daniell-gda Opublikowano 27 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 (edytowane) Przewod filoletowy ( magistrala LIN) zarowno ze sterownika J800 jak i J799 mostujemy i cigniemy tylko do MCE 09 T16b/4 Przewaliłem calą ELSE i tylko jest ten schemat Ja bym szukał problemu w kodowaniu czy te połączenie jest dobre ? ten przewód fioletowy odpowiada za grzanie foteli i wentylowanie ? jakie jest kodowanie do grzanych wentylowanych foteli ( bez pamięci ) Panel klimatyzacji który obsługuje wentylowane fotele znalazłem z oznaczeniami 1. 8T1820043S 2. 8T1820043AL Czym się różnią ?? jaki moduł mc 8k0907063 obsługuje wentylowane fotele ?? posiadam 8k0907063D w wejściu T16B brak 4 pinu który odpowiada za wentylowane fotele Edytowane 19 Września 2015 przez daniell-gda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrclaguna Opublikowano 27 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 w kazdym jest ten PIN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniell-gda Opublikowano 27 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 w kazdym jest ten PIN ale ze mnie gapa jest pomieszałem szukałem 4 pinu w wtyk a7 t32b a miało byc wtyk a6 t16b dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrclaguna Opublikowano 27 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 Przewod filoletowy ( magistrala LIN) zarowno ze sterownika J800 jak i J799 mostujemy i cigniemy tylko do MCE 09 T16b/4 Przewaliłem calą ELSE i tylko jest ten schemat Ja bym szukał problemu w kodowaniu ten przewód fioletowy odpowiada za grzanie foteli i wentylowanie ? przewod odpowiada za komunikacje miedzy sterownikiem wentylatorów a CE 09 Przewod filoletowy ( magistrala LIN) zarowno ze sterownika J800 jak i J799 mostujemy i cigniemy tylko do MCE 09 T16b/4 Przewaliłem calą ELSE i tylko jest ten schemat Ja bym szukał problemu w kodowaniu jakie jest kodowanie do grzanych wentylowanych foteli ( bez pamięci ) Przewod filoletowy ( magistrala LIN) zarowno ze sterownika J800 jak i J799 mostujemy i cigniemy tylko do MCE 09 T16b/4 Przewaliłem calą ELSE i tylko jest ten schemat Ja bym szukał problemu w kodowaniu czy te połączenie jest dobre ? ten przewód fioletowy odpowiada za grzanie foteli i wentylowanie ? jakie jest kodowanie do grzanych wentylowanych foteli ( bez pamięci ) Panel klimatyzacji który obsługuje wentylowane fotele znalazłem z oznaczeniami 1. 8T1820043S 2. 8T1820043AL Czym się różnią ?? 8T1820043S jest z poczatku 2008 roku 8T1820043AL koniec 2009/2010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniell-gda Opublikowano 30 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 Przewod filoletowy ( magistrala LIN) zarowno ze sterownika J800 jak i J799 mostujemy i cigniemy tylko do MCE 09 T16b/4 tak zrobiłem i w końcu fotel kierowcy grzeje na starym panelu bez wentylacji , idę działać dalej czyli fotel pasażera Wentylacja uruchomiona zdjęte CP w ASO z climatronica 8T1820043S wersja przed lift , fotele wentylują i grzeją Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrclaguna Opublikowano 30 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 Ten ekran masz boski Fajnie ze MOD zrobiony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniell-gda Opublikowano 30 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 (edytowane) Ten ekran masz boski Fajnie ze MOD zrobiony jak w a4 b6 z 2001 roku hehe powoli i na niego przyjdzie czas ekran jak u ciebie guuugl Edytowane 1 Października 2015 przez daniell-gda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekmw2 Opublikowano 1 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 panowie jaki sterownik klimatronika mam zakupić do podgrzewanych foteli do tej pory miałem zamontowany 8T1820043Q czy 8T1820043AC będzie pasował ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinOslo Opublikowano 14 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 panowie jaki sterownik klimatronika mam zakupić do podgrzewanych foteli do tej pory miałem zamontowany 8T1820043Q czy 8T1820043AC będzie pasował ??? Bedzie Panowie podpowie ktos jaka jest procedura przypisania zapamietanych ustawien elektrycznych foteli i lusterek do kluczyka ? Gdzies widzialem taki opis ale nie moge znalezc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mtarnas Opublikowano 27 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 Kupiłem siedzenia podgrzewane z elektrycznym regulowaniem odcinka lędźwiowego, natomiast w oryginale miałem tylko z podgrzewaniem. Sprawdziłem kostki pod siedzeniami i są tylko 3, a w nowych siedzeniach mam 4 kostki, czy może mi ktoś pomóc jak powinienem to podłączyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrclaguna