Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[ALL B5] Pompka centralnego - jaką kupić

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

jak się okazało w moim A4 (B5, 1995, TDI 1.9) nie było pompki centralnego, więc zapowiada się tylko jej montaż i będę miał w końcu centralny (chyba) :)

Mam jednak dylemat co do wyboru pompki, oto zdjęcie wtyczek, które znalazłem w prawym tylnym nadkolu:

image00080ef5.jpg

Zastanawiam się czy pompka z aukcji: http://allegro.pl/item382821597_pompka_centralnego_zamka_audi_80_100_b4_c4_a4_a6.html będzie pasowała. Z tego co można zauważyć to tam są 2 wejścia(do sterowania) + 1 (chyba) od zasilania (różowe wejście w pompce). Z tego co widać na zdjęciu mam tylko wtyczkę od zasilania i JEDNĄ wtyczkę sterującą. Być może druga jest gdzieś tam jeszcze schowana, a może po prostu jej nie mam. Co radzicie - czy szukać tej drugiej wtyczki i czy wszystkie A4 ją mają? Czy pompka z aukcji będzie dobra?

Z góry dzięki.

Opublikowano

Pod pompkę na pewno podpinane są tylko dwie wtyczki. Przynajmniej ja tak mam w swojej. Wczoraj miałem okazję tam pogrzebać i okazuje sie że wszystkie służą do sterowania, na pewno jedna z nich jest też z zasilaniem.

A co do pompki z allegro to jest całkiem inna niż ja mam, więc pojęcia nie mam czy będzie pasować. Jest jakaś dziwna bo sterowana 3 kostkami. :mysli:

Opublikowano

Sterowana 3 kostkami? To jest taka pompka jak tutaj (lepiej widać) http://allegro.pl/item378681052_pompka_centralnego_zamka_audi_a4.html - czyli sterowana 2 kostkami i zasilana jedną. W mojej kostce zasilania mam 6 bolców :) więc z tego co widzę, będę musiał kupić pompkę sterowaną 2 kostkami + zasilanie, bo innych zasilanych 6 bolcową kostką nie widzę. Dzisiaj pójdę tylko dokładniej poszperać i spróbuję znaleźć drugą kostkę sterującą...

Opublikowano

po VINIE dowiedz sie jaki numer ma miec pompka zebys nie byl zaskoczony tylko pozniej ze ci sie klapa nie zamyka

Opublikowano

czaki22 możesz mi dokładniej wyjaśnić o co chodzi z tym "VINEM", widzę że masz w swoim podpisie graficznym informacje, że sprzedajesz części - chętnie u Ciebie kupie pompke jeśli masz i mi dobrą doradzisz (wyjaśnisz co to ten "VIN")?[br]Dopisany: 20 Czerwiec 2008, 17:29 _________________________________________________Kurczę, nie znalazłem drugiej kostki sterującej w wiązce kabli. Nie wiem co teraz mam zrobić, pompek mających kostkę zasilania na 6 bolców i jedną kostkę sterującą nie widziałem nigdy. Nie wiem teraz czy druga kostka w ogóle się znajduje w tym samochodzie czy też nie. Nie wiem też do czego służą poszczególne (zwłaszcza brakująca) kostki. Czy szukać drugiej kostki czy też można ją olać skoro jej nie ma? Bo w tym momencie znajduje się w ciężkiej sytuacji..

Opublikowano

VIN to numer identyfikacyjny auta - masz na podszybiu pod maską, albo w dokumentach (zaczyna się od WAUZZZ..... )

Opublikowano

Niewykluczone że jeśli układ pneumatyczny długo pracował bez pompki to siłowniki w drzwiach mogą szwankować. Po prostu mogą być zbyt zasyfione naciągniętym kurzem żeby działać, przerabiałem kiedyś temat w B4, wymiana wszystkich 4 siłowników :kwasny: no ale tam pompki nie było z póltora roku, cena swojego czasu powalała na kolana :thumbdown:

Opublikowano

Proszę Was jeszcze raz o pomoc :) wręcz błagam :notworthy: kto pomoże określić jaki model pompki kupić do mojego autka... :(

Opublikowano

jak bede mial czas dzisiaj to zajrze na swoja i podm ci nr mojej, mamy ten sam rocznik wiec nie powinno byc problemu, z tego co pamietam tez mam dwie wtyczki

Opublikowano

dark79 liczę na Ciebie :) zobacz czy te wtyczki są podobne, bo z dwoma widziałem pompki, które mają zupełnie inne wejścia niż ja mam...[br]Dopisany: 26 Czerwiec 2008, 11:57 _________________________________________________No nic.. skoro dark79 zniknął to może ktoś kto posiada A4 (sedan/limuzyna), TDI 1.9 z 1995 napisze jaki nr typu ma pompka w jego aucie. Będę bardzo wdzięczny...

Opublikowano

wybacz, poprostu czasu brak, ale dzisiaj juz na bank sie postaram

Opublikowano

juz ci pomagaqm dzwonisz do ASO i mowisz ze potrzebujesz pompke centralnego zamka podajesz VIN i mowia ci numer pompki numer czesci jak ci niepoda to nazmyslaj ze musisz faxem zamowic a jak nie to dzwon do innego aso, niekoniecznie musisz miec druga kostke byly wersje na jda bez modulu komfortu jakbedziesz mial numer daj znac pompki od 100 zł jesli dalej masz problemy dzwon do mnie

Opublikowano

wiec tak, nr pompki to 4A0862257A, przynajmniej taki znalazlem na niej, jak by ktos mogl sprawdzic w etce czy aby taki wystepuje to by pomoglo koledze na pewno, 2 wtyczki i 2 wyjscia na wezyki, jeden czerwony jak u ciebie a drugi do atmosfery idze, czyli kawalek weza nigdzie nie podlaczonego, mam nadzieje ze cos sie ruszy w temacie

Opublikowano

wiec tak, nr pompki to 4A0862257A, przynajmniej taki znalazlem na niej, jak by ktos mogl sprawdzic w etce czy aby taki wystepuje to by pomoglo koledze na pewno,

zgadza się...

4A0 862 257 A (4A0862257A) wycofana w dniu 31/05/1997

można trafić też na : 4A0862257E, 4A0862257H.

Opublikowano

Dziękuję wszystkim za pomoc. Jednak wtyczka którą miałem jest szersza niż mi się wydawało i pasuje po dokładnym przyjrzeniu do pompki 4A0 862 257 A. Właśnie zamówiłem jedną z Allegro za 140 :-) Oby działała i będę brał się za montowanie alarmu + sterowanie pompką ;)