Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[b5 afn] zawieszenie silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

problem z tak zwana przednia poduszką (odbój gumowy) cos nie tak złożyłem i silnik opadł i leży delikatnie na stabilizatorze a on cisnie wahacz. tam niby jest jakas regulacja ale dałem jak najwyzej sie tylko dało i nie mam juz pomysłu... :cry:guma dobra bo przed rozkreceniem smigalo wszystko bez zarzutu... help

Opublikowano

ale to chyba chdzo o którąś z bocznych poduszek??

bo jesli one są oki to choćby ten odbój z przodu odkrecić to i tak silnik nie powinien opaść, tak mi sie wydaje, poprawi mnie ktoś??

Opublikowano

Nie wydaje mi się bo poduszki były dobre przed rozbiórką.. później nawet zmieniłem te boczne bo myślałem że jakoś uszkodziłem i nic nie pomogło... stawiam na odbój ale nie wiem jak jeszcze się zabrać za to :shock3:

Opublikowano
przeciez do wymiany rozrzadu zdejmujesz przod auta i co silnik ci opada ? masz urwane poduszki .

Nie zmieniałem rozrządu tylko uszczelkę pod miską.

Opublikowano

czyli tych łap na których siedzą poduchy nie ruszałaś??? jedynei popiściłeś śrube i silnik do góry troche????

to jesli silnik usiadł na łapach to raczej nie mógł opaść niżej?

Opublikowano

Ściągałem łapy i sanki opusciłem. Rozmawiałem ze znajomym i prawdopodobnie poduchy nie w te otwory w łapie dałem :facepalm: dzisiaj poprawie i i dam znać czy dochodzenie pozytywnie sie zakończy :decayed:

---------- Post dopisany 13-02-2013 at 19:19 ---------- Poprzedni post napisany 30-01-2013 at 16:14 ----------

Sorry że tak długo ale znajomy nie mial czasu... próbowałem sam na kanale ale nic nie wymyśliłem...poduchy w łapach jednak dobrze siedzą i nie wiem w czym tkwi problem... jakieś pomysły ??

---------- Post dopisany 03-04-2013 at 16:22 ---------- Poprzedni post napisany 13-02-2013 at 19:19 ----------

:grin: Juz po problemie... śmieszna sprawa wgl wyszła... stabilizator miałem przekręcony... :facepalm:

Opublikowano
Ściągałem łapy i sanki opusciłem. Rozmawiałem ze znajomym i prawdopodobnie poduchy nie w te otwory w łapie dałem :facepalm: dzisiaj poprawie i i dam znać czy dochodzenie pozytywnie sie zakończy :decayed:

---------- Post dopisany 13-02-2013 at 19:19 ---------- Poprzedni post napisany 30-01-2013 at 16:14 ----------

Sorry że tak długo ale znajomy nie mial czasu... próbowałem sam na kanale ale nic nie wymyśliłem...poduchy w łapach jednak dobrze siedzą i nie wiem w czym tkwi problem... jakieś pomysły ??

---------- Post dopisany 03-04-2013 at 16:22 ---------- Poprzedni post napisany 13-02-2013 at 19:19 ----------

:grin: Juz po problemie... śmieszna sprawa wgl wyszła... stabilizator miałem przekręcony... :facepalm:

ale teraz może się to komuś na przyszłość pomóż :naughty: