jacue Opublikowano 19 Czerwca 2008 Opublikowano 19 Czerwca 2008 Witam, ostatnio zauwazylem ze podczas ostrego ruszania i hamowania lewy xenon nie swieci stalym swiatlem tylko blyska. Co sie dzieje?
Gość ZeeBee Opublikowano 19 Czerwca 2008 Opublikowano 19 Czerwca 2008 Witam, czeka Cie wymiana żarników. Niestety będziesz musiał wymienić dwa. Popytaj jeszcze kogoś ale słyszałem, że nie można za długo zwlekać z wymianą ponieważ można uszkodzić przetwornice a uszkodzona przetwornica = się zdecydowanie większe koszty.
jacue Opublikowano 19 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 19 Czerwca 2008 tylko dlaczego widze to blyskanie tylko przy ostrym hamowaniu i ruszaniu?
ono Opublikowano 19 Czerwca 2008 Opublikowano 19 Czerwca 2008 Dokładnie takie same objawy były u mnie , na 100% żarniki do wymiany. Nie kupuj ich w ASO bo kosztują 700zł sztuka , a i tak są gówno warte.
krotki Opublikowano 19 Czerwca 2008 Opublikowano 19 Czerwca 2008 myślę że koledzy mają racje - żarniki... - tak dla świętego spokoju sprawdz jeszcze kostki połączeniowe - wypnij - wyczyść - wepnij spowrotem... - żarniki na allegro koło 100zł - nowe...
jacue Opublikowano 19 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 19 Czerwca 2008 czy zarniki da sie wymienic bez wymontowania lampy (czy do wymontowania lampy trzeba zdjac zderzak?)?
krotki Opublikowano 19 Czerwca 2008 Opublikowano 19 Czerwca 2008 lampy trzeba wykręcić - zderzaka ściągać nie trzeba
ono Opublikowano 19 Czerwca 2008 Opublikowano 19 Czerwca 2008 Da sie wymienić żarniki bez ściągania lampy , w B7 nie zdejmiesz lampy bez ściągania zderzaka .
krotki Opublikowano 19 Czerwca 2008 Opublikowano 19 Czerwca 2008 upsss... - przepraszam w takim razie , że wprowadziłem w błąd - myślałem że jest tak samo jak w b6
Pepin Opublikowano 24 Czerwca 2008 Opublikowano 24 Czerwca 2008 Da sie wymienić żarniki bez ściągania lampy , w B7 nie zdejmiesz lampy bez ściągania zderzaka . a ile czasu zajmuje ściagniecie i założenie zderzaka ... w wariancie mój pierwszy raz ? czy była gdzies na forum jakaś krótka instrukcja ?
Musashi Opublikowano 25 Czerwca 2008 Opublikowano 25 Czerwca 2008 ostatnio sciagalem 60min zdjecie + zalozenie, pomnoz x 2 to sie wyrobisz. montaz jest podobny jak w b6 warto polozyc cos miekkiego pod auto, gdyby spadl to sie nei pokaleczy.
maler Opublikowano 25 Czerwca 2008 Opublikowano 25 Czerwca 2008 Mam ten sam problemik. Czytałem że żarniki około 3 lat wytrzymują więc u mnie się zgadza. Co do samych żarników - D2S mają być w b7??? Jaką barwę światła i firmę polecacie ?
jacue Opublikowano 27 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 27 Czerwca 2008 Da sie wymienić żarniki bez ściągania lampy , w B7 nie zdejmiesz lampy bez ściągania zderzaka . Panowie, przeciez z tego co VIP napisal wynika ze mozna wymienic zarniki bez wyjmowania lampy, natomiast jesli z jakiegos powodu lampe trzeba wymontowac to dopiero wtedy niezbedne jest zdemontowanie zderzaka.
ono Opublikowano 27 Czerwca 2008 Opublikowano 27 Czerwca 2008 Tak , z lewej strony trzeba odkręcić dolot do filtra (2 śrubki ) a z prawej zbiorniczek i go troche odchylić.
jacue Opublikowano 1 Lipca 2008 Autor Opublikowano 1 Lipca 2008 Chce kupic zarniki ale ceny sa tak rozne (od 80 do 500) za d1s osram lub philips, ze nie wiem co robic. Jak poznac i gdzie kupic oryginalny d1s osram lub philips?[br]Dopisany: 28 Czerwiec 2008, 10:34 _________________________________________________Wymienilem zarniki na nowe philips (w sklepie za 400zl/2szt.) i przestalo blyskac. Udalo sie bez wyjmowania lamp; z prawej po wymontowaniu obudowy filtra pow. jest niezly dostep ale z lewej bardzo przeszkadza zbiorniczek od wspomagania. Lampa swieci na niebieskawo tylko przez 2 sek. po wlaczeniu a pozniej juz bialo-zoltawo. Mam tez wrazenie ze nie swieci najmocniej ale slyszalem ze nowe zarniki musza sie rozrzazyc i wtedy bedzie mocne swiatlo. Prawda?
ono Opublikowano 1 Lipca 2008 Opublikowano 1 Lipca 2008 Tak muszą sie troche wypalić , ale nie spodziewaj sie kolosalnej różnicy.
szogun555 Opublikowano 6 Lipca 2008 Opublikowano 6 Lipca 2008 Witam!Koledzy a czym sie ruzni zarnik d1s od d2s czy tu chodzi o xenon i bi-xenon.Z gory dzieki. Pozdrawiam!!!
DAWIDBORI Opublikowano 6 Lipca 2008 Opublikowano 6 Lipca 2008 nie chyba o gniazdo ale neio jestem pewnien na 100% napewno musisz wymienic 2 odrazu bo inaczej bedzie ci swiecil innym swiatlem niz ten stary a i 4600K to masz ori gdzies 140 zl osram na allegro jak dobrze pamietam
krotki Opublikowano 6 Lipca 2008 Opublikowano 6 Lipca 2008 Witam!Koledzy a czym sie ruzni zarnik d1s od d2s czy tu chodzi o xenon i bi-xenon.Z gory dzieki. Pozdrawiam!!! d2s ma wbudowany zapłonnik - xenon i bi-xenon różni się budową samej lampy - żarnik to inna sprawa...
Rekomendowane odpowiedzi