Skocz do zawartości
IGNOROWANY

slady po odważnikach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Macie moze jakis sprawdzony sposob jak sie pozbyc tego ustrojstwa ? :kwasny: juz nożykami, benzyna ekstrakcyjna walczyłem i nic ;x a nie pomaluje felgi dopoki sie tego nie pozbede : (

Opublikowano

spróbuj jakiegoś mocniejszego rozpuszczalnika np aceton lub nitro, ale przed radził bym zeskrobać trochę, może podgrzanie jeszcze pomoże

Opublikowano

wlasnie przeszlo mi przez mysl podgrzac to czyms ale nie chcialem ryzykowac :wink: pomęcze dzis to jeszcze troche a jutro za czyms sie rozejrze po sklepach :kwasny:

Opublikowano

wsadziłem do cieplej wody i potraktowalem nozem, pomoglo ;d jutro jeszcze pomocze to i potraktuje jeszcze raz wodnym 600tką mam nadzieje, ze bedzie okej :D ale na przyszlosc pojde do miejskiego chemicznego w ktorym koles ma wszystko, zapytam, bo zostaly mi jeszcze 3 felgi :decayed:

Opublikowano

chciałbym ostrzec wszystkich - stosowanie dokładnie tych krążków które wkleił piotrek4415 może się wiązać ze zdarciem farby niestety..p

polecam wurtha i 3D.

Opublikowano

pozostałości po odważnikach nasączyć kilkukrotnie nitro po czym plastikową lub drewnianą łopatką zsunąć cały syf. Następnie jeszcze raz szmatka+ nitro i zmyć pozostały klej :wink:

Opublikowano

Polecam scansol bezlitosny środek do usuwania powłok lakierniczych więc z tym sobie też poradzi.

Opublikowano
chciałbym ostrzec wszystkich - stosowanie dokładnie tych krążków które wkleił piotrek4415 może się wiązać ze zdarciem farby niestety..p

polecam wurtha i 3D.

w moim przypadku felgi i tak ida do malowania :wink:

Opublikowano

wiem że w Twoim tak , ale wiele osób może chcieć sobie zrobić to dla polepszenia estetyki felg..

Opublikowano
Polecam scansol bezlitosny środek do usuwania powłok lakierniczych więc z tym sobie też poradzi.

to bardzo mocny środek i nie wiem czy do takich akcji dobry jeśli ktoś chce tylko klej usunąć :whistling:

Opublikowano

polecam wurtha i 3D.

Wystarczy czytać :decayed:

Opublikowano

Ja wyczysciłem czymś takim http://images.okazje.info.pl/p/dom-i-ogrod/4060/amica-skrobak-do-czyszczenia-plyt-ceramicznych.jpg spokojnie zeszło i tak jak koledzy radzą resztkę kleju acetonem i zero śladu, tylko kropki od smoły zostały :/ ma ktoś jakąś rade na to ?

Opublikowano

smole chyba kazdym rozpuszczalnikiem powinno sie zmyc, a co do pozostalosci klejów ja uzywam opalarki i jakiejs platikowej packi, dowodu osobistego itp,

Opublikowano
smole chyba kazdym rozpuszczalnikiem powinno sie zmyc, a co do pozostalosci klejów ja uzywam opalarki i jakiejs platikowej packi, dowodu osobistego itp,

Dokładnie tak, ja też zawsze traktuje pozostałości opalarką, potem poskrobać troszkę i rozpuszczalnik :)

Opublikowano

Ja moje potraktowałem silnym strumieniem karchera i zeszło ustrojstwo