kamilus Opublikowano 31 Stycznia 2013 Opublikowano 31 Stycznia 2013 Macie moze jakis sprawdzony sposob jak sie pozbyc tego ustrojstwa ? juz nożykami, benzyna ekstrakcyjna walczyłem i nic ;x a nie pomaluje felgi dopoki sie tego nie pozbede : (
novwy Opublikowano 31 Stycznia 2013 Opublikowano 31 Stycznia 2013 spróbuj jakiegoś mocniejszego rozpuszczalnika np aceton lub nitro, ale przed radził bym zeskrobać trochę, może podgrzanie jeszcze pomoże
lukwas1992 Opublikowano 31 Stycznia 2013 Opublikowano 31 Stycznia 2013 w lakiernictwie są takie tofiki ja tym ściągam ale niestety nie wiem jak się to dokładnie nazywa i bardzo dobrze zchodzi
kamilus Opublikowano 31 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 31 Stycznia 2013 wlasnie przeszlo mi przez mysl podgrzac to czyms ale nie chcialem ryzykowac pomęcze dzis to jeszcze troche a jutro za czyms sie rozejrze po sklepach
piotrek4415 Opublikowano 31 Stycznia 2013 Opublikowano 31 Stycznia 2013 Testowałem i dało radę Krążek gumowy do czyszczenia felg - ATS KRĄŻEK GUMOWY DO USUWANIA KLEJU WROCŁAW (2978608989) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
kamilus Opublikowano 31 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 31 Stycznia 2013 wsadziłem do cieplej wody i potraktowalem nozem, pomoglo ;d jutro jeszcze pomocze to i potraktuje jeszcze raz wodnym 600tką mam nadzieje, ze bedzie okej ale na przyszlosc pojde do miejskiego chemicznego w ktorym koles ma wszystko, zapytam, bo zostaly mi jeszcze 3 felgi
leszekmw Opublikowano 2 Lutego 2013 Opublikowano 2 Lutego 2013 chciałbym ostrzec wszystkich - stosowanie dokładnie tych krążków które wkleił piotrek4415 może się wiązać ze zdarciem farby niestety..p polecam wurtha i 3D.
grzes1150 Opublikowano 2 Lutego 2013 Opublikowano 2 Lutego 2013 pozostałości po odważnikach nasączyć kilkukrotnie nitro po czym plastikową lub drewnianą łopatką zsunąć cały syf. Następnie jeszcze raz szmatka+ nitro i zmyć pozostały klej
robertjudi Opublikowano 2 Lutego 2013 Opublikowano 2 Lutego 2013 Polecam scansol bezlitosny środek do usuwania powłok lakierniczych więc z tym sobie też poradzi.
kamilus Opublikowano 3 Lutego 2013 Autor Opublikowano 3 Lutego 2013 chciałbym ostrzec wszystkich - stosowanie dokładnie tych krążków które wkleił piotrek4415 może się wiązać ze zdarciem farby niestety..ppolecam wurtha i 3D. w moim przypadku felgi i tak ida do malowania
leszekmw Opublikowano 3 Lutego 2013 Opublikowano 3 Lutego 2013 w moim przypadku felgi i tak ida do malowania wiem że w Twoim tak , ale wiele osób może chcieć sobie zrobić to dla polepszenia estetyki felg..
grzes1150 Opublikowano 3 Lutego 2013 Opublikowano 3 Lutego 2013 Polecam scansol bezlitosny środek do usuwania powłok lakierniczych więc z tym sobie też poradzi. to bardzo mocny środek i nie wiem czy do takich akcji dobry jeśli ktoś chce tylko klej usunąć
robertjudi Opublikowano 3 Lutego 2013 Opublikowano 3 Lutego 2013 chciałbym ostrzec wszystkich - stosowanie dokładnie tych krążków które wkleił piotrek4415 może się wiązać ze zdarciem farby niestety..ppolecam wurtha i 3D. w moim przypadku felgi i tak ida do malowania Wystarczy czytać
michu10 Opublikowano 4 Lutego 2013 Opublikowano 4 Lutego 2013 Ja wyczysciłem czymś takim http://images.okazje.info.pl/p/dom-i-ogrod/4060/amica-skrobak-do-czyszczenia-plyt-ceramicznych.jpg spokojnie zeszło i tak jak koledzy radzą resztkę kleju acetonem i zero śladu, tylko kropki od smoły zostały :/ ma ktoś jakąś rade na to ?
Gość adus20 Opublikowano 4 Lutego 2013 Opublikowano 4 Lutego 2013 smole chyba kazdym rozpuszczalnikiem powinno sie zmyc, a co do pozostalosci klejów ja uzywam opalarki i jakiejs platikowej packi, dowodu osobistego itp,
pala Opublikowano 4 Lutego 2013 Opublikowano 4 Lutego 2013 smole chyba kazdym rozpuszczalnikiem powinno sie zmyc, a co do pozostalosci klejów ja uzywam opalarki i jakiejs platikowej packi, dowodu osobistego itp, Dokładnie tak, ja też zawsze traktuje pozostałości opalarką, potem poskrobać troszkę i rozpuszczalnik
piotrek83 Opublikowano 5 Lutego 2013 Opublikowano 5 Lutego 2013 Ja moje potraktowałem silnym strumieniem karchera i zeszło ustrojstwo
Rekomendowane odpowiedzi