darekmielcz Opublikowano 9 Stycznia 2013 Opublikowano 9 Stycznia 2013 Witam pokaze jak wymienic gałkę standard na s-line oraz zamiana kapsli z 6biegów na 5biegów Oczywiście potrzebujemy: gałka 5b gałka S-line 6b śrubokręt - oraz + suszarka igła nowy metalowy oring w moim przypadku nożyczki do paznokci (coś ostrego) czas pracy: 30min Zaczynamy od wyciągnięcia ramki od mieszka, trzyma się ona na 4 zaczepach, wyciągamy ją - delikatnie szarpiąc do góry zaczepy są w każdym rogu ramki Jak już uporamy się z tym, wywracamy mieszek na zewnątrz ciągnąc do góry aby odsłonić drążek skrzyni i oring który trzyma nasza gałkę W moim przypadku już mam wymieniony na oring z śrubką, jednak oryginalnie jest tam zaciskowy trzeba go po prostu usunąć (kombinerki śrubokręt i trochę siły) Jak już go zdjeliśmy - ciągniemy gałkę do góry powinno iść lekko i delikatnie (jak nie potraficie poproście jakąś kobietę ona na pewno zrobi to najlepiej:wink:) Teraz zabieramy całość do domu i przeprowadzamy przeszczep kapsla. Zaczynamy od wyjęcia srebrnego oringu wraz z kapslem. Najlepiej użyć do tego coś ostrego np: nożyczek, delikatnie podważamy z każdej strony najlepiej zacząć od łączenia szwów na gałce nastepnie z każdej strony aż wyskoczy trzymają go 2 małe "uszka" Teraz jak już go mamy na stole zaczynamy grzać go suszarką nie opalarką bo to plastik!! po jakimś czasie wbijamy igłę w krawędź miedzy srebrnym a czarnym kapslem i podważamy Tym sposobem mamy kapsel 5b czy tez 6b do założenia do nowej gałki w moim przypadku 5b do s-line Kapsel przyklejamy na srebrny kapsel i do gałki (klik) u mnie klej pozostał i trzyma jednak jak u kogoś nie trzyma od czego jest kropelka Wszystko składamy w odwrotnej kolejności i zakładamy nowy oring na drążek żeby trzymał gałkę na swoim miejscu Gotowe !!! Poprawione zdjęcia - zamiast linków fotki w wątku/chudineze
dieselmaniac Opublikowano 9 Stycznia 2013 Opublikowano 9 Stycznia 2013 Elegancko Tylko mogłeś jako zwieńczenia dzieła dać jakieś zdjęcie pokazowe Dla mnie rewelacja tylko czy ta opaska metalowa nie przeszkadza? P.S: zmniejsz grzanie d*py bo se co nie co zagotujesz
Nizin5 Opublikowano 9 Stycznia 2013 Opublikowano 9 Stycznia 2013 rowniez dzieki, skorzystam napewno z tego sposobu
darekmielcz Opublikowano 9 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 9 Stycznia 2013 Wjechałeś mi na ambicje jutro położę wisienkę na torcie Jeżeli chodzi o opaskę jest ok nie haczy oczywiście jak założysz małej średnicy. pozdro:hi:
dieselmaniac Opublikowano 10 Stycznia 2013 Opublikowano 10 Stycznia 2013 małe ot, czekam na moja galeczke i tak się zastanawiam.. Czym można poprawić wygląd skóry na takiej galce..?
jakubekk Opublikowano 10 Stycznia 2013 Opublikowano 10 Stycznia 2013 a skąd zabrałeś ten srebrny kapsel? ASO? jaka cena? nr? Do regeneracji skóry polecam: Krem do Renowacji z pigmentem Saphir (2869873797) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. efekt dokładnie taki jak na zdjęciach
darekmielcz Opublikowano 10 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 10 Stycznia 2013 Albo pogadaj z raggaman on obszywa skórą kierownice, galke pewnie tez bedzie umiał a napewno bedzie wyglądać jak nowa !!!
Kuba A4 Opublikowano 3 Czerwca 2013 Opublikowano 3 Czerwca 2013 jeszcze raz podsumowujac galke 5b miales zwykla tak?
terminator1985 Opublikowano 1 Czerwca 2014 Opublikowano 1 Czerwca 2014 Witam, ten pierscien czarny w b6 do zdejmowania gałki, gdy krece w prawo, przesuwa sie dosłownie o 2 milimetry, teraz nie wiem czy podejsc do tego siłowo czy jakims sposobem? a nie chce połamac dziada:decayed:
zelek2012 Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Odnowie troche temat Powiedz mi kolego czy ten kapsel cały z obwódką ze zwykłej gałki podejdzie do s lina? bo kupiłem s line ale troche chromu zeszło i chciałbym przełożyć ze zwykłej/ Pójdzie bez problemu?
martin0485 Opublikowano 11 Września 2016 Opublikowano 11 Września 2016 Odnowie troche temat Powiedz mi kolego czy ten kapsel cały z obwódką ze zwykłej gałki podejdzie do s lina? bo kupiłem s line ale troche chromu zeszło i chciałbym przełożyć ze zwykłej/ Pójdzie bez problemu? Jakby podchodziło to by nikt nie odklejał samego emblematu tylko cały kapsel sobie przełożył.
mani88 Opublikowano 8 Grudnia 2016 Opublikowano 8 Grudnia 2016 odgrzeje kotleta można kupić samą srebrną obwódkę? jaki numer i koszt?
Zieluu Opublikowano 4 Stycznia 2017 Opublikowano 4 Stycznia 2017 ja też odgrzeje kotleta u siebie mam zwykłą gałkę i tak wygląda "środek": a to jest "środek" gałki którą kupiłem, i chcę założyć: moje pytanie brzmi, czy da się ten jasny element spod opaski wyciągnąć i przełożyć do tej "nowej" gałki? jeśli nie, to w jaki sposób ją zamontować?
doman96b6 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Oj chyba nie, to jest razem z tamtą stara gałką.Leży u mnie jedna w garażu ale nie chce mi sie iść . Pewnie zaraz ktoś z forum odpowie Ci na pytanie
Zieluu Opublikowano 5 Stycznia 2017 Opublikowano 5 Stycznia 2017 kurcze, to w jakiś magiczny sposób muszę ją zamontować ...
Rekomendowane odpowiedzi