Pucek Opublikowano 8 Maja 2009 Opublikowano 8 Maja 2009 hehehhe Majki zastanów się dwa razy, przecież GPS w aucie Ci wystarczy tak wogule to Witam Witam od rana walicie te posty, ciekawe co będzie wieczorem jak wróce z pracy Pelex ja tam nie mówie że padłem jeździsz, ale co chwile z czymś masz kłopoty, wiadomo wahacze padają, turbiny i te sprawy, ale ta świeca to przegięcie, jak Ci Majki tego mechanika nie polecił to ja bym na Twoim miejscu tam nie pojechał sam niemam do kogo jeździć, jak już muszę to jade w miejsce oddalone odemnie o 30 kilometrów:/ cóż, tak właśnie jest z tymi fachowcami
M@rk Opublikowano 8 Maja 2009 Opublikowano 8 Maja 2009 ja juz powiedzialem ze w d*pie mam mechanikow i nie bede do nich jezdzil no chyba ze bedzie problem z elektronika , tak w ciula leca ze glowa boli . Jak robisz sam to zawsze wiesz co masz .
Guregoru Opublikowano 8 Maja 2009 Opublikowano 8 Maja 2009 kaj sie wszyscy podziali bo wam viceprezes browara na 300setną stonę nie kupi Browarek za 300 stronkę już dawno popłynął No i jestem panowie :> Nos poskładany także jak gdzieś idę już nie straszę wieczorami dzieci na osiedlu Ryj jeszcze porysowany ale to pewnie będzie schodzić przez najbliższe 2 albo 3 spoty Ja dziś oczywiście będę no chyba że mi coś wyskoczy ale mała prawdopodobność
M@rk Opublikowano 8 Maja 2009 Opublikowano 8 Maja 2009 kaj sie wszyscy podziali bo wam viceprezes browara na 300setną stonę nie kupi Browarek za 300 stronkę już dawno popłynął No i jestem panowie :> Nos poskładany także jak gdzieś idę już nie straszę wieczorami dzieci na osiedlu Ryj jeszcze porysowany ale to pewnie będzie schodzić przez najbliższe 2 albo 3 spoty Ja dziś oczywiście będę no chyba że mi coś wyskoczy ale mała prawdopodobność heeh no chyba ze wyskoczy Ci nos hehe
Guregoru Opublikowano 8 Maja 2009 Opublikowano 8 Maja 2009 kaj sie wszyscy podziali bo wam viceprezes browara na 300setną stonę nie kupi Browarek za 300 stronkę już dawno popłynął No i jestem panowie :> Nos poskładany także jak gdzieś idę już nie straszę wieczorami dzieci na osiedlu Ryj jeszcze porysowany ale to pewnie będzie schodzić przez najbliższe 2 albo 3 spoty Ja dziś oczywiście będę no chyba że mi coś wyskoczy ale mała prawdopodobność heeh no chyba ze wyskoczy Ci nos hehe Oby nie
miron78 Opublikowano 8 Maja 2009 Autor Opublikowano 8 Maja 2009 a kto smiga po Knurowie srebnym avantem z napisalem comsport ?? oczywiscie mowa o B5 srebrny avant z compsportu to mój kumpel z pracy ( był z nami na wyjeździe do Bielska ) coprawda jest z Gierałtowic ale śmiga po knurowie Dla Twojej info M@rk to jest 1.9tdi 110 + turbina i wtryski ze 130 + program [br]Dopisany: 08 Maj 2009, 12:19_________________________________________________Czyli rozumiem dzisiaj do Opola sam lecę ( jako reprezentacja ) - ale przynajmniej ktoś widzę będzie czuwał na Arenie
Guregoru Opublikowano 8 Maja 2009 Opublikowano 8 Maja 2009 Czyli rozumiem dzisiaj do Opola sam lecę ( jako reprezentacja ) - ale przynajmniej ktoś widzę będzie czuwał na Arenie Pojechał bym z tobą ale jeszcze nie czuję się na siłach na dalsze wypady Oj będzie będzie :baseball: :polew:
M@rk Opublikowano 8 Maja 2009 Opublikowano 8 Maja 2009 a kto smiga po Knurowie srebnym avantem z napisalem comsport ?? oczywiscie mowa o B5 srebrny avant z compsportu to mój kumpel z pracy ( był z nami na wyjeździe do Bielska ) coprawda jest z Gierałtowic ale śmiga po knurowie Dla Twojej info M@rk to jest 1.9tdi 110 + turbina i wtryski ze 130 + program [br]Dopisany: 08 Maj 2009, 12:19_________________________________________________Czyli rozumiem dzisiaj do Opola sam lecę ( jako reprezentacja ) - ale przynajmniej ktoś widzę będzie czuwał na Arenie to z 160 koni ma ??
