam za info A najbardziej ciekawi mnie jak w praktyce działa SDS Język na fisie jeśli masz b7 z kolorowym fisem-bo z profilu się nie dowiedziałem-z poziomu menu Fisa:Naciskasz przycisk z dołu manetki trzy razy,włączy Ci się menu licznika,wchodzisz w "einstellen" później"sprache" i "englisch"i masz:decayed: a jeśli b6 z mono fisem poprzez kodowanie licznika vagiem
Gość cwiara Opublikowano 30 Grudnia 2012 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Jezyk koduje sie gdzie indziej. To co podales to kraj. I jesli dasz np anglia to przebieg bedzie w milach Sent from my iPhone using Tapatalk
bojan167 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Sory za błąd:wink: Zmiana języka fis vagiem - 17 Instruments - 10 Adaptation wpisujemy wartość 04 pojawi sie wartość z przedziału od 1 do 7, gdzie: 1 język niemiecki 2 język angielski 3 język francuski 4 język włoski 5 język hiszpański 6 język portugalski 7 język czeski podajemy nową wartość w zależności od wybranego języka i zapisujemy.
Gość cwiara Opublikowano 30 Grudnia 2012 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Teraz to tak Sent from my iPhone using Tapatalk
marcinsparco Opublikowano 6 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 6 Stycznia 2013 a jak to jest z tym SDS'em ? działa to po polsku, czy to pic na wode ?
Gość cwiara Opublikowano 6 Stycznia 2013 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Po angielsku dziala calkiem dobrze Sent from my iPhone using Tapatalk
wrclaguna Opublikowano 7 Stycznia 2013 Opublikowano 7 Stycznia 2013 a jak to jest z tym SDS'em ? działa to po polsku, czy to pic na wode ? Nie bedzie komunikatow po Polsku
easymoonrider Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Wytłumaczycie mi jak zmienić język SDS? Niemiecki głos tej Pani nie jest przyjemny dla ucha.
Butcz Opublikowano 28 Września 2015 Opublikowano 28 Września 2015 Ogrzebuje kotleta. Wie ktoś jak zmienić głos w SDS z niemieckiego na angielski?
hejneken Opublikowano 6 Października 2015 Opublikowano 6 Października 2015 Też bym chętnie się dowiedział jak zmienić SDS na angielski.
marjankowi Opublikowano 7 Października 2015 Opublikowano 7 Października 2015 (edytowane) RNSE adaptation channel 011: Language (Speech Recognition) zmieniasz 0 na 1 = English Choć nie jestem pewien , czy ta opcja nie dotyczy komunikatów nawigacji. Edytowane 7 Października 2015 przez marjankowi
msu Opublikowano 2 Listopada 2016 Opublikowano 2 Listopada 2016 Odgrzewam temat. Jak zmienić te języki: SDS -gada do mnie coś po francusku - chciałbym po angielsku FIS - po angielsku - to juz zmieniłem NAVI - nie gada w ogóle - chciałbym po angielsku Menu - zmiana na polski - ma ktoś możne pliki z sw - te na necie to już powygasały.
Rekomendowane odpowiedzi