Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Sposób na rezonans magnetyczny ! Czyli walka z klaustrofobią podczas badania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Konkretnej to raczej nie dadzą bo to nie wycinanie nerki tylko badanie :wink:

Opublikowano
w październiku robiłem rezonans córze.. dostała od anestezjologa gupiego jasia i wszystko poszło gładko .. ona ma 6 lat także nie byłaby sobą żeby tyle wytrzymać w bezruchu ..

dzieciaczki się "pacyfikuje" z założenia by nie musiały "tam" się bać :wink:

a Ty se raggaman weź na luz...załatw jakieś stopery do uszu...kilka pln w aptece....

kładziesz się zamykasz oczy...myślisz o imprezce w BT i 15 minut zleci moment....szkoda się faszerować prochami z powodu potrzeby polerzenia chwilę w bezruchu

prochy niszczą wątrobę....

btw barki się robi szybko :wink:

Opublikowano

Ragga, weź ze sobą białe rękawiczki i czuj się jak za dawnych dobrych lat na dyskotece techno - pełny trans :decayed:

Opublikowano

A nie możesz powiedzieć lekarzowi żeby dał ci coś na uspokojenie przed badaniem?

Opublikowano
A nie możesz powiedzieć lekarzowi żeby dał ci coś na uspokojenie przed badaniem?

Ragga może woli coś czego w szpitalu nie mają :grin:

Opublikowano

a Ty se raggaman weź na luz...załatw jakieś stopery do uszu...kilka pln w aptece....

kładziesz się zamykasz oczy...myślisz o imprezce w BT i 15 minut zleci moment....szkoda się faszerować prochami z powodu potrzeby polerzenia chwilę w bezruchu

prochy niszczą wątrobę....

btw barki się robi szybko :wink:

Ni wu ja nie dam rady... dzwoniłem badanie robi się 30 minut jeśli pacjent spokojnie leży :kwasny:

Ragga może woli coś czego w szpitalu nie mają :grin:

Dopiero co dzwoniłem..nic nie dają .. " musi sam sobie Pan coś zorganizować 1,5 godziny przed badaniem " :facepalm::facepalm:

Opublikowano
Ragga, weź ze sobą białe rękawiczki i czuj się jak za dawnych dobrych lat na dyskotece techno - pełny trans :decayed:

Te no właśnie chodzi o to by się w środku nie gibał :decayed:

Opublikowano

Te no właśnie chodzi o to by się w środku nie gibał :decayed:

Nawet głębsze oddechy nie są wskazane :facepalm:

Trochę lipa, że płacąc prywatnie pięć stów nawet głupie jaska nie dostaniesz :thumbdown:

Opublikowano

jeśli masz dobrego lekarza rodzinnego to biegnij do niego i powiedz co i jak. jeśli nie to szukaj pierwszego lepszego psychiatry prywatnie.

niestety, bez recepty sobie nie ulżysz.

Opublikowano

jutro piątek, nie dam rady ogarnąć psychiatry :grin:

Pojadę do apteki..może mi coś poradzą fajnego ..

Opublikowano

nie spodziewaj się cudów, ale jak to mówią "lepszy rydz niż nic", swoją drogą nie masz kogoś w rodzinie, wśród znajomych kto cierpi na ciężką depresje, jakąś nerwice czy coś w tym stylu?

ewentualnie idź do tego lekarza pierwszego kontaktu, jak nie możesz sam to podeślij kogoś z rodziny - wydaje mi się, że nie powinno być problemu z przepisaniem czegoś ;)

Opublikowano

melise sobie zaparz na uspokojenie, albo buszka :decayed:

ogólnie to chyba zmienili juz te zacofane aparaty co "na twarzy" leżą, i teraz to taka obręcz i łóżeczko jak w aureoli.. na takim byłem, ale nie wiem jak u Ciebie to wygląda... :whistling:

Opublikowano
swoją drogą nie masz kogoś w rodzinie, wśród znajomych kto cierpi na ciężką depresje, jakąś nerwice czy coś w tym stylu?

Nerwicę mam ja..ale nieleczoną :grin:

Lekarz rodzinny na bank mi nie przypisze draga na banie :thumbdown:

melise sobie zaparz na uspokojenie, albo buszka :decayed:

ogólnie to chyba zmienili juz te zacofane aparaty co "na twarzy" leżą, i teraz to taka obręcz i łóżeczko jak w aureoli.. na takim byłem, ale nie wiem jak u Ciebie to wygląda... :whistling:

Po melisie to ja mogę się jedynie wylać :decayed::wink:

Buch odpada bo nie jaram..jestem przeciwnikiem narkotyków wszelkich !

U mnie ostatnio była taka blaszana trumna gdzie miałem głowę na podstawce, do tego zakładali mi taką klatę na twarz i wsuwali w ten przepierdolony metalowy korytarz gdzie miałem parę cm do sufitu :facepalm::facepalm: Ja pier**le na samą myśl mi mokro :decayed:

Jaka aparatura będzie tym razem to nie wiem...ale ostatnio to komuna była ..

Opublikowano

Spróbuj kupić ten afobam co pisałem, w niektórych aptekach nie przejmują się receptami.

Opublikowano

Mówisz od pasa w dół możesz być poza urządzeniem? Skoro bark... no to weź tam mrugnij pielęgniareczce jakiejś niech się Tobą zajmie odpowiednio :grin::decayed:

Ja miałem jakiś tam rezonans kiedyś i na lajcie... ale ja robiłem w Klinice na Kunickiego.

Opublikowano
.....

U mnie ostatnio była taka blaszana trumna gdzie miałem głowę na podstawce, do tego zakładali mi taką klatę na twarz i wsuwali w ten przepierdolony metalowy korytarz gdzie miałem parę cm do sufitu :facepalm::facepalm: Ja pier**le na samą myśl mi mokro :decayed:

Jaka aparatura będzie tym razem to nie wiem...ale ostatnio to komuna była ..

plastikowy :wink:

Opublikowano

Ja to bym proponował coś "naturalnego", związki zawarte w cioci marysi wyluzują cię i będziesz mógł tam leżeć i z 2 godziny :D

Opublikowano

:whistling:

pisał ,że nie :pali:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...