Giede Opublikowano 8 Stycznia 2013 Opublikowano 8 Stycznia 2013 Chodzi o to koledzy, że od chwili kupna auta czyli już jakieś 5 lat wkurzam się na otwieranie auta z pilota. Muszę czasami pilotem dotknąć szyby, aby centralny się otworzył lub zamknął. baterie w pilocie zmieniałem już kilka razy i nic to nie zmienia. Jest jakaś możliwość zmiany vagiem dystansu zbierania sygnału przez auto bo czasami wku..w człowieka bierze jak musi wciskać i wciskać i może po 10 razie załapie jak zbliżę pilota do szyby
Wihajster Opublikowano 8 Stycznia 2013 Opublikowano 8 Stycznia 2013 nic nie zrobisz.Sterownik do wymiany
kkam Opublikowano 8 Stycznia 2013 Opublikowano 8 Stycznia 2013 pożycz od kogoś innego pilota i sprawdz jaki będzie zasięg. być może elektronika w pilocie siada. Jak nie to podmien na próbę moduł komfortu
karbonek Opublikowano 8 Stycznia 2013 Opublikowano 8 Stycznia 2013 Antenę sobie wystaw. Czy w każdym miejscu jest zasięg ten sam? Ja mam taką sytuację, że w dni powszednie przy pałacu kultury (Wwa) muszę zbliżać pilota do anteny, w weekendy jest ok. Jak pojadę za Wwa to łapie z 50m - zakłócenia Zależy jeszcze na jakiej częstotliwości pilot nadaje - 27MHz, 433MHz, 868MHz - najgorzej jest dla 433MHz.
Giede Opublikowano 8 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 8 Stycznia 2013 najlepiej łapie jak idę od strony maski, natomiast jak stoję za samochodem to muszę dotknąć szyby. Po za miastem jest trochę lepiej. wymiana sterownika to rozumiem wymiana modułu komfortu? chyba na początek będę musiał pożyczyć od kogoś pilota. nie wiem jaka częstotliwość , auto zostało sprowadzone z francji. o co chodzi z tym wystawieniem anteny?
karbonek Opublikowano 9 Stycznia 2013 Opublikowano 9 Stycznia 2013 Na wiązce kabli masz taki przezroczysty z metalowym rdzeniem - jest to antena. Zobacz czy jest poprawnie zamontowany, bo tu masz problem.
julo23 Opublikowano 9 Stycznia 2013 Opublikowano 9 Stycznia 2013 Mam to samo w aucie żony - Corsie C '01r.
Giede Opublikowano 9 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 9 Stycznia 2013 gdzie szukać tej wiązki kabli czyli anteny?
Rekomendowane odpowiedzi