Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Głosne wycieraczki oraz zmazy na szybie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Odkad kupiłem audi 2 lata temu miałem juz ten sam problem .

Wymieniałem już pióra kilka razy w ciagu roku od różnych producentów i zawsze to samo)

Gdy wycieraczki zawracaja jest bardzo głosno.

Dodatkowo na stronie kierowcy zawsze pozostaja smugi paski.

Poprosze o porade co z tym fantem zrobić

Opublikowano

Jak masz orginalną szybę to kup wycieraczki w ASO i na długo zapomnisz o problemie... a najlepiej komplecik aero :wink:

Opublikowano

nawoskuj sobie szybe dobrym woskiem, to brud nie bedzie osiadal i woda bedzie lepiej splywala, wycieraczki tez nei powinny skrzypiec

Opublikowano

Może ze sprężyną dociskającą wycieraczkę do szyby coś nie tak?

Opublikowano
  • Autor

To nie chodzi o skrzypienie podczas pracy.Jest tradycyjny puk podczas zmiany kierunku scierania.Dzieje sie to zarowno w jednej jak i drugiej wycieraczce kiedy przylega do szyby.Podnosiłem jedna i druga i testowałem która to i wyszło dokładnie jak opisałem.

Opublikowano

Zacząłbym od np. tego ShiningCar Detailing Shop Ekskluzywne Kosmetyki Samochodowe Kraków na czarnym padzie (jeśli posiadasz polerkę) a jeżeli nie to jeszcze to ShiningCar Detailing Shop Ekskluzywne Kosmetyki Samochodowe Kraków i przepolerować szybkę ;) U mnie jak zaczynają skrzypieć wycieraczki to robię taki zabieg i wszystko pięknie chodzi :wink:

Opublikowano

kolego irlandczyk007 chodzi ci o to że jak np. wyłączysz wycieraczki to opadają one na dół a następnie same podskakują o 2-3 cm do góry wydajać przy tym dźwięk ?

Opublikowano
  • Autor

Nie. Nic nie odpada.Chodzi o to iż wyciieraczki oczywiscie działaj w lewo i prawo. Jak wracaja to słychac to wyraznie.

Opublikowano

Jak miałem oryginalną szybe to byle wycieraczki z tesco pięknie zbierały. Od kiedy wymieniłem na nową firmy krzak. To nawet oryginalne wycieraczki bosch chodzą jak po gównie.

Opublikowano

mam to samo

koledze nie chodzi o skrzypienie, tylko o pojedynczy dzwiek gdy wycieraczki sa w pionie i zmieniaja kierunek ruchu, wtedy ta guma ktora zbiera wode odchyla sie w druga strone (zgodnie z ruchem) i slychac wtedy tak jakby walniecie albo pukniecie (zaznaczam ze pojedyncze)

(dodam ze szyba oryginalna i wycieraczki bosch AERO)

probowalem juz zmieniac kat pod ktorym wycieraczki pracuja i bez sukcesow, aha moje poprzednie wycieraczki jak porownywalem to pioro jest o jakies 1mm nizsze od obecnego i stare nie wydawaly tego dzwieku

pzdr

Opublikowano
  • Autor

Dokładnie mam to co opisuje CHESTER.Jak temu zaradzić. A propo tej zabawy z szyba to czekam na dostawe rain-x niewidzialnej wycieraczki.Okaże się jak to działa.

Opublikowano

Kolego dobierz się do silniczka wycieraczek i zobacz czy nie ma tam luzu na tych tulejach czy jak to tam nazwać, ja mam u siebie to samo, co prawda w innym samochodzie i poprostu winny jest mechanizm - wyrobiony :wink:

Opublikowano
  • Autor

To nie mechanizm gdyż jak podnosze wycieraczki to nie słychac tego walnięcia puknięcia

Opublikowano

jak ja podnoszę to też nie słychać. ale czuję niewielki luz.

jak nie pióra i nie mechanizm to nie mam pojęcia co ci tam pukać moze :eusathink:

Opublikowano

mechaniz byl czyszczony i smarowany

na starych wycieraczkach tego nie bylo wiec na 99% winne sa piora lub ustawienie pior wzgledem szyby,

kupilem oryginaly bosha za ok 130zl (w sklepie motoryzacyjnym wiec chyba oryginały, mozna to jakos sprawdzic)

Opublikowano
  • Autor

Mieszkam w irlandi wiec nie ma tutaj miejsca zeby ustawic kont wycieraczek wzgledem szyby.przynajmniej nie wiem gdzie.Da sie to zrobic samemu?

Opublikowano

dopinam się do tematu u mnie podobnie ale zostaja tylko smugi na środku szyby org pióra bosha i wymieniona szyba sądzicie że sprężyny czy raczej polerka szyby?

Opublikowano

ja założyłem aero z boscha i po problemie(szyba nie ori) Faktem jest że wycieraczki 120 zł za komplet ale efekt jest. Nawet w zimie.

Opublikowano

Panowie nic wam kosmetyki nie dadzą cuda wianki na patyku,KĄT WYCIERACZEK trzeba ustawić,trzeba złapać i przekręcić delikatnie przeginając drut w lewo bądź prawo i po skrzypieniu,jak ktoś chce to do serwisu tam mają przyrząd i ustawią i wszystko więcej podskakiwania nie będzie,chyba że wam się pióra skończą.Oczywiście to tylko na tzw pukanie-skakanie pomoże nie na smugi.

Opublikowano
Odkad kupiłem audi 2 lata temu miałem juz ten sam problem .

Wymieniałem już pióra kilka razy w ciagu roku od różnych producentów i zawsze to samo)

Gdy wycieraczki zawracaja jest bardzo głosno.

Dodatkowo na stronie kierowcy zawsze pozostaja smugi paski.

Poprosze o porade co z tym fantem zrobić

Ja miałem tak zawsze jak zostawiałem wycieraczki podniesione, żeby nie przymarzły...a potem d*pa...środkowa część (na wysokości zaczepu) źle przylega do szyby i nie wyciera dokładnie (albo wcale nie wyciera) i to na poziomie oczu kierowcy. Używam tylko SWF (przejete przez Valeo).