SoMeS Opublikowano 8 Maja 2009 Opublikowano 8 Maja 2009 ja niestety dziś odpadam... dopiero wróciłem po 7mio godzinnej podróży i padam na twarz odpocznę trochę i muszę dokończyć pewien projekt..
diman Opublikowano 8 Maja 2009 Opublikowano 8 Maja 2009 no ja lece z knurowa okolo 17.40 jak cos to sms na nr 509807196 to sie zgadamy jak i gdzie[br]Dopisany: 08 Maj 2009, 17:01_________________________________________________somes nie poddawaj sie dawaj posiedzimy pogadamy troche i spadamy do chaty dasz rade
gregory Opublikowano 8 Maja 2009 Opublikowano 8 Maja 2009 Na karzdym biegu auto buja się tylko do około 4000 obrotów a potem kapa nie jedzie wcale ale też nie zwalnia tylko utrzymuje prędkość przy okazji za***iście dymi na czarno Jak np. na drugim lub trzecim biegu przy nie dużych prędkościach nacisnę lekko na gaz auto zaczyna przyśpieszać nagle jakby przestawało jednocześnie zaczyna dymić i tak przez kilka sekund i znów budzi się do życia przyspiesza i nie dymi o co kaman ? Pelex dajel tego nie ogarnąłeś??masz nieszczlność gdzieś i powietrze spierdziela w atmofsere, i zalewa silnik, stąd ten dym na czarno. Czarny dym to zawsze za dużo paliwa. Może ci magicy rozbierali gdzieś dolot i go źle poskładali. gregory a te puzzle to na ile Ci starczą Hmmmm....., na tydzień conajmniej :> Piterra nie warto absolutnie te folie są o kant H...a rozbić już przy nakładaniu się rysują a pozatym nie sa rozciągliwe i trzeba je nacinać czasami jedna szyba to kilka pasków no i pęcherzyki łatwo zrobić Ja miałem folie SANGUARD czy jakoś tak robiona profesjonalnie i przez trzy lata nie było śladów użytkowania żadnych rysek od mycia no i przedewszystkim działały tak jak powinny działać a nie jak naklejka na szybie Jeszcze coś chcesz wiedzieć? Jest dokładnie tak jak napisał Pelex. Od siebie dodam, że te tanie folie powieją od słonka i po roku z czarnych robią się ciemno szare. Ja miałem wcześniej chińską folię i dokładnie tak było jak wyżej Pelex i ja sam napisałem. Teraz mam taką dobrą z USA, podobno . Sciemniałem w Bytomiu w Glas Mobilu. Do dziś nic nie wypowiało i się trzyma. pytanie techniczne do was panowie : od jakiegos czasu , niedawno zauwazylem ze jak hamuje mocniej albo z wiekszej predkosci to troche mi sie auto trzesie - beda to klocki czy juz tarcze do wymiany ?? Tarcze hamulcowe prawdopodobnie krzywe. wogole co polecacie - jakiej firmy tarcze i klocki ?? - oczywiście na jakieś wypasy w chwili obecnej mnie nie stac , ale najtańszych też niechcę , coś pomiędzy Tarcze ATE gładkie, klocki jeśli jeździsz normalnie Ferodo- Premier, jeśli szalejesz autem Ferodo DS-Performance. Ps. Do A4 tylko są tarcze wentylowane, nie ma zwykłych Panowie logi dynamiczne zrobione ale............. juz są nie ważne bo okazało się że mam dziurę w dolocie na łączniku i nie miałem doładowania wcale czyli Krolu swoim super szybkim wozidełkiem prawdopodobnie złatał by mi dupsko :polew: bez modów Więc logi trzeba zrobić na nowo ale to już tylko formalność bo autko znowu zaczęło żyć i nawet nie dymi Ale żeby nie było za fajnie okazuje się że mam kolejną usterkę ubywa mi płynu chłodzącego a przybywa oleju Pelex do kogo ty oddajesz autko?? Oleju mogło ci przybyć z tego powodu, że auto było przelane paliwem i silnik go nie spalił, a nie spalone paliwo poszło do oleju. Powąchaj olej czy czuć go gnojem,.... znaczy ON- olejem napędowym . Jeśli tak to czeka cię wymiana oleju. Bo paliwo w oleju może nawet zatrzeć silnik jak będzie go dużo. A płynu może ubywać, z tego powodu, że źle odpowietrzyli instalacje, woda się gotuje robi się ciśnienie i wywala korkiem, albo źle skręcili głowicę z silnikiem. Jeśli będzie nieszczelność między układami olej-woda to zawsze olej pójdzie do wody bo olej ma większe ciśnienie, nigdy nie woda do oleju. Ręce opadają. Poza tym to panowie mnie dziś też nie będzie. Moje 1.8T miało jechać na drugie strojenie w zeszły weekend, ale się przeciągnęło i dziś byłem je zawieźć. Programik się pisze. Na następnego spota wpadnę już to auto będzie całkowicie skończone i ze 100% mocą. Pozdro.
kris_kilt Opublikowano 8 Maja 2009 Opublikowano 8 Maja 2009 ehh , wszyscy na spocie , miron w opolskim , a ja w robocie siedze ;(
SoMeS Opublikowano 8 Maja 2009 Opublikowano 8 Maja 2009 ehh , wszyscy na spocie , miron w opolskim , a ja w robocie siedze ;( nie przejmuj się kris ja też tu odpoczywam wyje...any to nie mój dzień na spota dzisiaj...
