Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Przegub WEW od tylnego Mostu Quattro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jak w temacie gdzie mogę dostać taki przegub jakie koszty? kiedyś zamawiałem dawno temu ale już nie stety nie ma tego sklepu a wymiary itp itd zgubiłem wszedzie w sklepie próbują mi wcisnąc przegub wew od strony skrzyni biegów ?

Jakieś nr części producenci jacy?

kupowałem swego czasu maxgear śmiga 2lata do tej pory teraz poleciał drugi...

Pomożecie ?

Audi a4 1.8 ADR QUaTTRO

Opublikowano

lobro 301-135, SKF VKJA 8580

maja inne numery niż przednei wewnętrzne ale jestem PRAWIE pewien że są takie same... trzeba by było wziąć do ręki jeden i drugi, zmierzyć jego wysokość, średnice wewnętrzną i ilość rowków żeby to potwierdzić

Opublikowano

ja kiedyś słyszałem że są inne inna średnica i inna ilość ząbków..... :/

Opublikowano

mam gdzieś polosie zarowno przednie jak i tylne od quattro tylko nie mam czasu tego poszukac i sprawdzic czy sa takie same te przeguby

Opublikowano

orietnujesz się w kosztach roboty tylnego zawieszenia ?? amortyzatory tył zawieszenie 1be plus tuleje wachaczy jak to ogarnąć robiłeś już coś z tych rzeczy ??

Opublikowano

nie, ale jesli chodzi o tuleje to mozesz wybrac pomiedzy ori lemfordera (ok 500-600zl w sklepach) a poliuretanowymi ktore nei dawno pojawily sie na rynku za 500zl - mowa o kompletach tulei na cały tył do Q

a zawiecha, tu na forum to taniocha dorwać ori zawieche do quattro w cenie 300-500zł 1be, komplet na przod i tyl w dobrym stanie

dochodza jeszcze drazki kierownicze tylne (2 sztuki) po ok 150-180zł/sztuka za lema i laczniki stabilizatora (2sztuki) 80zl / sztuka tez lema + gumy stabilizatora, ok 100zl za poliuretanowe lub ori lema

a jesli chcialbys nowe amorki na tyl to ceny sa rozne, Kayaby excel-g do 1be kosztuja ok 250-300zl /szt, monroe najtaniej widzialem za 250/szt, ewentualnie bilstein ale tego jakosc ostatnio sie chyba popsula

co do roboty hmm... pewnie z 2-3 stowki za strone za wymiane wszystkiego powyzej, ale warto to zrobic samemu, tylne kolumny bardzo latwo zdemontowac w quattro bo nie trzeba nawet boczkow bagaznika zdejmowac, najwieksze problel to chyba wywalic stare i wprasowac nowe tuleje

lozyska FAGA ok 200zł za 2 sztuki, warto je wymienic odrazu jak juz sie rozbiera wszystko

generalnie mozna sie zmiescic w 1500zł bez robocizny za calutki remont tylnego zawieszenia quattro bez polosiek i przegubow na nowych dobrych czesciach z wyzszej polki

Opublikowano

kolego pioteros patrzyłeś na te półoski??

---------- Post dopisany 28-01-2013 at 18:15 ---------- Poprzedni post napisany 24-01-2013 at 18:28 ----------

Panowie podpowie ktoś gdzie to mogę dostać?? i jakie wymiary ma ten przegub >>?m<<

Opublikowano

Skąd wiesz że przegub na wale padł? czym się objawiało?

Opublikowano

kup cala polos w uzywce z jakiegos Q ,na forum nawet ludzie po 90zl sprzedawali i bedziesz mial pewnosc ze pasuje......

Opublikowano

kupiony już nowy

NR zamienników

RUVILLE 75454S

LOBRO o nr 302 261

Inne typu gsp ,max gear,metelli można namierzyć w internecie