Opublikowano 27 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 Pierwszy post tematu :Siedzenie z elektryką:Robimy jedną wtyczkę do siedzenia czerwona 10 PIN - 4F0 937 743Bpodłączenie jest bardzo proste1.0 mm masa (pin-5 brązowy) może być złapana w dowolnym punkcie na drodze wiązki z pod siedzenia przez lewy próg do bezpiecznika PIN 3 Duza czerwona wtyka1.0 mm Zasilanie (pin-4 czerwony)wtyka CZERWONA 10 PIN PIN 4 to zasilanie 12V do bezpiecznika nr 3 w czerwonej duzej wtyczce od strony kierowcyPIN 5 to masaPIN 3 to masa od lampki oswietlenia fotelaPIN 2 zasilanie do MCE 09 WTYKA T17l ( czarna) PIN 14 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mtarnas Opublikowano 27 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 Pierwszy post tematu : Siedzenie z elektryką: Robimy jedną wtyczkę do siedzenia czerwona 10 PIN - 4F0 937 743B podłączenie jest bardzo proste 1.0 mm masa (pin-5 brązowy) może być złapana w dowolnym punkcie na drodze wiązki z pod siedzenia przez lewy próg do bezpiecznika PIN 3 Duza czerwona wtyka 1.0 mm Zasilanie (pin-4 czerwony) wtyka CZERWONA 10 PIN PIN 4 to zasilanie 12V do bezpiecznika nr 3 w czerwonej duzej wtyczce od strony kierowcy PIN 5 to masa PIN 3 to masa od lampki oswietlenia fotela PIN 2 zasilanie do MCE 09 WTYKA T17l ( czarna) PIN 14 Wielkie dzięki za pomoc, kupiłem właśnie taką wtyczkę na allegro nada się? http://allegro.pl/show_item.php?item=5603851974 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mtarnas Opublikowano 1 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 Pierwszy post tematu : Siedzenie z elektryką: Robimy jedną wtyczkę do siedzenia czerwona 10 PIN - 4F0 937 743B podłączenie jest bardzo proste 1.0 mm masa (pin-5 brązowy) może być złapana w dowolnym punkcie na drodze wiązki z pod siedzenia przez lewy próg do bezpiecznika PIN 3 Duza czerwona wtyka 1.0 mm Zasilanie (pin-4 czerwony) wtyka CZERWONA 10 PIN PIN 4 to zasilanie 12V do bezpiecznika nr 3 w czerwonej duzej wtyczce od strony kierowcy PIN 5 to masa PIN 3 to masa od lampki oswietlenia fotela PIN 2 zasilanie do MCE 09 WTYKA T17l ( czarna) PIN 14 Kostki kupione, teraz pozostało tylko je zamontować, czy moglibyście polecić mi kogoś na terenie Warszawy kto potrafi to podłączyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniell-gda Opublikowano 14 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Jakie jest kodowanie dla climatronica z wentylacja foteli dla mmi 3g high , jak naradzie mam brak wskazań po zmianie z mmi 2g Sent from my 6039Y using Tapatalk Pomogą tu nastawy podstawowe ? Sent from my 6039Y using Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekmw2 Opublikowano 17 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 Witam Czy gateway z2007roku (8T0907468F )może blokować podgrzewanie foteli ?? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czwura Opublikowano 3 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 jak pociągnąć instalacje do grzanych foteli z panelu klimatyzacji? Resztę wiązki ogarnelem odnośnie grzania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrclaguna Opublikowano 4 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 jak pociągnąć instalacje do grzanych foteli z panelu klimatyzacji? Resztę wiązki ogarnelem odnośnie grzania. Przeciez tam nic nie ciagniesz Witam Czy gateway z2007roku (8T0907468F )może blokować podgrzewanie foteli ?? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk a w czym problem ? grzanie idzie do MCE 09 a 08 klimatronic ma sterowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czwura Opublikowano 4 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 WRC nie chodzi mi o instalacje miedzy panelem a fotelami tylko czy od panelu do MCE coś prowadzę? Instalacje od foteli do MCE miałem oryginalną z wiązki samochodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrclaguna Opublikowano 4 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 WRC nie chodzi mi o instalacje miedzy panelem a fotelami tylko czy od panelu do MCE coś prowadzę? nic nie ciagniesz . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czwura Opublikowano 4 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 (edytowane) WRC nie chodzi mi o instalacje miedzy panelem a fotelami tylko czy od panelu do MCE coś prowadzę? nic nie ciagniesz . Ok. Dzieki.A jak to jest z ta dmuchawą po wymianie panela przedliftowego z jednostrefowego na liftowe trzy strefowy. Mam problem z dmuchawą czy wymiana rezystora załatwi sprawę czy da sie to obejść? Edytowane 4 Grudnia 2015 przez czwura Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi