Opublikowano 17 Czerwca 200818 l podczas chamowania czuc dziwne pulsowanie tak jak by abs sie wlanczal dzieje sie tak za kazdym razem gdy chamuje przewaznie przed samym zatrzymaniem,co to moze byc?? * prosze o stosowanie wlasciwego prefixu [Musashi]
Opublikowano 17 Czerwca 200818 l podczas chamowania czuc dziwne pulsowanie tak jak by abs sie wlanczal dzieje sie tak za kazdym razem gdy chamuje przewaznie przed samym zatrzymaniem,co to moze byc?? A moze slychac takie hrobotanie??A bylo cos ruszane przy hamulcach?Mozliwe ze trzeba czujniki od abs-u lekko dobic do wienca na przegłubie
Opublikowano 17 Czerwca 200818 l mam dokładnie to samo, ale u mnie klocki sie kończą (tak ogólnie to temat w układzie hamulcowym przenieś)
Opublikowano 18 Czerwca 200818 l Kolego, miałem dokładnie to samo, na 100% czujniki abs, albo sie przekręcił albo zabrudził, trzeba wyczyścić Pozdrawiam
Opublikowano 18 Czerwca 200818 l Ja też miałem taki objaw + chrobotanie, łapało mi przednie prawe koło. A zaczęło się po wymianie przegubów / kombinowali kombinowali aż w końcu spryskali wszystko i przestało.. Na Vag-u czujnik z prawego przodu inaczej mierzył prędkość - proponuje przeczyścić.. :th:
Opublikowano 19 Czerwca 200818 l krzywe tarcze powodują podobny objaw. Krzywe tarcze "biją" - szczególnie czuć to przy większych prędkościach, ale w zasadzie rzeczywiście objawia się podobnie. Z tym, że przy krzywych tarczach ten objaw jest na tyle wyraźny i intuicyjny, że bardzo łatwo sie domyślić że to wina tarcz. Nie trzeba być specjalistą raczej. Ocena leży po stronie dlugopisa-88 czy to raczej "bicie" na przodzie czy załączający się ABS. Jeśli łapie ABS to też raczej czuć, że auto "pływa" "zarzuca" albo "blokuje któreś koło" przy hamowaniu - no i czy słychać jakieś chroboty Ale sam zaiteresowany jakoś ucichł
Opublikowano 25 Lipca 201115 l Witam chial bym sie podpiąc pod temat otórz po toczeniu tarcz i zalozeniu tez mam podobne objawy pulsujace chamulce od poczatku jak by abs sie wlaczał od poczatku chamowania i słychac jakies cherboty do tego czasem predkosciomierz szfankuje od czego mam zacząc co sprawdzic? Tarcze wyjmowałem i wkładałem sam nie zaczepiałem czujników Absu
Opublikowano 26 Lipca 201115 l Nie posiadam waga pozostaje mi go kupic na allegro lub zapłacic za sprawdzenie,jak juz cos bede wiedział dam znac
Opublikowano 27 Lipca 201115 l tak przy okazji co bys polecil? moze to byc którys z najtanszych? np http://allegro.pl/interfejs-kkl-usb-kabel-vag-vw-seat-audi-passat-a3-i1732547159.html
Opublikowano 27 Lipca 201115 l tak przy okazji co bys polecil? moze to byc którys z najtanszych? np http://allegro.pl/interfejs-kkl-usb-kabel-vag-vw-seat-audi-passat-a3-i1732547159.html cudów nie ma, ale do nauki wystarczy
Opublikowano 27 Lipca 201115 l A gdzie znajduja sie te czujniki w przednich kołach? jak je sprawdzić czy są OK ?
Opublikowano 30 Lipca 201115 l Zwrotnicach? A może jakieś zdjęcie bo jak to mowia 1 obraz wart jest tysiaca słów ?