Guregoru Opublikowano 8 Maja 2009 Opublikowano 8 Maja 2009 No a my już po było tak sobie żeby nie powiedzieć biednie co to się z wami porobiło
MAJKI Opublikowano 8 Maja 2009 Opublikowano 8 Maja 2009 Hehe a Pelex dalej jedzie do domu z Areny na tym wypasionym piździku
Pelex Opublikowano 9 Maja 2009 Opublikowano 9 Maja 2009 Majki nie dowcipkuj bo ta maszyna moje wygodne dupsko jak narazie zawiozła gdzie chciałem i to dosyć szybciutko więc nie narzekam :gwizdanie: GREGORY niewiem jak to jest możliwe ale wydaje mi się że płyn wali mi do oleju bo naprawdę dużo dolałem już tego płynu i cały mi gdzieś przepadł a oleju przybywało z dnia nadzień a do tego przed oddaniem auta do mechaniorów sprawdzałem jeszcze stan oleju i pokazały się w oleju jakby krople wody tzn. coś co sie nie jest w stanie z olejem zmieszać a ropka chyba się zmiesza z olejem nie? chyba że się mylę bo nigdy tego nie sprawdzałem Dzisiejszy sorki wczorajszy spocik był jak zawsze mimo małej liczebności jako atrakcje można zaliczyć przejażdżki super mocnym chińskim skuterem SOLATIO :polew: 3,8 KM albo mniej nawet nie wiem
SoMeS Opublikowano 9 Maja 2009 Opublikowano 9 Maja 2009 Majki nie dowcipkuj bo ta maszyna moje wygodne dupsko jak narazie zawiozła gdzie chciałem i to dosyć szybciutko więc nie narzekam :gwizdanie: GREGORY niewiem jak to jest możliwe ale wydaje mi się że płyn wali mi do oleju bo naprawdę dużo dolałem już tego płynu i cały mi gdzieś przepadł a oleju przybywało z dnia nadzień a do tego przed oddaniem auta do mechaniorów sprawdzałem jeszcze stan oleju i pokazały się w oleju jakby krople wody tzn. coś co sie nie jest w stanie z olejem zmieszać a ropka chyba się zmiesza z olejem nie? chyba że się mylę bo nigdy tego nie sprawdzałem Dzisiejszy sorki wczorajszy spocik był jak zawsze mimo małej liczebności jako atrakcje można zaliczyć przejażdżki super mocnym chińskim skuterem SOLATIO :polew: 3,8 KM albo mniej nawet nie wiem Bry Pelex w takim razie uszczelka pod głowicą... [br]Dopisany: 09 Maj 2009, 05:34_________________________________________________wstawać! :>
gregory Opublikowano 9 Maja 2009 Opublikowano 9 Maja 2009 GREGORY niewiem jak to jest możliwe ale wydaje mi się że płyn wali mi do oleju bo naprawdę dużo dolałem już tego płynu i cały mi gdzieś przepadł a oleju przybywało z dnia nadzień a do tego przed oddaniem auta do mechaniorów sprawdzałem jeszcze stan oleju i pokazały się w oleju jakby krople wody tzn. coś co sie nie jest w stanie z olejem zmieszać a ropka chyba się zmiesza z olejem nie? chyba że się mylę bo nigdy tego nie sprawdzałem Pelex ciśnienie oleju jest na wysokich obrotach nawet 5...6Barów. Ciśnienie płynu w układzie chłodzenia max 1.2Bar. Więc siłą rzeczy woda nie pójdzie do oleju. Ja miałem już w aucie pęknięty blok silnika. Pęknięcie było między kanałem wodnym i olejowym. Olej szedł do wody i mieszał się z nią. W zbiorniczku wyrównawczym miałem kawę z mlekiem. To nie jest tak, że woda się nie zmiesza z olejem, bo wirnik pompy wody zmiksuje to bez problemu. Tak jak ci napisałem możesz mieć również źle odpowietrzony układ, woda się gotuje robi się ciśnienie, a w korku zbiorniczka wyrównawczego jest specjalny zaworek który trzyma pewne ciśnienie, a jak to ciśnienie zostanie przekroczone to żeby nie rozerwać węży zaworek wywala płyn na zewnątrz. To co możesz sprawdzić to na chodzącym rozgrzanym silniku odkręcić korek. Jak płyn wywali górą to masz zapowietrzony układ chłodzenia. Możesz również spojrzeć pod zbiornik czy jest tam mokro. Bo w zbiorniczku od dołu jest ten spust którym wywala wodę w razie jak wyżej. Poza tym jakby ci woda szła do oleju to na bagnecie również mógłbyś wyciągnąć kawę z mlekiem, lub olej dziwnego koloru. Powąchaj olej czy czuć go paliwem.
Rekomendowane odpowiedzi